Η KOEI Tecmo είναι μια εταρεία γνωστή για τους πολλούς της Action/Hack’n’slash τίτλους της όπως το Dynasty, αλλά και Samurai Warriors. Όσο η αναγνωρισιμότητα από τους παίχτες, και τους διάφορους συνεργάτες αυξάνεται, βλέπουμε ολοένα και περισσότερους εναλλακτικούς τίτλυος να κυκλοφορούν, όχι μόνο σε στατικές και φορητές κονσόλες, αλλά και στους αγαπημένους μας υπολογιστές. Η αρχή έγινε πριν από κάποια χρόνια με το Dynasty Warriors και μέχρι σήμερα έχουμε στα χέρια μας πολλούς από αυτούς τους τίτλους μέσω του Steam. Η ιαπωνική εταιρεία όμως δεν στηρίζεται μόνο στις κλασσικές της σειρές. Στην μεγάλη της συλλογή, θα δούμε παιχνίδια όπως το RPG Atelier, τα Nights of Azure, το Nioh, την σειρά Ninja Gaiden, καθώς και διάφορα Warriors spin-offs όπως τα Dragon Quest Heroes, Hyrule Legends, Berserk, και Attack on Titan: Wings of Freedom.

Μετά το λανσάρισμα του Berserk, ένας ακόμα Warriors τίτλος έφτασε στο Steam και αυτή την φορά αποτελεί ένα εορταστικό παιχνίδι αφιερωμένο σε όλους τους πρωταγωνιστές των παιχνιδιών της εταιρείας. Το Warriors All-stars, όπως λέγεται ο νέος τίτλος, διηγείται μια εναλλακτική ιστορία φαντασίας με πρωταγωνιστές πολλούς ήρωες από τις σειρές που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και σειρές οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές. Για άλλη μια φορά, οι χαρακτήρες μας τοποθετούνται σε τεράστια πεδία μάχης με χιλιάδες εχθρούς και κύριο στόχο την ολοκλήρωση των αποστολών και την κατάκτηση συγκεκριμένων τοποθεσιών σημασίας.

Το Warriors All-stars λαμβάνει χώρα σε ένα παράλληλο, μακρινό βασίλειο που βασίζεται στην μαγεία ως κύρια μορφή ενέργειας. Ο βασιλιάς έχει πεθάνει και η πηγή αρχίζει να χάνει την δύναμή της απειλώντας την ευημέρια και την επιβίωση όχι μόνο του βασιλείου, αλλά και όλων των παράλληλων κόσμων. Η Sayo, η ιέρεια της πηγής και συγγενής του βασιλιά, αναθέτει στα δύο παιδιά της και την ανιψιά της να καλέσουν πολεμιστές από άλλα σύμπαντα για να βοηθήσουν στην ανάκτηση της μαγείας. Ωστόσο, οι Tamaki και Shiki αντιμάχονται για μια θέση στον θρόνο και γι’αυτό θα χρειαστούν βοήθεια. Η Setsuna, η μικρή ανιψιά της Sayo, χρησιμοποιεί το τελευταίο απόθεμα δύναμης από την πηγή για να καλέσει πολεμιστές από διάφορα παράλληλα σύμπαντα. Κατά την επίκληση, κάτι πάει στραβά και οι πολεμιστές σκορπίζονται μέσα στο βασίλειο. Κάθε ένας από τους διαδόχους εντοπίζει και από μια ομάδα ηρώων και ζητάει την βοήθειά τους για να ανακτηθεί η δύναμη στην πηγή αλλά και για την διεκδίκηση του θρόνου. Όμως, το βασίλειο απειλείται από μια μεγαλύτερη και πιο σκοτεινή δύναμη απ’ότι υπολογίζανε.

H επιλογή κάποιου ήρωα μας δίνει πρόσβαση και στην αντίστοιχη πλευρά της ιστορίας. Κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει και από έναν διάδοχο που έχει τους δικούς του στόχους και προσδοκίες για το μέλλον. Η πρώτη αποστολή αποτελεί και μια εισαγωγή στην προιστορία και τις δυνάμεις του χαρακτήρα μας ενώ μας μαθαίνει και τα κύρια χαρακτηριστικά των in-game mechanics. Η δεύτερη αποστολή κάνει μια εισαγωγή στους κύριους αντιπάλους μας και μας δείχνει τις προτεραιότητές μας σε κάθε μελλοντική αποστολή. Θα χρειαστεί να επικεντρώσουμε σε φρούρια και μικρά στρατόπεδα και να τα πάρουμε για τον εαυτό μας. Κάθε στρατόπεδο προστατεύεται από έναν αριθμό εχθρών που θα πρέπει να μειώσουμε για να αναγκάσουμε τον αρχηγό να βγει. Με την νίκη μας επί του εκάστοτε αρχηγού, λαμβάνουμε το οχυρό και το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας καλώντας συνεχώς περισσότερους στρατιώτες.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό κάθε παιχνιδιού της σειράς είναι ότι ένας χαρακτήρας μπορεί ανενόχλητος να αντιμετωπίσει εκατοντάδες εχθρούς ταυτόχρονα. Σίγουρα αποτελεί και το πιο διασκεδαστικό στοιχείο μιας και η ευχαρίστηση που παίρνουμε όταν βλέπουμε δεκάδες εχθρούς να εκτοξεύονται από το σπαθί μας δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η συνεχόμενη και έντονη μάχη ενδέχεται να μας αποπροσανατολίσει και να μας οδηγήσει μακριά από τον κύριο στόχο της κάθε αποστολής με αποτέλεσμα να χάνουμε από εκεί που δεν το περιμένουμε – με πιο απλά λόγια, χάνεται ο χρόνος και δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε το απαιτούμενο της στιγμής.

Το Gameplay δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα πολύ σε σχέση με αυτά που έχουμε δει και στο παρελθόν. Κάθε αποστολή έχει έναν συγκεκριμένο στόχο που ενίοτε αλλάζει ανάλογα τα γεγονότα. Θα πρέπει να προσέξουμε τις προτεραιότητές μας και να οργανώσουμε τα στρατεύματά μας επι τόπου ώστε να έχουμε την μέγιστη απόδοση στην μάχη. Φυσικά, πέρα από τους απλούς στρατιώτες, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μεγάλους αρχηγούς, αντίπαλους στρατηγούς και εχθρικούς διοικητές.

Το σύστημα μάχης παραμένει το παλιό αγαπημένο, με μερικές καλές αλλαγές που προσθέτουν κάτι παραπάνω στο στοιχείο της δράσης. Κάθε ήρωας έχει ένα ξεχωριστό όπλο και διαφορετικούς συνδιασμούς επιθέσεων που μπορεί να σκοτώσουν από έναν μέχρι και δεκάδες στρατιώτες ταυτόχρονα. Προσωπικά, προτιμώ επιθέσεις που μπορούν να κατατροπώσουν πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα, παρά να τους χτυπάω έναν-έναν. Μετά από μια μάχη, αποκτούμε πόντους εμπειρίας που μετρώνται ανάλογα με την απόδοσή μας, πόσους εχθρούς σκοτώσαμε και σε πόση ώρα ολοκληρώσαμε την αποστολή μας. Ανεβαίνοντας επίπεδο ξεκλειδώνουμε καλύτερα όπλα και νέες κινήσεις για να χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον, στη παραμετροποίηση του χαρακτήρα μας βοηθάει και το in-game hub στο οποίο βρίσκονται εγκαταστάσεις για να εκπαιδεύσουμε τους πολεμιστές μας και να αγοράσουμε καλύτερο εξοπλισμό και ιδιότητες.

Γενικότερα, τα gameplay συστήματα που αγαπήσαμε σε παλιούς Warriors τίτλους συνεχίζουν να υπάρχουν με αλλαγές και βελτιώσεις που θα μας φαίνονται γνώριμες αλλά και ευπρόσδεκτες. Οι σημαντικότερες διαφορές παρατηρούνται στα γραφικά, στην απόδοση του συστήματος αλλά και στην πληθώρα χαρακτήρων και εχθρών. Συγκεκριμένα, οι παίχτες έχουν πρόσβαση στους εξής χαρακτήρες (με BOLD αναδεικνύονται οι κύριοι πρωταγωνιστές):

Game Characters Voice actor
Atelier Sophie Neuenmuller Yūka Aisaka
Atelier Plachta Yuka Iguchi
Dead or Alive Marie Rose Mai Aizawa
Dead or Alive Kasumi Houko Kuwashima
Dead or Alive Honoka Ai Nonaka
Deception Millennia Junko Minagawa
Deception Laegrinna Yuka Saitō
Dynasty Warriors Zhou Cang Chiharu Sawashiro
Dynasty Warriors Zhao Yun Masaya Onosaka
Dynasty Warriors Wang Yuanji Kanae Itō
Dynasty Warriors Lu Bu Tetsu Inada
Haruka: Beyond the Stream of Time Hajime Arima Takuma Terashima
Haruka: Beyond the Stream of Time Darius Kenichi Suzumura
Nights of Azure Christophorus Tomoyo Kurosawa
Nights of Azure Arnice M·A·O
Ninja Gaiden Ryu Hayabusa Hideyuki Hori
Ninja Gaiden Ayane Wakana Yamazaki
Nioh William Adams Ben Peel
Opoona Opoona Yūsuke Kobayashi
Rio Rio Rollins-Tachibana Marina Inoue
Samurai Cats Nobunyaga Oda Shunsuke Takeuchi
Samurai Warriors Yukimura Sanada Takeshi Kusao
Samurai Warriors Naotora Ii Yuka Saito
Samurai Warriors Mitsunari Ishida Eiji Takemoto
Toukiden: The Age of Demons Ōka Masumi Asano
Toukiden: The Age of Demons Tokitsugu Kōichi Yamadera
Toukiden: The Age of Demons Horō Haruka Terui

Μαζί με τους 27 παραπάνω χαρακτήρες, οι 3 είναι οι συγγενείς του βασιλιά Tamaki, Shiki και Setsuna.

Όπως είπαμε παραπάνω, η απόδοση και τα γραφικά αποτελούν ένα θέμα που μας απασχόλησε ιδιαίτερα μιας και διακρίναμε καλύτερη αντιμετώπιση της KOEI σε ότι έχει να κάνει με την έκδοση των υπολογιστών. Μέχρι σήμερα, είδαμε αρκετούς τίτλους που αντιμετώπιζαν προβλήματα είτε στην απόδοση είτε στην ποιότητα των γραφικών. Είχαμε δει τίτλους, όπως το One Piece: Pirate Warriors 3 που έχει εμφανή προβλήματα στα γραφικά του – τα οποία ευτυχώς δεν επηρέαζαν την απόδοση. Ακόμα και στην έκδοση του PS4 τα γραφικά ήταν αρκετά θολά και η ανάλυση ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που υποστηρίζει η οθόνη μας. Από την άλλη, το Berserk ήταν ανώτερο στα γραφικά αλλά αντιμετώπιζε θέματα στην απόδοση λόγω της πολυπλοκότητας των εχθρών, των χαρακτήρων και των αντικειμένων που υπήρχαν στο πεδίο της μάχης.

To Warriors All-stars αποδεικνύει ότι η KOEI μπορεί να καταφέρει να δώσει στους PC Gamers έναν τίτλο που είναι αντάξιος των προσδοκιών. Τα γραφικά του είναι καθαρά, υψηλής ευκρίνειας και αναμειγνύουν τα χαριτωμένα γραφικά παιχνιδιών όπως το Atelier και το Haruka, με τα σκοτεινά και λεπτομερή γραφικά των Toukiden, Ninja Gaiden και Nioh. Η μίξη αυτή δεν ενοχλεί στο μάτι και λειτουργεί ως επιβεβαίωση πως ο κόσμος που βρισκόμαστε φιλοξενεί όλους τους ήρωες και τους αντίστοιχους κόσμους τους. Αποδοτικά, στο σύστημά μας δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Έχοντας την πλειοψηφία των ρυθμίσεων στο μέγιστο – με μικρές αλλαγές στην σκιά και στο AntiAliasing – το παιχνίδι κρατούσε σταθερά τα καρέ στα 60fps και παρά την πληθώρα των εχθρών επι της οθόνης δεν παρατηρήθηκαν κολλήματα ή «παγώματα».

Το Warriors All-stars είναι ένα μήνυμα αγάπης από την KOEI Tecmo στις ομάδες ανάπτυξης με τις οποίες έχει συνεργαστεί αλλά και για όλους τους φίλους της. Με μια μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων για να επιλέξουμε και πολλές αποστολές για να μας απασχολούν, ο νέος τίτλος της σειράς θα μας κρατήσει εκατοντάδες ώρες «βιδωμένους» στην καρέκλα μας ειδικά αν είμαστε από εκείνους που ολοκληρώνουν πλήρως τα παιχνίδια τους. Και αυτό διότι για να ολοκληρώσουμε και να ξεκλειδώσουμε τα πάντα θα χρειαστεί να τελειώσουμε όλες τις ιστορίες, να ανοίξουμε νέα μονοπάτια, να ξεκλειδώσουμε περισσότερα και καλύτερα όπλα και να αποκτήσουμε όλα τα Achievements, δουλειά που απαιτεί εκατοντάδες ώρες. Παρόλα αυτά, το All-stars είναι το ιδανικό hack’n’slash για όσους αναζητούν έναν παιχνίδι με δόσεις έντονης δράσης και gameplay μεγάλης διάρκειας.

Το Warriors All-stars διατίθεται στο Steam στην τιμή των 59.99€.

Ευχαριστούμε την CD Media για την παροχή του Review Code.

Warriors All-stars - PC Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ9
8Πολύ καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0