Έναν χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωση, το Team Fortress 2 αποκτά νέο matchmaking και φυσικά το Competitive Mode. H εφαρμογή του Competitive έφερε και τις αντίστοιχες αλλαγές στο Quickplay που πλέον αλλάζει σε ‘unranked Casual Mode’.

Οι αλλαγές που έγιναν στο παιχνίδι της Valve είναι αρκετές. Επηρεασμένο από το CS:Go και άλλους αντίστοιχους τίτλους, το TF2 Competitive Mode θα έχει συνολικά 18 Ranks που θα ποικίλλουν από τον τίτλο «Fresh Meat» μέχρι και το «Death Merchant» ενώ θα υπάρχουν αργυρά, ασημένια και χρυσά μετάλλια που θα δίνονται μετά από κάθε αγώνα ανάλογα την απόδοσή μας. Επιπλέον, υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινές για όσους φεύγουν στην μέση ενός αγώνα:

  • Αυτόματη ήττα της ομάδας με την έξοδο από τον αγώνα
  • Μείωση Rank Points (μπορεί να οδηγήσει και σε αφαίρεση ενός Rank)
  • Αποκλεισμό από νέους αγώνες για περιορισμένο χρονικό διάστημα (ο χρόνος αυτός θα μεγαλώνει ανάλογα με το πλήθος των αγώνων που εγκαταλείπουμε. ,

Μαζί με το update, τρεις νέοι χάρτες από την κοινότητα (Sunshine, Metalworks και Swiftwater) προσθέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες. Τέλος, τέσσερα νέα taunts, συμπεριλαμβανομένων τριών από την κοινότητα, έγιναν διαθέσιμα για τους Pyro, Spy και Soldier, και ένα επίσημο taunt για τον Scout.

Η μεγάλη λίστα με τις αλλαγές και της προσθήκες είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Team Fortress 2.

* Το Competitive Mode απαιτεί έναν Premium TF2 Λογαριασμό TF2.