Η Avalanche Studios, η εταιρία πίσω από τα Just Cause, ανακοίνωσε το καινούργιο της παιχνίδι, το Generation Zero, ένα παιχνίδι οπού τοποθετούμαστε σε έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο, δημιουργημένο με την Apex Engine. Στόχος είναι η κυκλοφορία του μέσα στο 2019.

Στο Generation Zero, καλούμαστε να αντέξουμε τις δύσκολες συνθήκες, μέσα από περιβάλλοντα που αλλάζουν, όπως μέρα/νύχτα με τυχαίο καιρό, ξεχωριστή ΑΙ συμπεριφορά, και τρομερούς πραγματικούς ήχους, όπως και μουσική που παραπέμπει στα 80’s.

Σε αυτή την εκδοχή της Σουηδίας του 1980, επιθετικές μηχανές έχουν κάνει εισβάλλει σε μια ειρηνική περιοχή, και εμείς καλούμαστε να κάνουμε αντεπίθεση, ενώ παράλληλα θα λύσουμε το μυστήριο για αυτόν τον πανικό. Μέσω τακτικής και στρατηγικής, μπορούμε να νικήσουμε με ποικίλους τρόπους και να πάρουμε το πολυπόθητο loot.

Οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να παίξουν μόνοι τους αλλά και να συμμαχήσουν σε τετράδες, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους παίκτες. Με χρήση ειδικών ικανοτήτων, αλλά και με κλασσικές ενέργειες που βλέπουμε σε co-op παιχνίδια, θα μπορούμε να επιβληθούμε ενάντια σε αυτόν τον κίνδυνο.

Τέλος, όλοι οι εχθροί στο παιχνίδι έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, και δεν περιπλανιώνται άσκοπα. Όταν καταφέρουμε να σπάσουμε κάποιο μέρος της πανοπλίας τους, ή να καταστρέψουμε ένα μέρος του σώματος τους, αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα, μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε τον ίδιο εχθρό, όσο καιρό και να μας πάρει αυτό.