O πρώτος Skateboarding τίτλος που έπαιξα ποτέ ήταν στο playstation και φυσικά ήταν το Tony Hawk’s Pro Skater. Δεν είχα την τύχη (ή ατυχία) να δοκιμάσω την σειρά Skate αλλά πάντα μου άρεσε η λογική του Score Attack στα παιχνίδια. Και όταν κάνεις φιγούρες για να μαζέψεις τους πόντους το να βλέπεις τον αριθμό να ανεβαινεί συνεχώς είναι ένα αίσθημα που σε κάνει να νιώθεις ικανό για μεγάλα πράγματα.

Η Roll7, μια μικρή ομάδα ανάπτυξης, δηλώνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο την αγάπη της για το skateboarding, και πιο συγκεκριμένα με την ανάπτυξη μιας σειράς γνωστής ως OlliOlli. Η τελευταία προσθήκη στην συλλογή της εταιρείας είναι το OlliOlli: Switch Stance για το Nintendo Switch, έναν τίτλο που έρχεται για να μας κρατήσει συντροφιά σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η σειρά OlliOlli χαρακτηρίζεται από απλό χειρισμό, γρήγορο gameplay και απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά και παρατηρητικότητα. Οι κινήσεις και τα κόλπα που μπορούμε να κάνουμε πραγματοποιούνται εύκολα και εντυπωσιακά μέσω του αντίστοιχου συστήματος. Τούμπες που καταλήγουν σε ειδικές κινήσεις, grindings και ollies που μόνο επαγγελματίες skaters μπορούν να πραγματοποιήσουν, και άλλες τέτοιες κινήσεις θα μας δώσουν ενα προβάδισμα στο σκορ και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο τέλος του επιπέδου.

Κάθε παιχνίδι της σειράς περιέχει πέντε διαφορετικούς κόσμους με δέκα πίστες ο καθένας. Ολοκληρώνοντας τις πίστες και τα απαιτούμενα τους ξεκλειδώνουμε πιο δύσκολες εκδοχές τους. Κάθε επίπεδο διαρκεί περίπου ένα λεπτό, αλλά έχουν μια δυσκολία που τα κάνουν ακόμα μεγαλύτερα. Απαιτείται να μην πέσουμε καθόλη την διάρκεια του επιπέδου διαφορετικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Ορισμένα από τα επίπεδα που θα ολοκληρώσουμε είναι πιο εύκολα και τα κόλπα ολοκληρώνονται χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια ενώ σε άλλα θα «φάμε τα μούτρα» μας περισσότερες φορές απ’ότι θα θέλαμε. Οι προκλήσεις που ανοίγουν μετά την πρώτη ολοκλήρωση ποικίλλουν από απλά κόλπα και τέλειες προσγειώσεις, σε περίπλοκους συνδυασμούς και πιο δύσκολα σκηνικά. Ευτυχώς, αν τα ολοκληρώσουμε την πρώτη φορά αλλά αποτύχουμε να τελειώσουμε το επίπεδο παραμένουν ολοκληρωμένα και αργότερα.

Ο συγχρονισμός και η παρατηρητικότητα είναι το παν. Για να κρατήσουμε το combo θα πρέπει να πηδάμε και να προσγειωνόμαστε την ίδια στιγμή. Αν πατήσουμε το κουμπί την στιγμή πριν ακουμπήσουμε το έδαφος ή το εμπόδιο τότε έχουμε μια «Τέλεια» βαθμολογία και λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ταχύτητα πρέπει να παραμένει υψηλή αφού αν για οποιονδήποτε λόγο μειωθεί τότε πέφτουμε κάτω και χάνουμε την πρόοδο στο επίπεδο. Πέρα από τον βασικό στόχο, έχουμε και προκλήσεις που έχουν ως σκοπό να δυσκολέψει η εμπειρία μας και να μας δωθεί ένα παραπάνω κίνητρο στο να ξαναπαίξουμε το επίπεδο. Και για τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες, τα Online Leaderboards ανεβάζουν την πρόοδο και το σκορ μας στο διαδίκτυο ώστε να συγκρίνουμε την ικανότητά μας με αυτή άλλων παικτών.

Η Switch Stance έκδοση του OlliOlli περιέχει το πρώτο παιχνίδι της σειράς μαζί με το αντίστοιχο Sequel, Welcome to OlliWood. Μπορεί βέβαια το πρώτο παιχνίδι να έχει ένα πιο απλό στυλ και μηχανισμούς, το OlliWood όμως βελτιώνει τα γραφικά και την αισθητική, εμπειριέχοντας τους ίδιους μηχανισμούς αλλά πιο βελτιωμένους. H παρουσίαση της σειράς επωφελείται από την οθόνη του Switch ενώ δεν χάνονται γραφικά αντικείμενα και στοιχεία όταν παίξουμε σε Docked mode.

Το OlliWood προσθέτει και διάφορα νέα όπλα που περιπλέκουν το μοτίβο χειρισμού από το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Πλέον, καλούμαστε να κρατήσουμε την ισορροπία με τα πλευρικά κουμπιά την ώρα που εξισσοροπούμε πάνω σε ράμπες και παρτέρια. Τα σκηνικά αλλάζουν με τέτοιο τρόπο που παραπέμπουν στο Hollywood και τις αντίστοιχες ταινίες του, ενώ έχουμε και την προσθήκη του Skate Park, μιας πίστας που προορίζεται για την εξάσκησή μας. Μαζί έχουμε και το Combo-Rush, ένα Local Co-op Multiplayer Mode που κυκλοφόρησε ως free update στο παρελθόν και κάνει την επιστροφή του καλύτερο και πιο βελτιωμένο.

Το OlliOlli: Switch Stance είναι ένα πολύ απλό Skating Platformer με αρκετό βάθο και διασκεδαστικό αλλά δύσκολο gameplay που γίνεται εθιστικό. Η προσθήκη του στην συλλογή της Nintendo εμπλουτίζει την ήδη μεγάλη indie σκηνή με ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παίκτες κάθε ικανότητας και προτίμησης. Είναι ένας πολύ καλός τίτλος που θα μπορούσε να επωφελυθεί από έναν Level Creator, ειδικά τόσα χρόνια μετά από την αρχική του κυκλοφορία.

Το OlliOlli: Switch Stance είναι διαθέσιμο στο Nintendo eShop στην τιμή των 14,99€.

[Alt-tab Galaxy] OlliOlli: Switch Stance - Nintendo Switch Review
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ7
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7.5
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ8
ΔΥΣΚΟΛΙΑ9
8Πολύ καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0