Τις προηγούμενες ημέρες οι παίκτες ολόκληρου του κόσμου παρακολουθούσαν σε πυρετώδεις ρυθμούς τις παρουσιάσεις της φετινής Ε3. Ως συνήθως, πέρα από το μεγαλύτερο κομμάτι του συνόλου, που παρακολουθεί Ε3 για να δει καινούργιους και μη τίτλους να ανακοινώνονται, υπάρχει και μια μικρή μερίδα ανθρώπων, όπως εγώ, που περιμένουν πως και πως να ακούσουν τις διάφορες μουσικές επιλογές που έχουν γίνει για να συνοδευτούν τα trailers.

Έτσι λοιπόν, πρόκειται να ακολουθήσει μια λίστα με τα ωραιότερα (κατά την δική μου άποψη) τραγούδια που ακούσαμε στην Ε3 2018. Φέτος η επιλογή ήταν αρκετά δύσκολη γιατί ενώ στις προηγούμενες Ε3 το μέσο όρο τραγουδιών έβγαινε περίπου στα 20 με 25 τραγούδια συνολικά, φέτος η ποσότητα ξεπερνούσε τα 60. Νομίζω πως η ποσότητα μουσικής που λάβαμε φέτος, λειτουργεί ως αντίβαρο για την φτωχική εμφάνιση των περισσότερων εταιριών που στην καλύτερη, απογοήτευσαν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά, δεν είχαμε τρομερές εκπλήξεις (λόγω πολλών διαρροών) και το κενό είναι μεγαλύτερο από αυτό που μου είχε αφήσει η περσινή.

Για να μην τα πολυλογώ ας προχωρήσουμε στην μουσική. Δεν θα υπάρχει κάποιου είδους βαθμολόγηση. Κάθε trailer, θα έχει από πάνω ένα μικρό κειμενάκι και το τραγούδι/τραγούδια τα οποία ακούστηκαν κατά το βίντεο (μπορείτε να κάνετε κλικ στα τραγούδια για να πάτε στο αντίστοιχο τραγούδι).

 

The Guds

Tetris Effect

Το Tetris Effect άνοιξε την φετινή Ε3 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προμήνυε πως το festival θα μας σημαδέψει, μουσικά κυρίως. Δημιουργημένο από τον Tetsuya Mizuguchi και τους ανθρώπους που μας έφεραν τα Rez infinite & Lumine, το Tetris Effect, προέρχεται από ένα πραγματικό φαινόμενο (Tetris Effect/Tetris Syndrome), όπου το μυαλό του παίκτη απορροφάται και επηρεάζεται από τις εικόνες και τον τρόπο κίνησης των Tetrimino block, σε βαθμό που πατρονάρουν την οπτική, τις σκέψεις, μέχρι και τα όνειρα. Από το trailer μπορούμε να καταλάβουμε πως η VR εμπειρία που θα προσφέρει, θα είναι αναμφίβολα εξτασιαστική.

Τραγούδι: I’m Yours Forever


Night Call

Σε πρώτη φάση απογοητεύτηκα που δεν άκουσα το Nightcall απο Kavinsky. Μετά από δύο-τρεις προβολές του trailer όμως, άρχισε να μου αρέσει εξίσου και το Dieu était grand. Το Night Call είναι ένα noire παιχνίδι που μας βάζει στην θέση ενός οδηγού ταξί στο Παρίσι. Τον τελευταίο καιρό έχουν επιδεινωθεί οι δολοφονίες, που για κάποιο περίεργο λόγο συνδέονται όλες μεταξύ τους γιατί όλα τα θύματα ήταν πελάτες σας και ο τελευταίος άνθρωπος που είδαν προτού πεθάνουν ήσασταν εσείς. Κάπως έτσι το Night Call μας βάζει στην διαδικασία να ψάξουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα…

Τραγούδι: Odezenne – Dieu était grand


Destiny 2: Forsaken

Αχ… Destiny 2… Θα συγκρατηθώ και δεν θα σταθώ στο πόσο ρηχό είναι μέχρι στιγμής το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, σε σχέση με το πρώτο που εξίσου του πήρε αρκετό καιρό μέχρι να «στρώσει». Με τα τελευταία leaks να θέλουν τον Cayde-6 να πεθαίνει (που μεταξύ μας το τραγούδι του trailer προδίδει ότι θα πεθάνει), δεν ξέρω σε τι βαθμό θα «σκοτεινιάσει» το κλίμα της ιστορίας που πρόκειται να συνεχίσει με το επόμενο expansion, Forsaken. Ελπίζω πραγματικά να είναι το αντίστοιχο The Taken King και να δούμε πραγματάκια να γίνονται.

Τραγούδι: Murder by Death – Go to the Light


Just Cause 4

Αρκετοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου αλλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο βλέπουμε ακόμα Just Cause παιχνίδια. Ναι, είναι διασκεδαστικά ως ένα βαθμό αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τον «σχετικά άδειο κόσμο» που είχαν τα προηγούμενα, σε συνδυασμό με τα ξεπερασμένα visuals. Το Just Cause 4, να πω την αμαρτία μου, κάνει μια πιο δυναμική εμφάνιση και με έχει «ψήσει» αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προτεραιότητες μου για την επόμενη χρονιά.

Τραγούδι: Artizan feat. Armanni Reign – Believe In Me


Shadow of the Tomb Raider

Please… no more generic Lara Croft σε ζούγκλες με τους ίδιους ανακυκλωμένους μηχανισμούς. Δεν έχω να πω κάτι για αυτό το trailer. Μου περνάει εντελώς αδιάφορο για κάποιο λόγο. Με έχει κουράσει το gameplay που προσφέρουν τα προηγούμενα. Το μόνο που θέλω να αναφέρω ίσως, είναι πως το trailer του Shadow of the Tomb Raider, αν το αναλύσουμε frame by frame, μπορούμε να δούμε πολλές ομοιότητες με σκηνές και χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Τραγούδι: Trills – Speak Loud


Devil May Cry 5

Devil May… Fucking… Cry. Ένα όνομα, πολλοί διχασμένοι fans. Επίσης πολλές ερωτήσεις, κυρίως για ορισμένες επιλογές στο design. Δεν θα κρύψω την ξενέρα μου για τον Nero (ίσως και για τον Dante). Το gameplay τουλάχιστον δείχνει διασκεδαστικό και ακολουθεί τους ρυθμούς του rebooted τίτλου. Αυτό που με ξεπερνάει περισσότερο από κάθε τι όμως, με την καλή έννοια, είναι πως η Capcom, συνοδεύει το τραγούδι που ακούσαμε στο trailer με ένα live video clip. Props to them!

Τραγούδι: Casey Edwards feat. Ali Edwards – Devil Trigger


Forza Horizon 4

It’s Forza. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο σε trailer. Δείχνει πανέμορφο, ως συνήθως, και αρκετά ανεπτυγμένο από το προηγούμενο (you have to watch gameplay videos). Βέβαια, επειδή θέλω να κάνω το mini-rant μου, ακόμα βρίσκω κλάσεις ανώτερο trailer αυτό της Ε3 2016 για το Forza Horizon 3 (ναι, λόγο τραγουδιού… you know me).

Τραγούδι: Surfing the Apocalypse – I Can See for Miles


Gears of War 5

Αυτό που είδα και άκουσα (Ruelle boiz) μου άρεσε. Το Gears of War 5 είναι στην λίστα με τα παιχνίδια που ανυπομονώ να παίξω. Μάλιστα από το trailer, λαμβάνω κάποια vibes που νομίζω πως προδίδουν αρκετές αλλαγές στο core gameplay/κλίμα της σειράς (ελπίζω προς το καλύτερο).

Τραγούδι: Ruelle – Game of Survival


Unravel Two

Και μετά την Ruelle, περνάμε στην AURORA. Μου κάνει εντύπωση το πόσα πολλά «ονόματα» έχουμε φέτος να πλαισιώνουν με την μουσική τους τα trailers. Το Unravel Two είναι κάτι που ομολογώ πως δεν περίμενα να κάνει την εμφάνιση του στην φετινή Ε3. Κρίνοντας από το λίγο gameplay που είδαμε στην παρουσίαση της Microsoft, θεωρώ πως θα είναι ένας από τους καλύτερους ατμοσφαιρικά χαλαρούς τίτλους για όλες τις ηλικίες.

Τραγούδι: AURORA – Queendom


For Honor: Marching Fire

I have a thing με τίτλους που δανείζονται ιστορικά στοιχεία, είτε κρατώντας ένα ιστορικά ακριβές ύφος είτε όχι, και με το που είδα την ανακοίνωση του Marching Fire, χάρηκα αρκετά. Τόσο για την εισαγωγή χαρακτήρων από την Ασιατική ήπειρο, όσο και για το Breach mode.

Τραγούδι: Katie Garfield – Gallows


Metro Exodus

Κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα του trailer, έκανα απόλυτη σιωπή μέχρι να συνειδητοποιήσω αυτό που άκουσα, και κάπως έτσι ακολούθησε το σκάλωμα του αιώνα. Όντως παίζει το Angel από Massive Attack. Δεν ξέρω σε τι να σταθώ… στο γεγονός πως το τραγούδι και οι στίχοι είναι λίγο κάπως, για Metro; Στο γεγονός πως μέχρι και σήμερα, στο μυαλό μου είναι συνδεμένο με το Vampire: The Masquerade; Όπως και να ΄χει, αγαπάω Metro και Massive Attack, οπότε συγχωρεμένοι.

Τραγούδι: Massive Attack – Angel


Vigor

DayZ χωρίς ζόμπια. Ο «νέος» τίτλος της Bohemia Interactive για το Xbox ακούει στο όνομα Vigor. Αυτό που έχω να πω είναι… γιατί; On the other hand, τρα-γου-δά-ρα…

Τραγούδι: Kati RAN – SUURIN


Farming Simulator 19

Την Giants Software την έχω τόσο ψηλά σε εκτίμηση, από την Ε3 2016. Όπως τότε, που διάλεξε το All for One από Gangstagrass, φέτος διάλεξαν CLUTCH. CLUTCH for *blip* sake. Wow…

Τραγούδι: Clutch – Electric Worry


Cyberpunk 2077

Ehhhmm… Eh! Τι να πρωτοπεί κανείς για την CD Project Red και το Cyberpunk 2077 που μετά από μια περίοδο «radio silence» επέστρεψε δυναμικά με ένα «ιδιαίτερο» trailer. Νομίζω πως το πρώτο (το teaser) μου άρεσε περισσότερο κυρίως για την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το Bullets από Archive. Παρ’ όλα αυτά είδαμε αρκετά πραγματάκια για τα οποία ήμουν σχετικά σίγουρος πως θα δούμε. Είμαι αρκετά ανυπόμονος να δω την first person προσέγγιση της CDPR. Με ψηλο-ξενέρωσε η έλλειψη dark-ήλας που είχα θεωρήσει πως θα «κουβαλάει» το παιχνίδι αλλά εξακολουθεί να κυμαίνεται στους σωστούς cyberpunk ρυθμούς.

Τραγούδι: DJ Hyper – Spoiler


The Last of Us Part II

Ένα παιχνίδι που έκανε, χωρίς λόγο, ντόρο με το λεγόμενο «φιλί«. Προσωπικά δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Δεν είδα κάτι διαφορετικό και το «scripted» gameplay που είδαμε μόνο απορίες μου δημιούργησε, όσων αφορά την κατάσταση του παιχνιδιού.

Τραγούδι: Gustavo Alfredo Santaolalla – Banjo Live Performance | Crooked Still – Ecstasy | Crooked Still – Little Sadie


Death Stranding

Kojima.-

Τραγούδι: Silent Poets feat. Leila Adu – Asylums for the Feeling | Τheme Ε3 2018 | TGA Theme | Bonus

 

Sports

NBA Live 19

Να πω την κακία μου, δεν ξέρω για ποιο λόγο συνεχίζει το franchise του NBA Live από την στιγμή που η 2K το έχει τερματίσει με το NBA2K. Από την άλλη όμως, το NBA Live προσφέρει πλέον και το γυναικείο πρωτάθλημα. Ίσως ο μόνος λόγος να ασχοληθεί κάποιος με το παιχνίδι.

Τραγούδι: Phresher Feat. Derez Deshon & Philthy Rich – «Teamwork»


Session

Twitch chat went crazy για λίγο. SKATE 4 SKATE 4 SKATE 4 spam all the way μέχρι που σκάει το όνομα Session στην οθόνη. Το απόλυτο rekt συναισθημάτων. Ευελπιστούμε να είναι αξιόλογος τίτλος.

Τραγούδι: Hieroglyphics – Powers Τhat Βe


Trials Rising

Μετά από μια cringy εισαγωγή στην σκηνή της Ubisoft, παρουσιάστηκε το επόμενο installment της σειράς Trials. Looks fun…

Τραγούδι: SATE – Warrior


FIFA 19

Νομίζω πως πλέον είναι γεγονός ότι το FIFA κυριαρχεί και βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Pro Evolution. Και το έκανε με τον πιο επικό τρόπο… HANS F***ING ZIMMER beach-ιζ.

Τραγούδι: Hans Zimmer ft Vince Staples – Champions League Theme (Remix)

 

Reels

Origin Access Premier

Τραγούδι: The Seige – Run for Your Life [Explicit]


FIFA 18 Trial

Τραγούδι: Leikeli47 – F**k the Summer Up (Explicit) ft. Biker Boy Pug

 

Covers & Remixes

Sea of Solitude

Να και ένας από τους λίγους τίτλους φέτος που περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον να πιάσω στα χέρια μου.

Τραγούδι: Johnny Cash – I Tremble for You | Ruby Amanfu Cover


PUBG

Τραγούδι: Sam and Dave – Hold on I’m Coming | Trip Soup Remix


Anthem

Η άποψη μου για το Anthem είναι προσχεδιασμένη αρκετά πριν από την Ε3. Κρατάω πάρα πολύ μικρό καλάθι για αυτό το παιχνίδι but… duuuuuuuuude! It’s f****n’ Muse!

Note: DO NOT F***ING PRE-ORDER! I REPEAT. DO NOT…

Τραγούδι: Muse – Uprising | Anthem Version

 

Honorable Mentions

Sable

Moebius εμπνευσμένο art style και δημιουργημένο από τους Gregorios Kythreotis & Daniel Fineberg. Πανέμορφο!


Ghost of Tsushima

Τραγούδι: Ghost of Tsushima – Original Soundtrack Flute Performance

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Λοιπόν, το συγκεκριμένο έπρεπε να μπει διότι στην περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, στην σκηνή το τσέλο το έπαιζε η Tina Guo! Από κάτω έχω βάλει κάποια covers που έχει κάνει και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τα ακούσετε. She is awesome!

Tina Guo: The Elder Scrolls: Skyrim | The Legend of Zelda | World of Warcraft | Pokemon Medley


Prey: Mooncrash

Τραγούδι: Dead or Alive – You Spin Me Round


Twin Mirror

Τραγούδι: Sean Rowe – You Keep Coming Alive

Kingdom Hearts III

Utada Hikaru is back!

Τραγούδι: Utada Hikaru – Don’t Think Twice


Captain Spirit

Τραγούδι: Sufjan Stevens – Death With Dignity


Assassin’s Creed Odyssey

ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Τραγούδι: Soundtrack Preview

 

Epilogue

Όσο φτωχή ήταν η φετινή Ε3 σε παρουσιάσεις και σκηνικές παρουσίες, άλλο τόσο πλούσια ήταν στον τομέα της μουσικής. Ίσως από τις καλύτερες Ε3 πάνω σε αυτό το κομμάτι και χάρηκα πάρα πολύ που είχα να επιλέξω τραγούδια από μια τεράστια λίστα. Με εξαίρεση το Farming Simulator, που ήξερα τι να περιμένω, τα υπόλοιπα trailers ήταν γεμάτα εκπλήξεις και βρέθηκαν διαμαντάκια σε trailers που δεν περίμενα, και το αντίστροφο. Αυτά από εμένα και ελπίζω να βρήκατε και εσείς το επόμενο «hit» που θα βαράει ασταμάτητα στις καλοκαιρινές σας λίστες.