Από τις χαρακτηριστικές κονσόλες της Nintendo, αυτές που μου τραβήξανε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν οι φορητές. Από μικρός έψαχνα χρήματα και αφορμές για να αγοράσω κάποια συσκευή της σειράς Gameboy (παρόλο που είχα το Color και το Advance), και αργότερα περιορίστηκα στην επιλογή του 3DS λόγω του μεγέθους, των παιχνιδιών του και του σχεδιασμού του. Ποτέ όμως, δεν με τράβηξαν οι μεγαλύτερες κονσόλες, γι’αυτό και δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα διαμάντια του WiiU. Παιχνίδια όπως το Smash Bros, το Super Mario 3D World και Bayonetta 2, έχουν γνωρίσει πολύ θετικές κριτικές και δικαιολογομένα καθώς θεωρούνται οι καλύτεροι τίτλοι της κονσόλες.

Με το Nintendo Switch να σαρώνει σε πωλήσεις, η Ιαπωνική εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να λανσάρει πολλούς από τους παραπάνω τίτλους ως εμπλουτισμένα Ports με παραπάνω περιεχόμενο, βελτιωμένα γραφικά, καλύτερο χειρισμό και γενικότερα πιο βελτιωμένα. Ένας από αυτούς είναι και το Captain Toad: Treasure Tracker ένα από τα καλύτερα «λάθη» της κονσόλας. Όταν βέβαια, μιλάμε για «λάθος» εννοούμε πως η ανάπτυξη του τίτλου έγινε κατά τύχη μιας και η αρχική ιδέα του Captain Toad υιοθετήθηκε στο Super Mario 3D World, με την ύπαρξη διαφόρων minigame-like επιπέδων όπου βοηθάμε τον χαριτωμένο πρωταγωνιστή να περιπλανηθεί μέσα σε κυβικά επίπεδα, να αποφύγει εχθρούς και να μαζέψει Αστέρια και χρήματα.

Ο Captain Toad δεν έχει τις ικανότητες του μουστακαλή Ιταλού. Δεν μπορεί να τρέξει και να πηδήξει, αλλά μπορεί να περιπλανηθεί με ευκολία μέσα στα διάφορα περιβάλλοντα, να δημιουργήσει τους δικούς του δρόμους, να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του με διαφορετικούς τρόπους και να αποκτήσει πρόσβαση σε σημεία που κανείς άλλος δεν μπορεί. Είμαι μια ευχάριστη αλλαγή από το κλασσικό platforming του Mario, και θα δοκιμάσει το μυαλό μικρών και μεγάλων με ποικίλλους τρόπους.

Η Nintendo επαναφέρει τους κυριότερους μηχανισμούς του παιχνιδιού χωρίς να αλλάξει κάτι και επένδυσε πάνω στις δυνατότητες του Switch. Μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με το επίπεδο φυσώντας στο μικρόφωνο του Gamepad για να ανεβάσουμε πλατφόρμες υψηλότερα, ή να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη αφής για να λύσουμε απλούστερους γρίφους. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο τέλος του επιπέδου για να συλλέξουμε το αστέρι, να βρούμε κρυμμένα διαμάντια μέσα στο επίπεδο και να ανταπεξέλθουμε σε πιο απαιτητικές δοκιμασίες που προσθέθηκαν για να ανεβάσουν λίγο το επίπεδο δυσκολίας.

Μετά από δέκα επίπεδα αντιμετωπίζουμε και έναν αρχηγό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την μορφολογία του επιπέδου και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του εκάστοτε αντιπάλου ώστε να επιβιώσουμε και να νικήσουμε για να πάρουμε το πολυπόθητο αστέρι. Για να ξεκλειδώσουμε την μάχη με τον αρχηγό κάθε κεφαλαίου – μιας και η διήγηση της ιστορίας γίνεται μέσω ενός νοητού βιβλίου – πρέπει να δαπανήσουμε τα διαμάντια που μαζέψαμε από τις περιπλανήσεις. Κάθε διαμάντι κρύβεται πίσω από τείχη, εμπόδια, ή μυστικά δωμάτια, και άλλες φορές μέσα στο έδαφος στην μορφή φυτού, στην τσάντα κάποιου άλλου Toad ή μέσα σε κάποιον εχθρό.

Η εμπειρία του Treasure Tracker παραμένει ίδια με το παρελθόν, καλορίζοντας όμως και το καινούργιο. Η ανάπτυξή του έγινε με γνώμονα την φορητή λειτουργία του Switch – ένας από τους λόγους που το βλέπουμε και στο Nintendo 3DS – λόγω της χρήσης της οθόνης αφής. Τα Gyro Controls κάνουν την παρουσία τους αισθητή για ακόμα μια φορά ώστε να μπορούμε να παίξουμε και στην τηλεόρασή μας εκεί, όπου η ομορφιά των γραφικών σε συνδυασμό με την ανάλυση και τα μοντέλα των χαρακτήρων και των επιπέδων αναδεικνύονται, σε σχέση με τους περιορισμούς της μικρότερης οθόνης.Το Captain Toad: Treasure Tracker όμως, δεν είναι ένα απλό Port σε μια άλλη κονσόλα αφού θα δούμε νέο περιεχόμενο και νέα επίπεδα στο γενικό line-up. Αρχικά, έχουμε τέσσερα νέα επίπεδα που έχουν ως θέματα κόσμους από το σχετικά πρόσφατο Super Mario Odyssey. Θα επισκεφτούμε σταθμούς του Μετρό, Ερήμους, και τους κόσμους του Cascade και Luncheon με νέα μυστικά μονοπάτια, προκλήσεις και εχθρούς για να αντιμετωπίσουμε.

Μαζί με έναν φίλο μας ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, μπορούμε να δοκιμάσουμε να λύσουμε τους γρίφους μέσω του αντίστοιχου multiplayer. Τα δύο Joy-Con είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για αυτό το mode, και ότι καλύτερο για να περάσουμε ευχάριστα με το άλλο μας μισό ή κάποιο μικρό μέλος της οικογένειάς μας. Μέσα στο υπάρχων περιεχόμενο θα βρούμε και τις δοκιμασίες του Pixel Toad. Σε αυτές πρέπει να αναζητήσουμε τον Pixel Toad μέσα σε κάθε επίπεδο, να τον αγγίξουμε και να ολοκληρώσουμε την πρόκληση. Ξεκλειδώνονται με το που ολοκληρώσουμε κάποιο επίπεδο και λειτουργούν ως ένα επιπλέον βήμα προς την πλήρη ολοκλήρωση. Η αναζήτηση του Pixel Toad είναι συνήθως εύκολη και σύντομη, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αγγίξουμε με το δάχτυλό μας όταν τον εντοπίσουμε, ολοκληρώνοντας έτσι την δοκιμασία.

Πέρα από αυτά, δεν θα δούμε κάτι ιδιαίτερα νέο. Ωστόσο, αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ το Captain Toad: Treasure Tracker τότε ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Εξάλλου, πρόκειται για ένα ακόμα Port ενός παλιού τίτλου που αξίζει την προσοχή μας ακόμα και σήμερα. Η νέα κονσόλα του Switch, μαζί με την προσθήκη του co-op και του νέου επίπεδου δυσκολίας στην μορφή νέων προκλήσεων συνθέτουν ένα πανέμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι

Σε γενικές γραμμές, το Captain Toad: Treasure Tracker είναι ένα από τα καλύτερα Port στο Nintendo Switch. Είναι ένα παιχνίδι γρίφων που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, και η προσθήκη του co-op μεγαλώνει την διάρκειά του gameplay. Αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να αποκτήσετε αυτό το μικρό αριστούργημα, ίσως να ήρθε η στιγμή.

Το Captain Toad: Treasure Tracker είναι διαθέσιμο στο Nintendo eShop.

Ευχαριστούμε την CD Media και την Nintendo για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Captain Toad: Treasure Tracker - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ6.5
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ7.5
8Πολύ καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0