Όταν ξεκίνησα να παίζω βιντεοπαιχνίδια, έβλεπα σταδιακά έναν νέο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου. Ένας κόσμος που έκρυβε μέσα του χιλιάδες μικρότερους, με μοναδικές ιστορίες, αξέχαστους χαρακτήρες, σημαντικά μηνύματα, ηθικές αξίες και ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Μπορεί στο παρελθόν να μην είχαν το βάθος, την λεπτομέρεια και την ποικιλία που έχουν σήμερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ήταν εξίσου διασκεδαστικά. Ήδη πολλά από αυτά τα παιχνίδια έχουν επανακυκλοφορήσει ως remakes ή remasters ενώ άλλα δέχονται πνευματικούς διαδόχους σε μορφή άλλων ειδών.

Μέσα στους τίτλους που απόλαυσα ως παιδί ήταν και η σειρά Metal Slug. To Metal Slug βλέπεται, ήταν ένα side-scrolling shoot’em up που είχε ως πρωταγωνιστές μια ομάδα μισθοφόρων που αναλάμβαναν αποστολές ενάντια σε έναν στρατό αντίστοιχο αυτού της Ναζιστικής Γερμανίας. Το παιχνίδι είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα, ατελείωτη δράση και μεγάλο βαθμό δυσκολίας – στοιχεία που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του είδους για το μέλλον.

Επηρεασμένη από αυτή την επιτυχία, μια μικρή Ρώσικη ομάδα αποφάσισε να φτιάξει έναν παρόμοιο τίτλο παρέχοντας και μια μικρή δόση σάτιρας, και να το παραδώσει στους φίλους του είδους. Η GroovyMilk μπορεί να μην είναι αρκετά γνωστή στον κόσμο, έχει όμως ένα αρκετά ενδιαφέρον background αφού όλα τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες που δεν έχουν να κάνουν με βιντεοπαιχνίδια αλλά μεγάλες επιχειρήσεις όπως την Coca-Cola. Παρόλα αυτά, το πάθος τους για τα βιντεοπαιχνίδια και την αντίστοιχη βιομηχανία τους ώθησε στο να φτιάξουν το Creepy Road, έναν μικρό ιδιαίτερο τίτλο, που αργότερα λάνσαραν σε υπολογιστές και κονσόλες.

Το Creepy Road είναι ένα 2D Side-scrolling Run&Gun παιχνίδι που δανείζεται πολλά στοιχεία από το Metal Slug και άλλα παιχνίδια του είδους, και προσφέρει χειροποίητα γραφικά, έντονη και γρήγορη δράση, περίεργο αλλά ευχάριστο χιούμορ και έναν κόσμο γεμάτο τέρατα, τρομακτικά πλάσματα και σφαίρες. Ο κεντρικός ήρωας ακούει στο όνομα ‘Flint Trucker’ και έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι αναζητώντας την αγαπημένη του Angelina. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού έρχεται αντιμέτωπος με μια πληθώρα θηρίων και διψασμένων εχθρών που τους αντιμετωπίζει με το πιστό του δίκανο.

Κάθε αποστολή έρχεται στην μορφή ενός ξεχωριστού επιπέδου που επιλέγουμε από ένα κεντρικό μενού. Ανάλογα την απόδοσή μας σε κάθε μια από αυτές λαμβάνουμε και τον αντίστοιχο αριθμό αστεριών που χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε την πρόοδό μας και να ξεκλειδώνουμε νέες προκλήσεις. Θα αντιμετωπίσουμε 30 διαφορετικούς εχθρούς, με επικίνδυνα αφεντικά να μας περιμένουν στο τέλος κάθε χάρτη. Το ξεχωριστό τους περιβάλλον μας βοηθάει με την ύπαρξη φυσικών παγίδων που χρησιμοποιούμε για να σταματήσουμε τις ορδές των εχθρών μας. Όσο για το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό. Οι εχθροί μας με το που μας δουν θα κατευθυνθούν προς το μέρος μας και εμείς θα προσπαθούμε είτε να τους προσπεράσουμε είτε να τους σκοτώσουμε πυροβολώντας τους ασταμάτητα. Έχουμε πρόσβαση σε μια ποικιλία διαφορετικών όπλων με διαφορετικά ποσοστά ζημιάς, εφέ και ικανοτήτων. Οι παγίδες μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερους εχθρούς όπως ιπτάμενα πλάσματα, αιμοδιψείς αρκούδες ή ανθεκτικά πλάσματα που θα χρειαστούν πολλές σφαίρες για να πέσουν.

Αν μου ζητούσαν να το χαρακτηρίσω, θα έλεγα πως το Creepy Road είναι ένα ευχάριστο Arcade παιχνίδι βγαλμένο από κάποιο Play Store. Η ιστορία του είναι εξίσου απλή, και δεν περιέχει περίπλοκους μηχανισμούς. Το gameplay είναι άμεσο και προορίζεται για παίκτες κάθε είδους και κυρίως για όσους θέλουν κάτι σύντομο, διασκεδαστικό και απλό. Το επίπεδο δυσκολίας κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια και δεν μας αποθαρρύνει από το να ξαναδοκιμάσουμε αν αποτύχουμε. Ακόμα και ο χειρισμός κυμαίνεται στα πλαίσια του δισδυάστατου αφού κινούμαστε και στοχεύουμε είτε αριστερά είτε δεξιά και πυροβολούμε ότι έρχεται προς το μέρος μας με απώτερο σκοπό να φτάσουμε στο τέλος του επιπέδου ασφαλείς.

Τα γραφικά έχουν την γοητεία ενός indie τίτλου. Το σχέδιο έχει επιρροές από κάποιο comic, και τα σχέδια των χαρακτήρων και των εχθρών μας είναι αρκετά αστεία. Μπορεί το κεντρικό θέμα να αναφέρεται σε στοιχεία τρόμου όμως η παρουσίαση του παιχνιδιού μας δίνει την εντύπωση ενός σατηρικού κινουμένου σχεδίου. Αυτό πολλές φορές φαίνεται και από τους διαλόγους ή απο τα σχέδια στις οθόνες φόρτωσης και αποτελεσμάτων.

Σε γενικές γραμμές, το Creepy Road είναι ένα παιχνίδι που δεν ζητάει πολλά, το αναγνωρίζει, και μας προσφέρει διασκέδαση και μια σεβαστή ποιότητά. Είναι ένα από τα καλά παιχνίδια του είδος και αυτό αντικατοπτρίζεται από την δουλειά που έχει γίνει από τη αρχάρια ομάδα. Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε κάτι πιο περίπλοκο αλλά αν λάβουμε υπόψιν την τιμή του, και τι προσφέρει για αυτή, τότε κάνουμε λόγο για ένα αξιόλογο παιχνιδάκι.

To GroovyMilk είναι διαθέσιμο στην τιμή των 12,99€. Ευχαριστούμε την GroovyMilk για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Creepy Road: Switch Edition - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
7.5Αρκετά Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0