Είναι εύκολο κάποιος να παραλείψει τα παιχνίδια της CowCat. Το παρουσιαστικό τους είναι αρκετά απλό με pixelated γραφικά να χαρακτηρίζουν από τους χαρακτήρες μέχρι και τα επίπεδα, ενώ τα παιχνίδια τους κυκλοφόρησαν αρχικά ως Portable τίτλοι για τις κονσόλες της Sony Playstation και αργότερα προσπάθησαν να βρουν αντίκρυσμα σε περισσότερες πλατφόρμες. Ακόμα και η Cover Page τους περιλαμβάνει νεαρά κορίτσια με αποτέλεσμα να χάνεται το νόημα και να παρεξηγείται το περιεχόμενό τους.

Ο πρώτος τίτλος τους ήταν το Xenon Valkyrie+, ένα Roguelike 2D Action Platformer που κυκλοφόρησε για PS4 και PSVita. Ως φαν της φορητής κονσόλας δεν έχασα την ευκαιρία να το δοκιμάσω, και ενώ στην αρχή ήταν κάτι ευπρόσκδεκτο και διασκεδαστικό, έγινε γρήγορα μονότονο και κουραστικό λόγω των μικροσκοπικών γραφικών του. Όταν λοιπόν, ανακοινώθηκε πως το Riddle Corpses EX θα επανακυκλοφορήσει στο Nintendo Switch θεώρησα πως είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στον κόσμο της εταιρείας και να δω αν το νέο τους παιχνίδι είναι εξίσου διασκεδαστικό.

Στο Riddled Corpses EX έχουμε υπό τον έλεγχό μας έξι διαφορετικούς χαρακτήρες σε έναν κατεστραμμένο κόσμο γεμάτο δαίμονες και ζόμπι. Θα περιπλανηθούμε σε διαφορετικές τοποθεσίες του κόσμο προσπαθώντας να ‘καθαρίσουμε’ το τοπίο από τα κύμματα των απέθαντων με σκοπό να βρούμε περισσότερους επιζήσαντες και να ανακαλύψουμε την πηγή του κακού ώστε να την καταστρέψουμε και να επαναφέρουμε την τάξη. Κάθε χαρακτήρας που επιλέγουμε έχει το δικό του στυλ επίθεσης και διαφορετικές ικανότητες. Με κάθε επιλογή πρέπει να ολοκληρώσουμε έξι διαφορετικά επίπεδα γεμάτα από ποικιλλίες απέθαντων. Στην πλειοψηφία τους οι αποστολές διαρκούν περίπου 15 λεπτά και περιλαμβάνουν πολλά κύμματα από τα οποία πρέπει να επιβιώσουμε.

Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα απαιτητικό Twin-stick Shooter που θα μας πάρει αρκετές ώρες για να ολοκληρώσουμε, ειδικά αν δεν είμαστε και οι καλύτεροι στο είδος. Σκοτώνοντας τα ζομπι θα μαζέψουμε χρυσό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξεκλειδώσουμε αναβαθμίσεις και να ανεβάσουμε το επίπεδο του χαρακτήρα μας. Η ‘grindy’ φύση του Riddled Corpses EX φαίνεται όμως από τον τρόπο που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε άλλους χαρακτήρες και από την ποσότητα των βασικών επιπέδων. Με έξι επίπεδα είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως όσο προχωράμε τα πράγματα δυσκολεύουν αισθητά. Όσο για τους κλειδωμένους χαρακτήρες, έχουν ορισμένα κριτήρια που θα μας πάρουν αρκετές ώρες για να διεκπαιρεώσουμε. Για παράδειγμα, ο τελευταίος χαρακτήρας απαιτεί να έχουμε ανεβάσει 3 χαρακτήρες στο επίπεδο 20.

Ανεβάζοντας το επίπεδο του χαρακτήρα, η ζημιά και το μέγεθος της κάθε σφαίρας μεγαλώνει. Μαζί ενισχύονται και στατιστικά όπως η ταχύτητα, η ταχύτητα των βολών και ο χρόνος επαναφοράς των ικανοτήτων μας. Αν δεν γνωρίζαμε καλύτερα, θα λέγαμε πως πρόκειται για gameplay που συναντάμε συχνά σε mobile games αλλά τουλάχιστον εδώ είναι αρκετά δίκαιο και απαιτείται απλά χρόνος για να ξεκλειδώσουμε τα πάντα.

Και ενώ οι αναβαθμίσεις οδηγούν σε αισθητές διαφορές, δεν θα αποφύγουμε την εξοίκειωση και το συνεχόμενο grinding για να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ευτυχώς όμως, το gameplay, το σύστημα μάχης, ο χειρισμός και οι ήχοι, δημιουργούν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα που πολλές φορές γίνεται εθιστικό και μας ωθεί στο να προχωρήσουμε παρακάτω.

Το Riddled Corpses EX είναι ένα αρκετά απλό και σύντομο παιχνίδι. Παρά τις λίγες πίστες και τους έξι χαρακτήρες, έχει αρκετό βάθος για να μας διασκεδάσει. Σίγουρα το επίπεδο δυσκολίας του ίσως αποθαρρύνει πολλούς από εσάς αλλά με λίγο grind θα δείτε μεγάλη διαφορά στην πρόοδό σας. Τα γραφικά του, αν και στοχεύουν στην νοσταλγία του παρελθόντος, είναι αρκετά γοητευτικά και δένουν αρμονικά με τα ηχητικά εφέ και το γενικότερο στυλ. Για άλλη μια φορά, η Cowcat Games δημιουργεί ένα εθστικό παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε είτε καθιστοί, είτε ξαπλωμένοι, είτε και με παρέα χωρίς να νιώσουμε πως ‘πετάξαμε τα λεφτά μας’.

Το Riddled Corpses EX είναι διαθέσιμο στο Nintendo eShop.

Ευχαριστούμε την CowCat Games για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Riddled Corpses EX - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY8.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ7.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ6.5
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ6.5
7.5Αρκετά Καλό
Reader Rating: (1 Vote)
8.0