Βρισκόμενοι στην μέση του καλοκαιριού, και ονειρευόμενοι τις πολυπόθητες διακοπές μας, είναι λογικό να αναζητούμε ένα ‘ελαφρύ’ παιχνίδι για να περάσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο, ειδικά εκείνα τα απογεύματα που κάνουμε διάλειμμα από τις βουτιές. Συνήθως, στρεφόμαστε προς πιο arcade τίτλους με απλό και άμεσο gameplay όπου δεν απαιτείται και ιδιαίτερα μεγάλος χρόνος προς αφιέρωση. Μια τέτοια σειρά είναι και αυτή του Senran Kagura που παρά την ύπαρξη ιστορίας, οι μηχανισμοί και οι ιδέες του είναι αρκετές για να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Δεν ξεχνάμε πως η σειρά κυκλοφόρησε ως ένα παιχνίδι δράσης για τις φορητές κονσόλες της Nintendo και της Sony βρίσκοντας σιγά-σιγά τον δρόμο της για πιο μεγάλες κονσόλες και συστήματα. Φθάνουμε λοιπόν στο σήμερα, με την σειρά να αριθμεί αρκετούς βασικούς και spin-off τίτλους με πιο πρόσφατο το Senran Kagura Peach Ball. Μετά τα Pokémon Pinball, Kirby’s Pinball Land και Sonic Spinball, η Nintendo αποκτά ένα ακόμα pinball-themed παιχνίδι βασισμένο σε μια σειρά με ένα μικρό, αλλά πιστό, κοινό.

Η ιστορία του Peach Ball είναι όσο παράλογη μπορείτε να φανταστείτε. Οι πρωταγωνίστριες του Senran Kagura πηγαίνουν σε ένα arcade για να παίξουν με τις μηχανές και τα φλιπεράκια. Εκεί, μια περίεργη δύναμη γνωστή ως «Beastall» τις μεταμορφώνει σε…σέξυ ζώα-ανθρώπους. Για να μπορέσουν να επαναφέρουν την ανθρώπινη φύση τους και να συνεχίζουν την ζωή τους, θα χρησιμοποιήσουν την Peach Ball για να προκαλέσουν τρανταγμούς και να προκαλέσουν την μεταμόρφωση εκ νέου. Για να το καταφέρουν αυτό όμως, θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι ενός φλίπερ ώστε η μπάλα να χτυπάει πάνω τους και να επηρεάσει το σώμα τους.

Το Story Mode μας καλεί να επιλέξουμε μια από τις διαθέσιμες κοπέλες, και να ολοκληρώσουμε ένα από τα πέντε βασικά σενάρια. Θα παίξουμε σε ένα από τα δύο διαθέσιμα τραπέζια (Peach Land και Spooky Shinobi Parkμε το κάθε ένα να έχει διαφορετικά θέματα και εμφανίσεις για να ξεκλειδώσουμε. Παρόλα αυτά, η ποικιλία δίνεται από τς διαφορετικές κοπέλες που θα κάτσουν στο τραπέζι παρά στις βασικές εμφανίσεις τους.

Τα τραπέζια έχουν διαφορετικά εμπόδια και σημεία για να χτυπήσουμε, και το layout αλλάζει ανάλογα το θέμα. Στην κεντρική κορυφή έχουμε την επιλεγμένη κοπέλα μας η οποία μας καλεί να ολοκληρώσουμε ορισμένες αποστολές και προκλήσεις. Το ίδιο το παιχνίδι μας προσκαλεί να χρησιμοποιήσουμε και το Tilting (έναν βασικό μηχανισμό των φλίπερ) για να αλλάξουμε θέση στην ηρωίδα και να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερους πόντους. Φυσικά, δεν λείπουν και οι ζαβολιές, αφού αν καταφέρουμε να περάσουμε την μπάλα σε ορισμένα σημεία και να την κολλήσουμε εκεί, θα συγκεντρώνουμε ασταμάτητα πόντους. Και όπως φαίνεται, το Peach Ball θέλει να μας «σπρώξει» προς αυτό μιας και τα in-game physics δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Πέρα από τις βασικές αποστολές, και αν συγκεντρώσουμε αρκετούς πόντους, ξεκλειδώνουμε ‘Sexy Challenges’ που οδηγούν στο τελικό ‘Super Sexy Challenge’. Τα πρώτα μας καλούν να χτυπήσουμε συγκεκριμένους στόχους ή να βάλουμε την μπάλα σε ορισμένα σημεία, ενώ το Super Sexy εκτινάσσει τις κοπέλες σε ένα διαφορετικό τραπέζι με στόχο να τις χτυπήσουμε στα…ευαίσθητα σημεία τους και να τους επιστρέψουμε την ανθρώπινη φύση τους. Όταν βέβαια το καταφέρουμε αυτό, τα κορίτσια επιστρέφουν στον κόσμο γυμνές, μπερδεμένες, και γεμάτες ντροπή.

Ευτυχώς, το Peach Ball δεν ξεπερνά τα όρια. Η «εκμετάλλευση» των κοριτσιών είναι αυτή που συναντήσαμε και σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, και η ποσότητα των ρούχων, των κοριτσιών, και των τραπεζιών, δεν είναι αρκετή για να μας εκνευρίσει. Αλλά δεν είναι και αρκετή για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση του μικρού campaign.

Εκτός από το Story Mode, έχουμε πρόσβαση και σε ένα Free Play στο οποίο αποφεύγουμε την διήγηση και τους διαλόγους και παίζουμε ασταμάτητα μέχρι να κουραστούμε. Κάθε mode μας ανταμείβει με χρήματα τα οποία χρησιμοποιούμε για να ξεκλειδώσουμε νέα ρούχα, κομμώσεις, μουσικά κομμάτια, σχέδια, και backgrounds για τα τραπέζια μας. Για να δοκιμάσουμε τις αγορές μας επιλέγουμε το Diorama Mode, και τοποθετούμε τις κοπέλες σε όποια πόζα επιθυμούμε, «παίζοντας» με την κάμερα αλλά και με τις ίδιες – όπως θα κάναμε και στο Senran Kagura Reflections.

Το Peach Ball είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται σε μια όμορφη, χαριτωμένη και ευχάριστη σειρά. Οι ηρωίδες είναι ελκυστικές (όσο μπορεί μια φανταστική, ψεύτικη φιγούρα να είναι), τα μοντέλα καλοσχηματισμένα και περιποιημένα, και τα γραφικά καθαρά και εξίσου ευχάριστα στο μάτι. Αυτό όμως, δεν αποτυπώνεται και στο περιεχόμενό του μιας και πέρα από τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν θα δούμε κάτι άλλο.

Σε γενικές γραμμές, η Honey∞Parade Games θα μπορούσε να επενδύσει λίγο ακόμα στο Peach Ball. Με ένα Franchise που προσθέτει συνεχώς χαρακτήρες στο σύμπαν του θα περιμέναμε έναν πιο περιεκτικό τίτλο με πολλούς λόγους για να συνεχίζουμε να παίζουμε. Δυστυχώς, η μίξη του Pinball με τις αγαπημένες ηρωίδες επισκιάζεται από τους περιορισμούς που είδαμε να γίνονται από την ομάδα ανάπτυξης και την απουσία πιο ουσιαστικών και πιστών μηχανισμών στο βασικό gameplay.

Το Senran Kagura Peach Ball κυκλοφορεί στο Nintendo eShop στην τιμή των 39,99€.

Ευχαριστούμε την Decibel PR για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] SENRAN KAGURA Peach Ball - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY7
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ6
6Μέτριο
Reader Rating: (0 Votes)
0.0