H Raw Fury είναι μια μικρή εταιρεία που δύσκολα διακρίνεται ανάμεσα στα μεγαθήρια της σύγχρονης βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Το ταλέντο της εντοπίζεται αρκετά στο είδος των παιχνιδιών στρατηγικής και τακτικής, με τίτλος όπως της σειράς Kingdom, και το Bad North, να έχουν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια της, ενώ με άλλα όπως το Dandara και το επερχόμενο Atomicrops να κλέβουν την παράσταση με την γοητεία και το ενδιαφέρον gameplay τους.

Με μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, και καλό σχεδιασμό, η μικρή ομάδα λάνσαρε πρόσφατα ένα νέο port για την επιτυχημένη υβριδική κονσόλα της Nintendo. Το Out There: Omega The Alliance είναι ένα mobile game port που προέρχεται από την Mi-Clos Studio σε συνεργασία με την Raw Fury, και επικεντρώνει στην εξερεύνηση του διαστήματος και την κατάλληλη διαχείριση πόρων. Ξεκινάμε με ένα πλοίο εξοπλισμένο με διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα, μηχανές οξυγόνου και καυσίμου, καθώς και μηχανημάτων για εκσκαφές, προστασία, και αναγνώριση. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας σε όλους τους διαθέσιμους και απαραίτητους πόρους αν θέλουμε να επιβιώσουμε στο διάστημα, την στιγμή που εξωγήινες φυλές και φυσικοί κίνδυνοι θα σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά μας.

Ο χαρακτήρας μας, και ήρωας της ιστορίας, είναι ένας Νομάς του διαστήματος. Στόχος του είναι να φτάσει σε ένα εντελώς διαφορετικό, μακρινό πλανητικό σύστημα, και συγκεκριμένα στο Ganymede, ένα φεγγάρι του πλανήτη Δία. Το θέμα είναι όμως πως δεν βρισκόμαστε στο πλανητικό σύστημα της Γης αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό, μακριά από το σπίτι μας. Από τα πρώτα λεπτά ερχόμαστε σε επαφή με έναν εξωγήινο διαστημικό σταθμό και καλούμαστε να επιδιορθώσουμε τον πυρήνα του σκάφους μας για να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι της επιστροφής. Πρώτη μας αποστολή είναι να φτιάξουμε τον πυρήνα, να μπούμε στο σταθμό και να πάρουμε ένα κυβικό αντικείμενο, και να αναβαθμίσουμε τα συστήματα του σκάφους μας για να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ταξίδι μεγάλων αποστάσεων. Σε κάθε ‘πήδημα’ θα πρέπει να προσέχουμε τους πόρους μας και να κάνουμε την κατάλληλη διαχείριση προκειμένου να μην ξεμείνουμε στο χάος του διαστήματος και καταστραφούμε.

Ξεκινάμε από ένα σημείο Α και καλούμαστε να φτάσουμε στο τέλος, στο φεγγάρι Ganymede. Μεταξύ του σκάφους και του δορυφόρου υπάρχουν άλλοι πλανήτες, σταθμοί και ηλιακά συστήματα που καλούμαστε να εξερευνήσουμε προς αναζήτηση καυσίμων και υλικών. Κάθε άλμα σε άλλο αστέρι απαιτεί καύσιμα και οξυγόνο για να πραγματοποιηθεί. Φθάνοντας στον προορισμό μας μπορούμε είτε να στείλουμε ρομπότ για την εξερεύνηση του εκάστοτε πλανήτη, ή διαφορετικά μπορούμε να κατέβουμε με το σκάφος μας στην επιφάνεια και να μαζέψουμε αυτά που θέλουμε. Φυσικά, αυτό είναι πιο δύσκολο απ’ότι ακούγεται αφού τα απαιτούμενα αλλάζουν σε κάθε προσπάθεια, και δεν γνωρίζουμε τι κινδύνους πρόκειται να συναντήσουμε προχωρώντας.

Αυτή η αίσθηση του αγνώστου είναι που κάνει το Out There: Ω να ξεχωρίζει. Θα υπάρξουν στιγμές που θα βρεθούμε σε αφιλόξενους και επικίνδυνους πλανήτες, και άλλες στιγμές που θα δούμε μια αλληλουχία θετικών περιστάσεων να μας βοηθούν στο ταξίδι μας. Πολλά από αυτά τα γεγονότα αποτυπώνονται ως σελίδες από κάποιο comic, με κουτιά διαλόγου και εικόνες που θα νομίζαμε πως είναι βγαλμένες από κάποιο τεύχος.

Οι αποφάσεις και οι πράξεις μας καθόλη την διάρκεια της περιπέτειάς μας, θα αποδείξουν αν είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στο τέλος ή αν θα μείνουμε μόνοι στο αχανές των αστεριών. Εκτός από γιγαντιαίους ή εχθρικούς εξωγήινους, θα επισκεφθούμε πλανήτες με πιο μικροσκοπικά πλάσματα που ενώ στην αρχή δεν μας γεμίζουν το μάτι, γρήγορα θα καταλάβουμε πως εμείς είμαστε αυτό που χαλάει την ειρηνική ζωή τους – με αποτέλεσμα όλα αυτά να αποτυπώνονται στις επόμενες σκηνές.

Οι επιρροές του No Man’s Sky και του FTL: Faster Than Light, είναι παραπάνω από εμφανείς. Η διαχείριση των πόρων και η προσαρμογή τους στα συστήματα του σκάφους μας μοιάζουν βγαλμένα από αυτά. Το εσωτερικό του σκάφους μας απεικονίζεται ως ένα πλέγμα διαφορετικών τμημάτων, καθένα από τα οποία έχει και συγκεκριμένα απαιτούμενα για την σωστή λειτουργία του. Και αν πιστεύετε πως η μετάβαση από τα κινητά αφαίρεσε τους χειρισμούς των μικρών συσκευών, τότε θα χαρείτε να μάθετε πως με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να αλλάξουμε από χειριστήρια στην οθόνη αφής του Handheld Mode.

Σε γενικές γραμμές, το Out There: Ω The Alliance είναι ένα Roguelike αφιερωμένο στους λάτρεις του FTL. Η υπόθεση επικεντρώνει περισσότερο στην εξερεύνηση των διαφόρων πλανητών, πολιτισμών, και του διαστήματος γενικότερα, ενώ η απεικόνισή των γεγονότων με την μορφή κόμικ προσδίδουν μια ιδιαίτερη γοητεία που δύσκολα εντοπίζουμε σε αντίστοιχα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, η δυσκολία του ίσως οδηγήσει μακριά πολλούς από εμάς αλλά με λίγη υπομονή (και επιμονή) γρήγορα διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα αρκετά διασκεδαστικό indie παιχνίδι.

Ευχαριστούμε την Raw Fury για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Out There: Ω The Alliance - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ7.5
8Αρκετά Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0