Πολλές φορές καταλήγουμε μετά από μια ωραία βραδινή έξοδο, μετά από ποτά, μπύρες, φαΐ, και άλλα πολλά με παρέα σε κάποιο σπίτι. Πολλές φορές απλά μιλάμε, άλλες τρώμε ξανά και άλλες φορές βλέπουμε κάποιο old school slasher στην 40». Υπάρχουν όμως φορές που επιλέγουμε μια εναλλακτική που προφανώς έχει να κάνει με την σωστή χρήση της 40άρας με έναν υπολογιστή. Αυτό το άρθρο παιδιά, είναι γραμμένο για εσάς που αναρωτιέστε τι να κάνετε με το laptop σας, ( ή το PC σας το οποίο είναι κοντά στην TV) μία 40», και την μούργα που έχετε μαζέψει και σας ρημάζει τα υλικά για τοστ από το ψυγείο.

  • Επιλογή  1: Ultra Street Fighter IV

*Budget 27.99€*
*2 παίκτες*
*Full Controller Support*

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι για οργανώσετε ένα οικιακό mini τουρνουά, αν είστε μεγάλη παρέα. Επίσης να είστε έτοιμοι για Ultra Street βρισίδια καθώς ο χαμένος θα παραπονιέται συνέχεια επειδή νικήθηκε από κάποιον που απλά mashαρει όλα τα κουμπιά. Επίσης το USFIV είναι ένα game που ποτέ δεν θα είναι outdated. Είναι ένα game στο οποίο πάντα θα βρίσκετε κάποιον να παίξετε και σίγουρα όταν η παρέα σας έχει όρεξη για «σάπισμα» σπίτι, το USFIV θα είναι η ULTRA επιλογή

  • Επιλογή 2: Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara

*Budget: 13.99€*
*4 παίκτες*
* Full controller support*

Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι’αυτό το παιχνίδι. Beet ’em up στυλ, έρχεται από τη χρυσή εποχή του ’90, είναι της Capcom. Τι μπορεί να πάει στραβά; Η version του Steam υποστηρίζει local multiplayer αλλά και online. Μαζί με το Chronicles of Mystara παίρνεις και το Tower of Doom. Με το συγκεκριμένο παιχνίδι σας εγγυώμαι λιώσιμο 6ωρο – 8ώρο, ειδικά αν έχετε full τετράδα.

  • Επιλογή 3: Castle Crashers

*Budget: 11.99*
*4 παίκτες
*Full controller support*

Εντάξει, To Castle Crashers είναι ένα από το πιο γνωστά, καινούρια Beet ’em ups και αν δεν το έχετε ήδη στη συλλογή σας, δεν ξέρετε τι χάνετε. Τι καλύτερο από το να μαζεύεστε με άλλους τρεις μουλαρέους και να σπάτε στο ξύλο τα πάντα στο διάβα σας; Ο κάθε παίκτης χειρίζεται τον δικό του ιππότη σε ένα φανταστικό βασίλειο, σφάζοντας αμέτρητους εχθρούς σε δάση, πόλεις, βουνά, κάστρα, μπουντρούμια. Κάθε kill σου δίνει XP για δυνατότερα χτυπήματα είτε με το σπαθί, είτε μαγικά. Trust me, αξίζει κάθε €.

  • Επιλογή 4: Dead Space

*Budget: 9.99€*
*1 Παίκτης*
*Full controller support*

Χοχοχοοοο… Εδώ είμαστε… Horror at its finest! Ένα από τα καλύτερα Horror games που έχω παίξει! Παρακαλείτε να παιχτεί με ΜΗ κάφρους φίλους γιατί θα χάσετε όλο το horror στοιχείο. Είναι Sci-Fi/Horror 3rd person shooter με βαθύ Story. Μπορείτε να το παίξετε σε φάση 1 Chapter ο καθένας. Προτείνω Hard dificulty για absolute horror feeling. Είναι από τα παιχνίδια που είναι πολύ ευχάριστα να βλέπεις πέρα από το να παίζεις. Όσοι δεν πρόλαβαν την μέρα που ήταν Free θα χρειαστεί να δώσουν 10 ευρόπουλα στο Origin. Προσοχή, τα Sequel μην τα αγγίξετε…  Δεν χρειάζεται εμπιστευτείτε με.

  • Επιλογή 5: Towerfall Ascension

*Budget: 14.99€*
*4 Παίκτες*
*Full controller supprt*

Μια τέλεια επιλογή για κάποιον με σύστημα χαμηλών επιδόσεων. Και οι τέσσερις παίκτες που υποστηρίζει το Towerfall Ascension μπορούν να παίξουν στην ίδια οθόνη χωρίς να χρειαστεί να χωριστεί στα τέσσερα. Έχει matchακια 1v1, 2v2 όπου οι παίκτες λεηλατούν με βέλη και μαγικά έναν 2D κόσμο. Τα διάφορα power-ups και τα maps αλλάζουν το περιβάλλον συνεχώς όπως και τα mutators τα οποία σε αφήνουν να πειραματιστείς φτιάχνοντας μοναδικά matches. Μπορείς να βάλεις βέλη τα οποία χοροπηδάνε ή να γίνει κάποιος αόρατος και οι υπόλοιποι να πρέπει να τον κυνηγήσουν, δίνεται μια φανταστική αίσθηση στο παιχνίδι που δεν μπορείς να το βαρεθείς εύκολα.

  • Επιλογή 6: Battleblock Theater

*Budget: 14.99*
*2 παίκτες*
*Full controller support*

Τι παιχνιδάρα! Από πού να πρώτο-αρχίσω… το Battleblock Theater έχει πραγματικά υπεράριθμα puzzles τα οποία δυσκολεύουν όσο προχωράς το story, είναι 2D και πραγματικά, έχει άπειρο χαβαλέ να το παίζεις με έναν/μία φίλο/φίλη σου. Έχει ξεκαρδιστικό χιούμορ καθώς ο Stamper, ο Youtuber, είναι ο narrator του παιχνιδιού. Είναι της εταιρίας Behemoth η οποία έχει φτιάξει και το Castle Crashers όποτε καταλαβαίνεται πως δεν μιλάμε για παιχνίδι ότι κι ότι. Διαθέτει Local Co-Op για να εκμεταλλευτείτε πλήρως το Big Screen του Steam αλλά και online. Επίσης έχει και map editor για να προκαλείτε τους φίλους σας να λύσουν τα άλυτα Puzzle σας.
 (click εδώ για πιο ολοκληρωμένο Review)

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια;
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο game για couch gaming;
Θέλω την γνώμη σας από κάτω.