Ήταν μέχρι να γίνει η αρχή από την KOEI Tecmo για να δούμε αγαπημένες μας anime – και όχι μόνο – σειρές να κυκλοφορούν ως βιντεοπαιχνίδια για τις αγαπημένες μας πλατφόρμες. Μέχρι σήμερα η Ιαπωνική εταιρεία μας έχει προσφέρει αμέτρητους τίτλους που δανείζονται χαρακτήρες, ιστορίες, και διάφορα άλλα στοιχεία από σειρές, άλλα βιντεοπαιχνίδια ή μέχρι και ιστορικά γεγονότα. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σειρές παιχνιδιών της, η σειρά Warriors, υπόσχεται εκατοντάδες ώρες πολεμικών συρράξεων με αντίπαλα στρατόπεδα, στρατηγούς και κατακτητές και τα περισσότερα από αυτά είναι αφιερωμένα στις Κινέζικες Δυναστείες ή στους Σαμουράι και τους ιστορικούς Στρατηγούς της Ιαπωνίας όπως τον Nobunaga Oda.

Εδώ και μερικά χρόνια, η KOEI Tecmo έχει ξεφύγει από το ιστορικό υπόβαθρο του παρελθόντος και έχει προχωρήσει σε άλλα βιντεοπαιχνίδια. Μέσω του Steam, οι παίχτες μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια όπως το Warriors All-stars, Berserk and the Band of the Hawk, Attack on Titan: Wings of Freedom και το Dragon Quest Heroes. Αν θέλουμε όμως κάτι που μπορούμε να απολαύσουμε μέσω μιας φορητής κονσόλας, τότε το Hyrule Warriors (Legend of Zelda) και το νέο Fire Emblem Warriors για το Nintendo 3DS είναι ακριβώς ότι ψάχνουμε.

Παρόμοια με το Hyrule Warriors, το Fire Emblem Warriors ενώνει τους πρωταγωνιστές και τους κακούς από όλα τα παιχνίδια της σειράς σε έναν ενιαίο κόσμο, με έναν κοινό στόχο, και μια ιστορία που δουλεύει σαν ένα μικρό υποκατάστατο για τις ιστορίες των αντίστοιχων παιχνιδιών. Το Story Mode, που είναι απαραίτητο για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε, μας βάζει κατευθείαν στην βασική υπόθεση. Οι τρεις νέοι πρωταγωνιστές, Rowan, Lianna, και Darios, προσπαθούν να ξεφύγουν από μια επίθεση στο βασίλειό τους, θα βρεθούν μόνοι τους σε μια δοκιμασία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Με την Ασπίδα της Φωτιάς σαν το όπλο-κλειδί για την σωτηρία του κόσμου, οι ήρωες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για να βρουν τα πετράδια που θα ολοκληρώσουν την ασπίδα, και αναζητούν το Δέντρο του Κόσμου για να ετοιμαστούν για την τελική μάχη με τον Δράκο του Χάους. Κατά την διάρκεια της περιπλάνησής τους, θα έρθουν σε επαφή με ήρωες από άλλα Βασίλεια, κόσμους και διαστάσεις αλλά και ήρωες από το μέλλον ή το παρελθόν. Όλοι μαζί, πρέπει να συνεργαστούν για να ανταπεξέλθουν στην επικείμενη απειλή και να επιστρέψουν στους δικούς τους κόσμους και εποχές.

Το Fire Emblem Warriors συνδιάζει το Gameplay της σειράς Warriors με τα χαρακτηριστικά και την στρατηγική του Fire Emblem. Οι ήρωες και οι στρατιώτες έχουν διαφορετικές κλάσεις και όπλα, αλλά και ικανότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Η διαφοροποίηση των όπλων είναι ένα στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπόψιν αφού κάθε όπλο είναι πιο δυνατό ή αδύναμο ενάντια σε άλλα. Για παράδειγμα, οι τοξότες μπορούν να σκοτώσουν με περίσσια ευκολία τους καβαλάρηδες, και οι καβαλάρηδες να αφανίσουν αντίστοιχα τους πολεμιστές με σπαθιά και τσεκούρια.

Το Warriors προσπαθεί να υιοθετήσει όλους τους μηχανισμούς της σειράς Fire Emblem RPGs, όσο καλύτερα γίνεται ώστε να μην είναι κάτι ξένο στους έμπειρους παίχτες αλλά και να εναρμονίζονται με το πιο έντονο σύστημα μάχης της ΚΟΕΙ. Ευτυχώς, αυτό επιτυγχάνεται ακόμα και για τα πιο χαμηλά επίπεδα δυσκολία. Η πίστη στην σειρά φαίνεται και από τον τρόπο που χωρίζονται οι δρόμοι στην ιστορία. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί δρόμοι στον χάρτη που ο καθένας οδηγεί και σε έναν διαφορετικό ήρωα από το Fire Emblem Fates. Στο τέλος, οι δρόμοι αυτοί ενώνονται και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στρατολογήσουμε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα με το μέρος μας. Σε αυτό το εγχείρημα, μας βοηθούν όλοι οι ήρωες που έχουμε πάρει με το μέρος μας. Κατά την διάρκεια μιας αποστολής, μπορούμε να φτιάξουμε ομάδες των δύο με έναν άλλο ήρωα και να τους χρησιμοποιήσουμε για μια παραπάνω επίθεση ή προστασία, ή για να εξαπολύουμε δυνατότερες Awakening επιθέσεις.

To επίπεδο δυσκολίας, που πάντα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, θα κρίνει και τον χρόνο που θα χρειαστούμε για να ολοκληρώσουμε την ιστορία. Μετά τις 10 ή 20 ώρες της ιστορίας, θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο History Mode, που παραπέμπει στο Adventure Mode του Hyrule Warriors, δηλαδή μιας συλλογής από προκλήσεις και δοκιμασίες που ξεκλειδώνουν δυνατότερα όπλα, νέους χαρακτήρες και επιπλέον ρούχα για τους ήδη ξεκλειδωμένους ήρωες. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Fire Emblem και του Hyrule είναι πως ο πρώτος χάρτης στο History mode δεν αποτελείται από 96 δοκιμασίας αλλά από μόλις δεκαπέντε. Για να ξεκλειδώσουμε παραπάνω δοκιμασίες, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να ολοκληρώσουμε τις ήδη υπάρχουσες και να πάρουμε όσο μεγαλύτερο ranking γίνεται.

To Fire Emblem Warriors έχει σχεδιαστεί ειδικά για το New Nintendo 3DS οπότε αν προσπαθήσουμε να παίξουμε σε παλιότερες εκδόσεις της κονσόλας, τότε δεν θα τα καταφέρουμε. Τo Review έγινε πάνω στο New Nintendo 3DS XL με μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερα πλήκτρα για τον χειρισμό, καλύτερο hardware για την απόδοση των παιχνιδιών και καλύτερη απεικόνιση των γραφικών. Τα Cutscenes και το UI φαίνονται καθαρά και όμορφα όπως στο Nintendo Switch, και τα γραφικά του gameplay έχουν υποβαθμιστεί για να ανταποκρίνονται στους περιορισμούς της συσκευής. Παρόλα αυτά, δεν αντιμετωπίζουμε κολλήματα και πτώσεις των καρέ όπως στο Hyrule Warriors και τα εφέ, σε συνδιασμό με των αριθμό των αντιπάλων στην οθόνη μας θα μας χαρίσουν σίγουρα ατελείωτες ώρες διασκεδαστικού χάους.

Μερικές από τις αλλαγές που παρατηρήσαμε, έχουν να κάνουν με την δυσκολία του Gameplay και με μερικούς μηχανισμούς που στο παρελθόν αποτελούσαν ενόχληση, ή και «αγγαρεία”. Για παράδειγμα, τώρα έχουμε περισσότερους εχθρούς για να σφάζουμε, και τα Combo των επιθέσεών μας είναι ικανά να παρασύρουν πολλούς πολεμιστές ταυτόχρονα, σε σχέση με χαρακτήρες που έχουν κινήσεις για έναν-εναντίον-ενός. Επιπλέον, κάθε φορά που σκοτώνουμε κάποιον ανώτερο ή ανώτατο αξιωματικό, το αντικείμενο ή το όπλο που ρίχνει μαζεύεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να σταματήσουμε την μάχη για να πάμε να το μαζέψουμε. Τέλος, οι γρίφοι είναι πιο εύκολοι και πιο άμεσοι, και είναι ελάχιστες οι φορές που θα διακόψουν την ροή του παιχνιδιού.

Το Fire Emblem Warriors είναι ένα παιχνίδι που έρχεται να αναδείξει τις ικανότητες του New Nintendo 3DS, ακόμα και αν η απουσία του 3D Function είναι αισθητή. Εϊναι ένα ακόμα Warriors παιχνίδι, οπότε καλό θα ήταν να προετοιμαστούμε για ατελείωτες ώρες grinding, άπειρα KOs, πολλές αποστολές και δοκιμασίες, και αμέτρητα αντικείμενα για ξεκλείδωμα. Παράλληλα, είναι ένας τίτλος που απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό, κάτι που μπορούμε να παίξουμε ανά διαστήματα, σε μικρές δόσεις για να ροκανήσουμε τον ανεκμετάλλευτο, ελεύθερο χρόνο μας.

 

[Alt-tab Galaxy] Fire Emblem Warriors - Nintendo 3DS Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ7
ΑΠΟΔΟΣΗ7.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7.5
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ7
7.5Αρκετά Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0