Καμιά φορά νιώθω ενοχές όταν εξομολογούμαι πως βλέπω anime ή πως διασκεδάζω με παιχνίδια αντίστοιχου τύπου. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από μεγάλες σειρές όπως το Berserk, το Attack on Titan, και φυσικά το Dragonball. Ενιότε όμως, κυκλοφορούν τίτλοι που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον με το έντονο gameplay τους αλλά και την χαριτωμένη ή ενδιαφέρουσα εμφάνισή τους.

Μια από τις εταιρείες που μπορεί να μας δώσει ενδιαφέροντες τίτλους – χωρίς απαραίτητα να είναι και ιδιαίτερα διασκεδαστικοί – είναι η NIS America. Αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα από τα παιχνίδια της εντάσσονται στην κατηγορία των Anime παιχνιδιών, με χαρακτήρες που είτε μένουν στην μνήμη μας, είτε ξεχνιούνται σύντομα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σειρά Disgaea, που μέχρι σήμερα έχει λανσάρει πέντε τίτλους και αρκετά spin-offs. Τα σχέδια των χαρακτήρων, η τρελή ιστορία που παραπέμπει σε κάποιο anime, το gameplay και άλλα τόσα στοιχεία, συνθέτουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα που είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και διασκεδαστικό για πολλούς παίκτες ανά τον κόσμο. Αυτή την φορά όμως, καλούμαστε να ελέγξουμε έναν διαφορετικό τίτλο, που διατηρεί το στυλ των παιχνιδιών της εταιρείας, και υιοθετεί ένα έντονο gameplay που έχει ως σκοπό να μας διασκεδάσει.

To Lapis x Labyrinth είναι ένας από τους νεότερους τίτλους της NIS America, ο οποίος βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό υπό ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα ακόμα RPG δράσης που λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο και έχει ως σκοπό να μας προσφέρει δόσεις διασκέδασης χωρίς κάποια ουσιαστική ιστορία ή γρίφους για να λύσουμε.

Το Lapis x Labyrinth ξεκινάει άμεσα και μας υποδέχεται με μια απλή διήγηση για να μας εισάγει όσο καλύτερα γίνεται στον κόσμο του. Είμαστε περιπλανώμενοι πολεμιστές που βρέθηκαν σε μια πόλη που είναι βυθισμένη στα χρέη. Καλούμαστε λοιπόν να την βοηθήσουμε εξερευνόντας λαβυρίνθους γεμάτους τέρατα και δαίμονες με κυριότερο σκοπό την εύρεση θησαυρού. Οι θησαυροί περιλαμβάνουν χρήματα, διαμάντια που ανταλλάσουμε, και εξοπλισμό ή όπλα για να κάνουμε την ομάδα μας πιο δυνατή.

Αυτό που ξεχωρίζει για άλλη μια φορά είναι το gameplay. Έχουμε να κάνουμε με ένα Side-scrolling 2D Platformer με σύστημα μάχης πραγματικού χρόνου. Θα αναλάβουμε αποστολές σε διάφορους λαβυρίνθους στα έγκατα της γης, κάτω από το χωριό στο οποίο βρισκόμαστε. Κάθε λαβύρινθος χωρίζεται σε τμήματα, και σε πολλά από αυτά θα εντοπίσουμε είτε κύμματα εχθρών που πρέπει να καθαρίσουμε για να προχωρίσουμε, ή σεντούκια που ανοίγοντάς τα θα βρούμε αξεσουάρ ή όπλα.

Ξεκινάμε με δύο πολεμιστές στο «party» μας. Σε αντίθεση με άλλους τίτλους, εδώ τα μέλη της ομάδας μας στοιβάζονται ο ένας επάνω στον άλλον. Μπορούμε να έχουμε μέχρι και τέσσερις ξεχωριστούς πολεμιστές που μπορούμε να προσλάβουμε μέσω της Guild. Κάθε ένας από αυτούς φέρει τον δικό του εξοπλισμό οπότε έχουμε ως παράλληλο στόχο να βρούμε ή να αγοράζουμε όσο καλύτερο γίνεται.

Επιλέγουμε ανάμεσα σε οχτώ διαφορετικές κλάσεις με τις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από κλασσικά πρότυπα που συναντάμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια, με ελάχιστες παραλλαγές να τις ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα DPS και να βρούμε μια κλάση η οποία να προορίζεται για προστασία όπως τον Defender. Δεν λείπουν και οι Mage-based κλάσεις αλλά και πιο «αστείες» όπως η Maid η οποία βοηθάει με buffs και heals.

Πέρα από τις απλές επιθέσεις αποκτούμε πρόσβαση και σε ειδικές επιθέσεις που είτε τις εξαπολύουμε μεμονωμένα, είτε συγκεντρωτικά ως ‘Finishers’. Αυτό σημαίνει πως οι ειδικές ικανότητες περιορίζονται σε έναν χαρακτήρα αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ταυτόχρονα όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Όταν όμως καταφέρουμε να σκοτώσουμε αρκετούς εχθρούς τότε μπαίνουμε στο λεγόμενο ‘Fever Mode’ με το οποίο «τραβάμε» χρήματα και πολύτιμους λίθους από αυτούς με κάθε χτύπημα. Αυτός είναι και ο ευκολότερος τρόπος για να γίνουμε πλούσιοι μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Το στοιχείο που γοητεύει στο Lapis x Labyrinth είναι τα χαριτωμένα γραφικά του – κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για το UI που είναι παραγεμισμένο με πληροφορίες. Αντιθέτως, τα εφέ και η συλλογή των νομισμάτων και των διαμαντιών προσφέρουν μια ευχάριστη, «γεμάτη» αίσθηση που μας ωθεί στο να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο και να συνεχίζουμε την εξερεύνηση.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η ομάδα ανάπτυξης δημιούργησε ένα παιχνίδι που επικεντρώνει στο single-player. Απουσιάζουν Multiplayer Modes ή DLC που θα μπορούσαν να κάνουν μονότονη την εμπειρία, ενώ το συνολικό gameplay θεωρείται αρκετά εύκολο για όσους έχουν ξαναπαίξει τέτοια παιχνίδια. Το παιχνίδι χρειάζεται περίπου 20 ώρες για να ολοκληρωθεί αν θέλουμε να βρούμε τα πάντα, αλλιώς και μέσα σε 10 ώρες είναι δυνατό να φτάσουμε στην τελευταία αποστολή.

Σε γενικές γραμμές, το Lapis x Labyrinth είναι ένα απλό παιχνίδι, με καλές ιδέες, και διασκεδαστικό gameplay που βασίζεται στο loot για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. Τα γραφικά και το σχέδιό του είναι όμορφα και ίσως «ανώριμα» για τα δικά μας στάνταρ. Δυστυχώς όμως, ο σχεδιασμός, τα χαρακτηριστικά, και τα συστήματά του αποτελούν εμπόδια και δεν επιτρέπουν στον τίτλο της NIS να αναδείξει τα θετικά του και να μας κάνει να γυρίσουμε. Αν είστε από εκείνους όμως, που απολαμβάνουν ένα απλό gameplay για να περνάνε την ώρα, ή αρέσκονται σε RPG δράσης με εύκολους μηχανισμούς, τότε μπορούν να βρουν κάτι που θα τους κρατήσει.

Το Lapis x Labyrinth είναι διαθέσιμο για PS4 και Nintendo Switch στην τιμή των 29,99€.

Ευχαριστούμε την NIS America για την παροχή του Review Code.


[Alt-tab Galaxy] Lapis x Labyrinth – Nintendo Switch Review
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
ΗΧΟΣ7
7.5Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0