Με το επίσημο release του Hearthstone καθώς και με την κυκλοφορία του για τα tablets όλο και περισσότεροι νέοι παίχτες δοκιμάζουν το παιχνίδι!

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε κάποια βασικά πράγματα για νέους (και μη) παίκτες! Δεν θα ασχοληθούμε με ότι καλύπτει το tutorial, αλλά θα περάσουμε σε κάποιες άλλες πληροφορίες!

Αρχίζοντας το παιχνίδι έχουμε στη διάθεση μας μόνο το Mage class άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκλειδώσουμε όλα τα classes μέσα από το practise mode. Μετά απ αυτό θα συνιστούσα να πάει ο παίκτης όλα τα classes 10 level μέσα απ το play mode καθώς με αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώνουμε όλα τα basic cards του παιχνιδιού. Εκτός απ’τα basic cards υπάρχουν και τα expert cards τα οποία ανοίγουν μέσα από packs που μπορεί να αγοράσει ο παίκτης, είτε να τα πάρει ως βραβείο παίζοντας στο Arena Mode.

 

Τα Hero Classes!

 

1. Deck building:

Αρχίζοντας λοιπόν να συνθέτουμε την τράπουλα μας έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κάρτες που είναι αποκλειστικές για κάθε class και κάποιες neutral. Κάρτες δηλαδή που μπαίνουν σε όλα τα classes. Η διαδικασία έχει ως εξής: Αρχίζουμε βάζοντας κάρτες που μας φαίνονται αποτελεσματικές, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ spell cards και creature cards καθώς και να έχουμε καλό «curve» δηλαδή να έχουμε κάρτες από πολλά διαφορετικά mana costs. Από κει και πέρα πηγαίνουμε την τράπουλα μας στο play mode και παίζοντας αποφασίζουμε ποιες κάρτες χρειάζονται αλλαγή και ποιες όχι. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε είναι να σκεφτόμαστε σε συγκεκριμένες καταστάσεις ποια κάρτα θα θέλαμε να έχουμε στην τράπουλα αλλά δεν την έχουμε.

Το Curve του Deck!

 

2. Board control VS face damage:

Ανάλογα τον τύπο τράπουλας που παίζουμε πρέπει να ξέρουμε πότε θα πάμε για board control (δηλαδή να έχουμε τον έλεγχο από θέμα creatures) και πότε πάμε για damage στο life του αντιπάλου. Ανάλογα λοιπόν με το τι είδος τράπουλας χρησιμοποιεί και ο αντίπαλος πρέπει να ήμαστε σε θέση π.χ. να «καθαρίσουμε» κάποιο τέρας ή να βάλουμε ακόμα ένα τέρας «απειλή» στο board. Είναι στο χέρι του κάθε παίκτη το αν θα παίξει πιο αμυντικά και πιο σίγουρα ή πιο επιθετικά. Με τον καιρό και την εμπειρία οι αποφάσεις γίνονται πολύ καλύτερες. Τέλος, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι για να είμαστε μπροστά σε μια παρτίδα θα πρέπει όσο μπορούμε να μην κάνουμε κινήσεις που δεν έχουν καλό «value» όπως π.χ. να ανταλλάξουμε δυο κάρτες για μια κ.ο.κ. εκτός φυσικά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή. Για παράδειγμα, αν ο αντίπαλος μας χρειαστεί να σκοτώσει δυο ή περισσότερα μικρά τέρατα για ένα μεγάλο δικό μας σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε card value καθώς θα έχει ξοδέψει τρεις κάρτες για μια.

 

3. Αttack, ΗP και Mana Cost:

Μια κάρτα θεωρείται αποτελεσματική για το mana cost της όταν πολύ χοντρικά ο μέσος όρος της επίθεσης και της ζωής της είναι σχεδόν ίσος με το mana cost της. Εκτός φυσικά αν προσφέρει και κάποια εξτρά ιδιότητα. Κλασικό παράδειγμα είναι η βασική κάρτα Chillwind Yeti που για 4 mana cost προσφέρει 4 επίθεση και 5 ζωή.

Ένα απ’ τα καλύτερα Neutral minions!

 

4. Παράγοντας τύχη:

Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα παιχνίδι με κάρτες. Συνεπώς παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη στο ποιες κάρτες θα τραβήξεις και στο τι θα κρατάει ο αντίπαλος. Αυτή είναι μια διευκρίνιση για να καταλάβετε ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες! Στα επόμενα άρθρα θα καλύψουμε κάποιες must-have κάρτες για αρχή καθώς και συμβουλές για το Arena Mode! Επίσης μπορείτε να αφήσετε comments για θέματα που θα θέλατε να αναλύσουμε ή ερωτήσεις πάνω στο Hearthstone!