Ο δεύτερος χρόνος ζωής του Nintendo Switch προβλέπεται να είναι γεμάτος ανατροπές, με παλιούς τίτλους να επιστρέφουν στην νέα κονσόλα της Ιαπωνικής Επιχείρησης, και με νέους τίτλους να ταράζουν τα νερά. Με το Pokemon Switch και το Metroid Prime στον ορίζοντα, η Nintendo μας κρατάει απασχολημένους με το λανσάρισμα Indie παιχνιδιών και τις Definitive εκδόσεις επιτυχημένων κυκλοφοριών. Μέσα σε αυτές είναι και η αντίστοιχη του Hyrule Warriors, ενός spin-off τίτλου βασισμένου στην σειρά The Legend of Zelda. Ο τίτλος αναπτύσσεται από την Team Ninja και Koei Tecmo και φέρνει όλα τα DLC της προηγούμενης έκδοσης μαζί με ορισμένες καινοτομίες και βελτιώσεις που βασίζονται στην φορητότητα της υβριδικής κονσόλας.

Το Hyrule Warriors (ή αλλιώς Legend of Zelda Warriors) επιστρέφει για άλλη μια φορά και μας προσφέρει εκατοντάδες ώρες πολεμικών συρράξεων στις πεδιάδες και τα κάστρα της σειράς Legend of Zelda, με πρωταγωνιστές τους ήρωες, τους κακούς, και τα τέρατα που έχουμε συναντήσει σε κάθε τίτλο που έχει κυκλοφορήσει. H Definitive Edition έρχεται με νέες αναλύσεις για το παιχνίδι – ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις Docked και Portable καταστάσεις, – όλα τα DLC, ακόμα περισσότερους ήρωες όπως τον Majora’s Link, την Marin και τον Tinkle, και κοστούμια από το Breath of the Wild. Δυστυχώς όμως, λείπουν μεγάλες προσωπικότητες του πιο πρόσφατου τίτλου της σειράς όπως οι Urbosa και Revali.

Tο Hyrule Warriors ενώνει τους πρωταγωνιστές και τους κακούς από όλα τα παιχνίδια της σειράς σε έναν ενιαίο κόσμο. Η ιστορία εδώ όμως είναι διαφορετική από άλλα Warriors Spin-offs. Για άλλη μια φορά, η περιοχή του Hyrule απειλείται από μια σατανική δύναμη που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο και να τον τυλίξει στο σκοτάδι. Η Zelda ξυπνάει απότομα από έναν προφητικό εφιάλτη και η Impa είναι εκεί για να την καθησυχάσει και να την βοηθήσει να βρει τον πολεμιστή που θα αποτελέσει το κλειδί σε όλη την κατάσταση. Το πνεύμα του αρχαίου ήρωα βρίσκεται στο σώμα του Link, του πρωταγωνιστή της σειράς, όπου για ακόμα μια φορά κουβαλάει μαζί του μια ασπίδα και ένα σπαθί, έναν συνδυασμό που φαντάζει ανίκητος. Θα συναντήσουμε την Lana, έναν νέο χαρακτήρα που προσπαθεί να βρει την πηγή του κακού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Cia, ο σκοτεινός εαυτός της που προσπαθεί να ζωντανέψει τον Ganon και να τον χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς της. Βέβαια, ο Ganon, ως η ενσάρκωση του κακού, θα προκαλέσει το χάος σε όλες τις στρατιές και θα αποτελέσει την κύρια απειλή.  Το Legends Mode, είναι το πρώτο mode και λειτουργεί ως μια εισαγωγή για την υπόθεση του παιχνιδιού και ως διαδικασία ξεκλειδώματος για ορισμένα όπλα και χρήσιμα αντικείμενα όπως το τοξο και το hookshot. Ο

Το Hyrule Warriors συνδυάζει το κλασσικό, χαοτικό action-oriented gameplay της σειράς Warriors με τα χαρακτηριστικά και τα αντικείμενα του Legend of Zelda. Οι ήρωες και οι στρατιώτες έχουν μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά όπλα και επιθέσεις, αλλά και ικανότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Η διαφοροποίηση των όπλων είναι ένα στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπόψιν αφού κάθε όπλο είναι πιο δυνατό ή αδύναμο ενάντια σε άλλα, ανάλογα με το φυσικό στοιχείο των αντιπάλων μας.

Θεωρώ πως το Hyrule Warriors είχε τις κατάλληλες βάσεις για την ανάπτυξή του. Οι διάφορες εναλλαγές και προσθήκες που έχουν γίνει κατά καιρούς στο σύστημα μάχης της σειράς, τα διάφορα αντικείμενα όπως το τόξο, οι βόμβες και το Hookshot, και η πληθώρα των όπλων αποτελούν τον κεντρικό άξονα του Spin-off και είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα combo-centric σύστημα μάχης με αρκετά διασκεδαστικά στοιχεία και αποτελέσματα. Τα Combos και οι δυνάμεις των ηρώων δημιουργούν έναν πανέμορφο πανικό στην οθόνη μας καθώς ο μετρητής γράφει χιλιάδες knockouts καθόλη την διάρκεια της μάχης.  Για πρώτη φορά, αν εξαιρέσουμε την έκδοση που είχε κυκλοφορήσει πριν χρόνια για την έκδοση του Nintendo 3DS, μπορούμε να αλλάξουμε ανάμεσα στους ήρωες κατά την διάρκεια ενός σεναρίου. Μπορούμε να τους ελέγξουμε κατά βούληση προλαβαίνοντας τις διάφορες αποστολές που προκύπτουν στον χάρτη ή μετριάζοντας το επίπεδο δυσκολίας κατά πολύ.

To επίπεδο δυσκολίας, που πάντα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, θα κρίνει και τον χρόνο που θα χρειαστούμε για να ολοκληρώσουμε την ιστορία. Μετά από τις μερικές δεκάδες ώρες της ιστορίας, θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο Adventure Mode, δηλαδή σε μια συλλογή από retro χάρτες. Κάθε τετραγωνικό του χάρτη περιέχει και μια ξεχωριστή αποστολή – πρόκληση που κάθε φορά μας δίνει και κάτι διαφορετικό, όπως καρδιές για να ενισχύσουμε τους πόντους υγείας, νέα δυνατότερα όπλα, νέους χαρακτήρες, και επιπλέον ρούχα για τους ήδη ξεκλειδωμένους ήρωες.Για να ξεκλειδώσουμε παραπάνω δοκιμασίες, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να ολοκληρώσουμε τις ήδη υπάρχουσες και να πάρουμε όσο μεγαλύτερο ranking γίνεται.

Κάτι που μας έρχεται κατευθείαν από την έκδοση του Nintendo 3DS είναι οι νεράιδες με τις ξεχωριστές τους ικανότητες. Όταν ξεκλειδώσουμε τα μαγικά αυτά πλάσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό στοιχείο που αντιπροσωπεύουν ώστε να προκαλέσουμε ζημιά στους αντιπάλους μας ή για να βοηθήσουμε τα στρατεύματά μας σε δύσκολες καταστάσεις. Η διαφορά όμως, παρατηρείται στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι νεράιδες. Η KOEI αποφάσισε να δώσει μια πιο τρισδιάστατη εμφάνιση και cutscenes για τις στιγμές που εξαπολύουν τις δυνάμεις τους. Φυσικά, για να ανεβάσουμε τα επίπεδά τους θα πρέπει να τις ταίζουμε και να τις ντύνουμε. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε στα χέρια μας ένα πιο χαλαρό mini-game για όσους αρέσκονται στα customization των pets.

Μερικές από τις αλλαγές που παρατηρήσαμε, έχουν να κάνουν με την δυσκολία του Gameplay και με μερικούς μηχανισμούς που στο παρελθόν αποτελούσαν ενόχληση, ή και «αγγαρεία». Για παράδειγμα, τώρα έχουμε περισσότερους εχθρούς για να σφάζουμε, και τα Combo των επιθέσεών μας είναι ικανά να παρασύρουν πολλούς πολεμιστές ταυτόχρονα, σε σχέση με χαρακτήρες που έχουν κινήσεις για έναν-εναντίον-ενός (χαρακτήρες που πάντα με εκνεύριζαν σε τέτοιου είδους παιχνίδια). Επιπλέον, κάθε φορά που σκοτώνουμε κάποιον ανώτερο ή ανώτατο αξιωματικό, ρίχνει αντικείμενα, υλικά ή όπλα, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξεκλειδώσουμε νέα combo, καλύτερες αμυντικές ιδιότητες ή περισσότερα slots για αντικείμενα. Τέλος, οι γρίφοι είναι πιο εύκολοι και πιο άμεσοι, και είναι ελάχιστες οι φορές που θα διακόψουν την ροή του παιχνιδιού, ενώ οι διάφορες πλατφόρμες απαιτούν το κατάλληλο αντικείμενο για να τις φτάσουμε και να ξεκλειδώσουμε το έπαθλο που μας περιμένει στην κορυφή τους.

Η Definitive edition έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις δυνατότητες του Nintendo Switch. Υπάρχει μια εμφανής αύξηση στην ποιότητα των γραφικών ενώ ο χειρισμός έχει προσαρμοστεί στην κατασκευή των Joy-cons ή του Pro Controller. Θα δούμε όμως μια αισθητή διαφορά ανάμεσα στα Docked και Portable Modes. Δοκιμάζοντας και τους δύο τύπος διαπίστωσα πως σε Portable Mode, το παιχνίδι τρέχει με 30FPS, γεγονός που κουράζει τα μάτια αρκετά ειδικά αν λάβουμε υπόψιν την γενικότερη ταχύτητα του τίτλου. Σε Docked Mode, που συστήνεται σε αυτή την έκδοση, θα διαπιστώσουμε αύξηση στα καρέ αλλά και πάλι θα νιώσουμε πως κουράζονται τα μάτια μας μετά από αρκετές ώρες στην ίδια ρουτίνα. Η παρουσίαση παραμένει γοητευτική. Τα χρώματα είναι ζωντανά, με τις λεπτομέρειες να κολακεύουν τους πρωταγωνιστές, ενώ οι κινήσεις ενώνονται αρμονικά με τον κάθε ήρωα ή αντίπαλο.

Σε γενικές γραμμές όμως, το Hyrule Warriors: Definitive Edition εξακολουθεί να είναι ο κατάλληλος τίτλος για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας μιας και δεν είναι το παιχνίδι που θα αντέξουμε να παίζουμε συνεχόμενα. Προσφέρει περιεχόμενο εκατοντάδων ωρών, την στιγμή που παρουσιάζει το σύμπαν του Legend of Zelda με μια διαφορετική, ευπρόσδεκτη οπτική. Αυτό που ίσως απογοητεύσει τους φίλους της σειράς είναι η απουσία των Champions του Breath of the Wild, διότι ποιος δεν θα ήθελε να δει την Urbosa να χτυπάει τα δάχτυλά της και να ρίχνει κεραυνούς.

Το Το Hyrule Warriors: Definitive Edition είναι πλέον διαθέσιμο στο Nintendo Switch στην τιμή των 59,99€.

Ευχαριστούμε την CD Media S.A. για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Hyrule Warriors: Definitive Edition – Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7.5
GAMEPLAY8.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ8.5
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ8.5
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ανανεωμένα γραφικά και μηχανισμοί
  • Διασκεδαστικό Gameplay
  • Καλύτερη απόδοση κυρίως στο Docked Mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλες πτώσεις στα καρέ (Portable Mode)
  • Απουσία πολλών πρόσφατων χαρακτήρων
  • Φαντάζει περισσότερο Port παρά μοναδική κυκλοφορία
8.5Αρκετά Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0