Και ναι λοιπόν το Occulus Rift έχει σοβαρό ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός ονομάζεται 3D Head. Αυτήν την φορά βέβαια φαίνεται πως το συγκεκριμένο τεχνολογικό προϊόν απευθύνεται σε μικρότερες «αφελής» ηλικίες και μάλλον είναι σωστά στοχευμένο μιας και παρουσιάζεται σαν ένα μεγάλο αστείο στα μάτια του κάθε έμπειρου ανθρώπου της τεχνολογίας.

Φήμες λένε ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα παρουσιαστεί στην φετινή CES ενώ ήδη υπάρχουν διαθέσιμα τα specs, ένα website και ένα ιδιαίτερα αστείο promotional video που φωνάζει μια μίξη απάτης και φάρσας από χιλιόμετρα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν πρόκειται για κάποιο αστείο άλλα σίγουρα πολλές από τις πληροφορίες δεν στέκουν, ακόμα και οι επίσημες φωτογραφίες είναι ονομασμένες σε στύλ «gjjjgjgjg.jpg». Επίσης το marketing department της συγκεκριμένης εταιρίας πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιου είδους ουσίες αλλιώς δεν εξηγείται με κάποιο τρόπο το παρακάτω promotional video.

Αν το λάβουμε ως ένα σοβαρό προϊόν που έχει πιθανότητες να κυκλοφορήσει σίγουρα μιλάμε για μια αποτυχία πριν καν μάθουμε περισσότερα για αυτό. Στην θέση της VR οθόνης υπάρχει ένα υποτιθέμενο 3D Tablet που απεικονίζει 3D εικόνα χωρίς την ανάγκη φακών και γυαλιών, ενώ όλο αυτό συνοδεύεται με ένα τεράστιο controller (Οπού και εκεί μπορεί να τοποθετηθεί το Tablet) για τις ανάγκες του Motion control. Βλέποντας το παιδάκι στο βίντεο η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι έβλεπα έναν pinhead του Silent Hill απο μια άλλη εποχή σε μικρότερη ηλικία.


Πέρα από όλα αυτά η τιμή είναι ένα άλλο τρομερό χαρακτηριστικό και ανέρχεται στα 600 δολάρια για το Headset και το Handset ξεχωριστά ενώ και για τα 2 μαζί θα χρειαστούμε χίλια ζεστά δολάρια. όλα αυτά ενώ στο promotional video έχουμε ένα underage παιδάκι να φαίνεται ενθουσιασμένο πού έχει αυτό το σύστημα στην κατοχή του. Ας μην αναφέρω καν το κομμάτι του βίντεο με τις «Εντυπώσεις» του κοινού στον δρόμο. Σίγουρα ένα βίντεο που θα γεννήσει πολλά internet memes.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν όντως αυτή η συσκευή είναι πραγματική η μέρος κάποιας πρωταπριλιάτικης φάρσας που διέρρευσε πιο νωρίς από την ώρα της.