Με το Switch να συνεχίζει ακάθεκτο τις εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο, η Nintendo και άλλες μικρότερες εταιρείες εξακολουθούν να φέρνουν τους τίτλους τους στην επιτυχημένη κονσόλα. Ένας από αυτούς τους τίτλους είναι κααι το Code of Princess που καταφθάνει με το επωνύμιο ‘EX’ κάτω από νέο εκδότη, την Nicalis. Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Nintendo 3DS μέσα στο 2012 αποτέλεσε πνευματικό διάδοχο για το Guardian Heroes της SEGA και επανέφερε στην κορυφή τα Side Scrolling Action RPGs.

To Code of Princess EX είναι ένα hack-and-slash RPG με μια κλασσική ιστορία, χωρισμένη σε αποστολές και κεφάλαια. Κάθε επίπεδο, κεφάλαιο και αποστολή αποτελείται από μικρές μάχες που μπορούν να ολοκληρωθούν από κάποιον συγκεκριμένο ή μη χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, είναι ένα κλασσικό 2D Brawler με απλό χειρισμό και ειδικές επιθέσεις που γίνονται με συγκεκριμένους συνδυασμούς, στοιχείο που εντοπίζεται κυρίως σε παιχνίδια ξύλου. Κάθε επίπεδο είναι διαμορφωμένο από γραμμές που μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα κατά την διάρκεια της μάχης και βοηθούν για πιο στρατηγικές προσεγγίσεις.

ΣτοCode of Princess EX ο κόσμος κατοικείται από ανθρώπους και τέρατα – δύο φυλές που συζούν ειρηνικά. Μια μέρα, το βασίλειο της DeLuxia δέχεται επίθεση από τέρατα και τον στρατό της Distron. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, η πριγκίπισσα Solange Blanchefleur de Lux εξορρίζεται από το βασίλειο που πέφτει. Μαζί της όμως, έχει και το ξίφος DeLuxcalibur, και έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι για να διαπιστώσει την εχθρική συμπεριφορά των τεράτων και να σταματήσει την επίθεση του Distron.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της, η Solange έρχεται σε επαφή με διάφορους χαρακτήρες όπως τους Ali Baba,την Lady Zozo, τον Allegro, και άλλους χαρακτήρες που είτε θα την βοηθήσουν είτε θα της σταθούν εμπόδιο.  Πολλοί από τους χαρακτήρες θα συμμαχήσουν μαζί της διότι γοητεύονται από την δύναμη του DeLuxcalibur. Αργότερα, η Solange και η ομάδα της μαθαίνουν πως η Queen Distiny βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και πως έχει στείλει μερικούς πολύ δυνατούς πολεμιστές να εντοπίσουν το ξίφος.

Οι αποστολές και τα κεφάλαια απλώνονται σε διάφορα modes. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα Campaign, Free Play και Bonus. Πιο συγκεκριμένα, το Free Play μας επιτρέπει να επισκεφθούμε ξανά ορισμένα κεφάλαια και να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους πενήντα χαρακτήρες. Τα Bonus Quests μας δίνουν την ευκαιρία να ανεβάσουμε το επίπεδο του χαρακτήρα μας, μαζί με τα Online Multiplayer, Co-op και Versus Modes.

Πέρα από αυτά, μας δίνεται η αίσθηση πως έχουμε να κάνουμε με ένα Arcade παιχνίδι παρά με κάτι παραπάνω. Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό και δεν περιέχει το βάθος που θα θέλαμε, εκτός αν εξαιρέσουμε την πληθώρα των ηρώων, ενώ τα παραπάνω game modes μας προσφέρουν μερικές ακόμα ώρες gameplay. H EX έκδοση ωστόσο, περιέχει μερικές ακόμα αλλαγές και προσθήκες από την αντίστοιχη του 3DS, όπως τα ανανεωμένα γραφικά και μερικές ηχητικές αλλαγές.

Σε αυτή την έκδοση απουσιάζει η Αγγλική γλώσσα στον ήχο, ενώ η ποιότητα του ήχου αλλάζει – κάτι λογικό αν σκεφτούμε πως πρόκειται για ένα portable port. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι τρέχει στα 60fps είτε σε dock είτε σε portable modes. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα του couch co-op, οπότε μπορούμε να αφαιρέσουμε τα Joy-con μας και να καλέσουμε την παρέα μας για ένα χαλαρό απόγευμα στην οθόνη του σαλονιού μας. Τα στατιστικά του χαρακτήρα μας μοιράζονται αυτόματα και συνδέονται κατευθείαν με τον εξοπλισμό που φοράμε.

Όσο για τα γραφικά του παιχνιδιού, παρά τις αναμενώμενες ανανεώσεις για την έκδοση της κονσόλας, δεν μπορούμε να πούμε πως εντυπωσιάζουν. Μιλώντας για ένα μικρό παιχνίδι είναι λογικό να δούμε πως τα γραφικά δεν είναι και τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ενώ στο Portable Mode του Switch η υψηλή ανάλυση κολακεύει τον τίτλο αν τρέξουμε το παιχνίδι σε μια μεγάλη οθόνη τότε θα δούμε την άσχημη αλήθεια. Τα μοντέλα των χαρακτήρων μοιάζουν σαν μικρά pixel πάνω σε έναν πίνακα ζωγραφικής ενώ τα σχέδια που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της εξιστόρρησης μοιάζουν εντελώς ξένα σε σχέση με το σύνολο.

Άλλες αλλαγές που θα δούμε έχουν να κάνουν με το AI και τα επίπεδα που θα επισκεφθούμε. Επιπλέον, το Party μας αποκτά πόντους εμπειρίας ως σύνολο και όχι αυτόνομα βοηθώντας μας έτσι να ανεβάσουμε γρηγορότερα τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

Σε γενικές γραμμές, το Code of Princess EX είναι ένα παιχνίδι που θα διχάσει. Πρόκειται για έναν σχετικά ευχάριστο και απλό τίτλο που ενώ μπορεί να μην προσφέρει βάθος και αρκετό περιεχόμενο, μπορεί να μας καθηλώσει για ώρες μπροστά από την οθόνη μας με το σύστημα μάχης του και τις παραπάνω αποστολές. Το Local Co-op, οι μικρές αλλαγές, και οι διάφορες ανανεώσεις ίσως ευχαριστήσουν τους φίλους της σειράς αλλά δύσκολα θα προσελκύσουν νέους παίκτες.

To Code of Princess EX είναι πλέον διαθέσιμο στο Nintendo E-shop.

Ευχαριστούμε την Nicalis για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Code of Princess EX - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ6
ΑΠΟΔΟΣΗ8.1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ6.5
7Πολύ καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0