Η γνωστή σχεδόν σε όλους Lara Croft είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς Tomb Raider της Square Enix. Παρουσιάζεται σαν μια εύστροφη, αθλητική και όμορφη Αγγλίδα αρχαιολόγος η οποία εξερευνάει αρχαίους τάφους και χαλάσματα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανακαλύψει μυστικά του παρελθόντος. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 10+1 πράγματα για την αγαπημένη πολλών ηρωίδα, που ίσως δεν γνωρίζατε.

10. Ο πρώτος τίτλος Tomb Raider που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1996, είχε αναπτυχθεί από την Core Design, ενώ είχε δημοσιευτεί από την Eidos Interactive, γνωστή σήμερα ως Square Enix.

9. Το σχέδιο της Lara Croft βασίστηκε σε έναν βαθμό στην αδερφή, Frances, του Lead Designer, Toby Gard. Υπάρχουν ισχυρισμοί πως παραιτήθηκε από την Core Design το 1997 μετά από περαιτέρω «σεξουαλοποίηση» της Lara Croft.

8. Αρχικά ξεκίνησε σαν ripoff παιχνίδι του Indiana Jones, ενώ ο πρωταγωνιστής ήταν άντρας ονόματι Fletcher Christian.

7. Το αρχικό όνομα της Lara Croft ήταν Laura Cruz. Το Laura έμεινε στην άκρη και ονομάστηκε Lara για να απηχεί περισσότερο σε κοινό στην Αμερική ενώ το Cruz άλλαξε σε Croft για να φαίνεται πιο αγγλικό.

6. Η πρόσοψη του κτηρίου των Derby Studios όπως και της Core Design που δούλευε πάνω στο παιχνίδι, χρησιμοποιήθηκε αργότερα σαν την πρόσοψη της έπαυλης των Croft.

5. Το πολύ μεγεθυμένο στήθος της Lara Croft ήταν αποτέλεσμα ενός λάθους του Toby Gard ο οποίος αύξησε το μέγεθος στο μοντέλο κατά 150% από το αρχικό μέγεθος, ενώ στο τέλος πείστηκε από την υπόλοιπη ομάδα να το αφήσουν ως έχει.

4. Το αρχικό μοντέλο της Lara βασιζόταν σε 230 πολύγωνα, ενώ ήταν από τα καλύτερα μοντέλα εκείνης της εποχής.

3. Ο ποιο πετυχημένος τίτλος Tomb Raider είναι το Reboot του 2013. Ο τίτλος της Crystal Dynamics πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα τις πρώτες 48 ώρες, ενώ μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερο από 8.5 εκατομμύρια.

2. Η ομάδα ανάπτυξης του αρχικού παιχνιδιού αποτελούταν από μόλις 6 άτομα (3 artists και 3 προγραμματιστές) ενώ πήρε 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

1. Στην δεκαετία του ’90 το περιοδικό Time έκανε μια έρευνα Online με τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του κόσμου. Η Lara Croft κατέληξε να είναι πιο αναγνωρίσιμη από τον Πάπα.

EXTRA: Παρ’ όλο που πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα, πολύ άνθρωποι έχουν κάνουν πρόταση γάμου στην Lara Croft. Η Tricia Gray, μέλος της τότε Eidos, είχε πεις στις Times «Είχε δεκάδες προτάσεις γάμου και όλα αυτά τα πικάντικα γράμματα». Η Eidos μάλιστα είχε ξεκινήσει να λαμβάνει δώρα και λουλούδια από διάφορους ανθρώπους.

Τα fun facts όμως δεν τελειώνουν εδώ, ενώ όντας ένα από τα μεγαλύτερα franchise στον κόσμο του gaming, υπάρχουν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα για την ηρωίδα των παιδικών μας, και όχι μόνο, χρόνων.