H φορητότητα του Nintendo Switch επιτρέπει σε πολλούς developers να επενδύσουν στην κονσόλα και να λανσάρουν τους τίτλους με σκοπό να βρουν μεγαλύτερο αντίκρυσμα σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Πολλοί μικροί τίτλοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν μια θέση στην συλλογή μας, ανεξαρτήτου ποιότητας και διάρκειας. Εξάλλου, οι ρυθμοί ζωής απαιτούν πλέον περισσότερο από τον ελεύθερό μας χρόνο οπότε όταν τον έχουμε προτιμούμε να τον περνάμε στο κρεβάτι μας με το κινητό μας ή την φορητή κονσόλα μας.

Το Away: Journey to the Unexpected έρχεται ως μια μικρή δόση διασκέδασης για τις στιγμές που θέλουμε να ξεκουραστούμε. Είναι ένα ακόμα roguelike παιχνίδι με ελκυστική παρουσιάση, έξυπνο συνδυασμό των 2D γραφικών σε 3D περιβάλλοντα και μια κλασσική δομή που χαρακτηρίζει τα περισσότερα παιχνίδια του είδους. Τα πάντα, από την εισαγωγή μέχρι και την ιστορία ‘κραυγάζουν’ ανατολίτικες επιρροές. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της, η εμπειρία είναι αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική αλλά το επίπεδο δυσκολίας, το υπάρχον περιεχόμενο και ορισμένοι μηχανισμοί δυσκολεύουν την επιστροφή μας στον φανταστικό κόσμο του.

Στο Away: Journey to the Unexpected αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός μικρού παιδιού που ζει με τους παππούδες του. Οι γονείς έχουν πάει ένα επαγγελματικό ταξίδι αλλά δεν έχουν επιστρέψει εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, ξεκινάμε ένα μικρό ταξίδι αναζήτησης για να τους βρούμε. Πριν από αυτό, μια έκρηξη στο υπόγειο του σπιτιού φανερώνει κύμματα τεράτων και περίεργων εχθρών που θα μας οδηγήσουν σε μια διαφορετική έξοδο που οδηγεί στο απρόσμενο. Εκεί είναι που ξεκινάμε την περιπέτειά μας. Θα βρεθούμε σε ένα δάσος, εκεί όπου θα πρέπει να εντοπίσουμε τρία μπουντρούμια και να τα καθαρίσουμε για να πάμε στην επόμενη περιοχή – όπου η ιστορία μας συνεχίζεται.

Ο πρωταγωνιστής μας έχει στην διάθεσή του το δικό του όπλο και δύο διαφορετικού είδους επιθέσεις. Μπορούμε να χτυπήσουμε τους εχθρούς μας με ένα κλαδί, και να εξαπολύσουμε πυροτεχνήματα για να τους πετύχουμε από απόσταση. Όσο προχωράμε και συναντάμε περισσότερους φίλους και συμμάχους οι ιδιότητές μας ξεκλειδώνονται σταδιακά. Συλλέγοντας ή αγοράζοντας Friendship cubes, έχουμε την επιλογή να στρατολογήσουμε άλλους τρεις πολεμιστές στην ομάδα μας. Κάθε χαρακτήρας έχει την δική του οπτική στον κόσμο – αφού επιλέγοντάς τους αλλάζει και ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο τόσο σε χρώμα αλλά και εμφάνιση, – τις δικές τους ικανότητες και τον δικό τους οπλισμό.

Στον πυρήνα τους οι διαφορετικοί χαρακτήρες λειτουργούν περισσότερο ως διαφορετικά όπλα αφού δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στην εμπειρία μας. Η αλλαγή τους γίνεται εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού, και μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Στην αρχή πιστέψαμε πως πρόκειται για έναν ισορροπημένο μηχανισμό αλλά όσο προοδεύαμε ήταν κουραστικό και ενίοτε άχρηστο. Αργότερα, θα μας δίνεται η επιλογή να κάνουμε νέους φίλους αλλά τα απαιτούμενά τους αγγίζουν το ‘παράλογο’.

Κάθε φορά που στρατολογούμε έναν νέο φίλο, αποκτούμε και ένα ακόμα αστέρι. Με αυτά ξεκλειδώνουμε νέα δωμάτια στο σπίτι μας με αποτέλεσμα να μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλα μονοπάτια ή σημεία έναρξης. Ως roguelike κάθε θάνατος μας πηγαίνει στην αρχή και χάνουμε όσα μαζέψαμε. Η ευκολία των επιπέδων όμως μας επιτρέπει να τα ολοκληρώσουμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και να προχωρήσουμε την ιστορία ανενόχλητοι, ώστε εν τέλει να δούμε τον χαρακτήρα μας να ευημερεί.

Η ομάδα ανάπτυξης πήρε ένα περίεργο ρίσκο στην απεικόνιση του κόσμου. Θα βρεθούμε σε τρισδιάστατα μέρη γεμάτα χρώμα και ζωή, αλλά οι χαρακτήρες που θα συναντήσουμε, τα αντικείμενα που θα μαζέψουμε, και οι εχθροί που θα αντιμετωπίσουμε έρχονται σε 2D μορφή βγαλμένη από κάποιο anime ή παραδοσιακό Dragon Quest. Παραμένουν όμως γοητευτικά, αστεία και ιδιαίτερα. Αυτό αποτυπώνεται και στην απόδοση του τίτλου που είναι πάρα πολύ καλή. Ακόμα και σε portable mode τα γραφικά είχαν πολύ καλή ποιότητα και η απόδοση δεν περιοριζόταν από το hardware.

To Away: Journey to the Unexpected είναι ένα περίεργο παιχνίδι που προορίζεται κυρίως σε όσους δοκιμάζουν κάποιο roguelike για πρώτη φορά. Η ποικιλία των χαρακτήρων είναι αρκετή για να βελτιώσει την περιπέτειά μας σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά η μικρή διάρκεια (4-5 ώρες μέγιστο) και η επαναληπτικότητα του gameplay θα μας ωθήσουν μακριά από το restart. Είναι μια μικρή «μπουκιά» όσο περιμένυοεμ για κάποια μεγαλύτερη κυκλοφορία.

[Alt-tab Galaxy] Away: Journey To The Unexpected - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6
GAMEPLAY7
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ7
6Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0