[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 02/3/2020] Η Valve δημοσίευσε 3 νέα gameplay videos από το παιχνίδι στο οποίο παρουσιάζεται το σύστημα μάχης και ορισμένα από τα επίπεδα του παιχνιδιού:


[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/2/2020] Η Valve ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία για το VR Prequel του Half-life, Alyx. Το Half-Life: Alyx κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου

Μαζί δημοσίευσε και τρεις νέες εικόνες από το παιχνίδι:

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/11/2019] Η Valve έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ις επίσημες ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το παιχνίδι:

MINIMUM:

  • OS: Windows 10
  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
  • Memory: 12 GB RAM
  • Graphics: GTX 1060 / RX 580 – 6GB VRAM

[AΡΧΙΚΟ: 22/11/2019]

Το Half-Life: Alyx είναι ο πρώτος τίτλςο της σειράς που βλέπουμε μετά το Half-Life 2 και μας γεμίζει με ελπίδες – και φόβο – για το μέλλον. Η Alyx είναι η πρωταγωνίστρια του επερχόμενου VR τίτλου, και στον χώρο και να ελέγχει τους στρατιώτες που θα της αντισταθούν

Όλοι θυμόμαστε πως ο Gordon Freeman ήταν ένας ήρωας χωρίς φωνή, αλλά αυτή η συνήθεια έρχεται να αλλάξει με την Alyx Vance την οποία θα υποδύεται η Ozioma Akagha, η οποία είναι γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Runaways ή από την δουλειά της στα Wolfenstein II και Mirror’s Edge: Catalyst. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Greg Coomer, η Alyx θα μιλάει αρκετά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της και όπως ο ίδιος εξηγεί:

Παλαιότερα, τα παιχνίδια του Half-Life είχαν πάντα έναν σιωπηλό πρωταγωνιστή. Προσπαθούμε να αποφύγουμε το να είμαστε δογματικοί για οποιαδήποτε επιλογή σχεδιασμού. Όλες αυτές οι επιλογές είναι ‘trade-offs’, και αυτό ισχύει και για την περίπτωση των σιωπηλών πρωταγωνιστών. 

Η Αlyx είναι μια ενεργή συμμετοχή σε συζητήσεις που γίνονται με μια πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή της διήγηση μέσα στο παιχνίδι με φυσικό τρόπο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη εξιστόρηση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Σίγουρα όμως είναι μια αλλαγή που θα πρέπει σιγά-σιγά να συνηθίσουμε:

Οι επιλογές για το casting είναι εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Με το παιχνίδι να είναι ένα prequel με πρωταγωνίστρια μια πιο νεαρή Alyx, όταν ακούσαμε την απόδοση της Ozioma ξέραμε πως βρήκαμε το κατάλληλο άτομο.

Ο Greg εξήγησε πως ο πατέρας της Alyx, Eli Vance έχει και αυτός νέα φωνή—μιας και ο προηγούμενος ηθοποιός Robert Guillaume, πέθανε το 2017:

Κάτι για το οποίο μετανιώνουμε με το πέρας τόσων ετών είναι που χάσαμε τον Robert Guillaume. Η νέα φωνή του Eli, James Moses Black, έχει ένα μεγάλο κενό να καλύψει, αλλά ανυπομονούμε όλοι μας για αυτή την αφήγηση και για να το ακούσουν οι παίκτες μας.

Παρόλα αυτά θα δούμε και ηοποιούς να επιστρέφουν για να δανείσουν την φωνή τους σε γνωστούς χαρακτήρες, όπως ο Mike Shapiro που θα μεταμορφωθεί πάλι στον G-Man, η Ellen McLain (γνωστή και ως GladOS) η οποία θε είναι η φωνή των Combine Overwatch broadcasts, και ο Tony Todd που επιστρέφει ως οι εξωγήινοι Vortigaunts.

Στα περί του gameplay, το VR-exclusive παιχνίδι θα είναι μια πλήρης εμπειρία με εξερεύνηση, μάχες, γρίφους, και μια νέα ιστορία, ακόμα και αν δεν προχωράει την υπόθεση παραπέρα. Σύμφωνα με τον Greg, χρειάστηκε για τους testers ο ίδιος χρόνος να τελειώσουν το Alyx όσο χρειάστηκαν και για το HL2, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο χρόνος δεν μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με την εξερεύνηση που θα κάνουμε. 

Από την άλλη, ο Gabe Newell δηλώνει πως το VR “έδωσε ενέργεια” στην Valve:

Έχουμε επενδύσει πολύ στους εαυτούς μας και στην νέα τεχνολογία. Αλλά είμαστε επίσης προγραμματιστές παιχνιδιών κατά βάθος, και θέλαμε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας σε ένα παιχνίδι VR – κάτι που είναι φιλόδοξο και εξίσου συναρπαστικό. Για να φέρουμε την μορφή τουHalf-Life εκεί που θέλουμε στοχεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα: πραγματικά σπουδαία παιχνίδια, τεχνολογία αιχμής και ανοιχτές πλατφόρμες.

Το Half-Life: Alyx αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020, και θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα PC-based VR headsets, αλλά και στο Index. IΑν έχετε στην κατοχή σας ένα Index, θα λάβετε το παιχνίδι δωρεάν μαζί με διακοσμητικά για τα όπλα του χαρακτήρα και θεματικό Alyx-themed περιεχόμενο για το Counter-Strike: Global Offensive.