Η Nicalis είναι μια εταιρεία που μας έχει χαρίσει αξέχαστους τίτλους και μεγάλες επιτυχίες που έχουν διαμορφώσει τα είδη του σήμερα. Παιχνίδια όπως το Binding of Isaac έχουν κατορθώσει να μας καθηλώσουν για ατελείωτες ώρες μπροστά από τις οθόνες των παιχνιδομηχανών μας, με άλλους να προσφέρουν μια πιο φιλική εμπειρία που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι, κάθε φορά που η ομάδα ανακοινώνει έναν νέο τίτλο δεν μπορώ να αντισταθώ και βρίσκω κάποιον τρόπο για να μπορέσω να τον δοκιμάσω. Ποτέ δεν ένιωσα απογοητευμένος από τους τίτλους της οπότε οι προσδοκίες μου για το RemiLore: Lost Girl in the Lands ήταν αρκετά μεγάλες.

Το RemiLore είναι μια “rogue-lite” anime-style περιπέτεια που λαμβάνει σε έναν χαρούμενο και πολύχρωμο κόσμο γεμάτο τέρατα, περίεργους χαρακτήρες, βιβλία που μιλάνε, και μηχανισμούς που μας είναι γνώριμοι από παιχνίδια του παρελθόντος, και εύκολα αναγνωρίσιμοι από τους λάτρεις του hack’n’slash είδους.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο της Remi, μιας νεαρής κοπέλας που μια μέρα ξυπνά το Lore, ένα βιβλίο που αυτοαποκαλείται ο «Δάσκαλος της Μαγείας». Φυσικά, η ηρωίδα απορροφάται σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο γνωστό ως Ragnoah, ο οποίος έχει κατακτηθεί από τεράστια μηχανικά τέρατα. Η Remi και ο Lore πρέπει να εξερευνήσουν τον κόσμο αυτό προκειμένου να βρουν τον δρόμο της επιστροφής. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα συναντήσουν διάφορους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, την μυστηριώδη ‘Choux’ που θέλει να αιχμαλωτίσει τον Lore, και πολλές τοποθεσίες γεμάτες τέρατα και γρίφους.

Το RemiLore είναι ένα Roguelite ARPG με ισομετρική προοπτική κάμερας και την λογική του Instance-based Dungeon Crawling. Ως παίκτες καλούμαστε να περιπλανηθούμε στα διάφορα μπουντρούμια, να αντιμετωπίσουμε μεγάλα τέρατα και να φτάσουμε στο τέλος για να αντιμετωπίσουμε τον αντίστοιχο αρχηγό. Το gameplay βασίζεται στην φόρμουλα του Diablo καθώς χρησιμοποιούμε ελαφρές, βαριές και μαγικές επιθέσεις για να σκοτώσουμε τους εχθρούς μας την στιγμή που προσπαθούμε να βρούμε νέα όπλα και χρήσιμα αντικείμενα.

Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος και προσβάσιμος αλλά το σύστημα μάχης είναι περιορισμένο αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την άμυνα ή την αποφυγή επιθέσεων. Μπορούμε να αποφύγουμε επιθέσεις μέσω του Dash κάτι που γίνετια πιο δύσκολο όσο περισσότεροι εχθροί έρχονται κατά πάνω μας. Ωστόσο, αυτό εξισορροπείται μέσω των διαφόρων combos που μπορούμε να εξαπωλύσουμε και από τα όπλα που θα βρούμε στο πεδίο της μάχης.

Ως Roguelite όμως, τα όπλα που θα βρούμε δεν προέρχονται από τους εχθρούς μας αλλά μέσα από δωμάτια θησαυρών, καταστήματα, ή στο τέλος κάθε επιπέδου. Κάθε όπλο έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα ή ιδιαιτερότητα, και μια μαγική ικανότητα συνδεδεμένη με αυτά. Τα περισσότερα από αυτά ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα στυλ παιχνιδιού οπότε το να βρούμε το όπλο που μας βολεύει θα διευκολύνει και την ολοκλήρωση του εκάστοτε επιπέδου.

Κάθε επίπεδο είναι διαφορετικό σε κάθε επίσκεψή μας οπότε τα δωμάτια, τα δώρα και τα αντικείμενα που θα βρούμε δεν είναι γνωστά. Παρόλα αυτά, το gameplay είναι ευκολότερο από εκείνο των παραδοσιακών roguelikes αφού το χρήμα που θα βρούμε είναι παραπάνω απ’όσο περιμένουμε, όταν πεθάνουμε δεν τα χάνουμε τελείως, και μπορούμε να ξεκινήσουμε, αν θέλουμε, από την αρχή του επιπέδου που βρισκόμασταν.

Διαφορές θα δούμε και στους χαρακτήρες και την ιστορία. Η Remi και ο Lore ανταλλάζουν πολλές φράσεις, ο διάλογός τους λειτουργεί ως ένα διάλειμμα από την δράση και η διήγηση, παρόλο που δεν έχει το ενδιαφέρον και το βάθος άλλων παιχνιδιών ρόλών, καταφέρνει να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και να δώσει μια γοητεία στο κόσμο.

Όσο για τα γραφικά, το RemiLore διατηρεί την τυπική anime απεικόνιση της τελευταίας δεκαετίας, εστιάζοντας σε κοπέλες για τους βασικούς χαρακτήρες. Τα χρώματα και η ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος γύρω μας μοιάζουν βγαλμένα από ένα ‘ελαφρύ’ anime με σχέδια και στυλ που δεν θα ξεχωρίσουν ιδιαίτερα. Το U.I. και οι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν καλύτερο στυλ από τους εχθρούς μας που γρήγορα γίνονται μονότονοι, αλλά δύσκολα θα μας εντυπωσιάσουν.

Σε γενικές γραμμές, το RemiLore είναι ένα ελαφρύ και ευχάριστο roguelite με κατανοητούς μηχανισμούς, χαριτωμένο σχέδιο και ιστορία, και ένα σύστημα μάχης που βασίζεται στις επιτυχίες του παρελθόντος αλλά δεν παίρνει τα απαραίτητα ρίσκα. Οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες και η προσβασιμότητά του θα προσελκύσουν μια μεγάλη ποικιλία παικτών, ιδιαίτερα εκείνους που μπαίνουν για πρώτη φορά στο είδος, αλλά αν υπήρχαν περισσότεροι μηχανισμοί, καινοτομίες ή προσθήκες στο σύστημα μάχης και μια πιο ελκυστική παρουσίαση, τότε θα είχαμε να κάνουμε με ένα ακόμα διαμάντι.

Το RemiLore: Lost girl in the Lands είναι διαθέσιμο στο Nintendo eShop στην τιμή των 39,99€.

Ευχαριστούμε την Nicalis Inc. για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] RemiLore: Lost Girl in the Lands - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8.5
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
7.5Αρκετά Καλό
Reader Rating: (1 Vote)
8.5