Στις 14 Αυγούστου θα χτυπήσει τα ταμεία ένα ολοκαίνουριο μέλος της οικογένειας των SHIELD της NVidia… τα SHIELD Tablets.

Ναι… καλά ακούσατε… Ταμπλέτα από την NVidia. Φυσικά με εγκατεστημένο τον mobile επεξεργαστή, Tegra K1. Στις 22 του μήνα η NVidia θα κάνει επιτέλους και την επίσημή της ανακοίνωση για το SHIELD Tablet συνοδευόμενο και από ένα ασύρματο χειριστήριο (SHIELD Wireless Controller) με το οποίο θα μπορείτε να χειρίζεστε την ταμπλέτα. (ή και κάποια κονσόλα;)

Το SHIELD Tablet θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η φθηνότερη, με το μοντέλο των 16GB να κυμαίνεται στα 220 Ευρώ, και αυτό των 32GB το οποίο με 70 Ευρώ παραπάνω θα μπορείτε να κάνετε δικό σας. Το ασύρματο controller από την άλλη, θα πωλείτε ξεχωριστά, θα έχει κόστος περίπου 43 Ευρώ και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα έχει συμβατότητα με άλλες κονσόλες.

Οι «φήμες» για την «φημολογούμενη» παιχνιδο-ταμπλέτα, κάνουν αναφορά για οθόνη 8-ιντσών σε διαστάσεις 1920×1200. Μέσα στην συσκευή θα υπάρχει ένας Tegra K1 quad-core επεξεργαστής στα 2.2 GHz, 2 GB μνήμη και μία Kepler GPU με «192-κόρες». Επίσης, η ταμπλέτα θα τρέχει σε ένα Android-τροφοδοτημένο περιβάλλον, θα έχει μία μπροστινή κάμερα για streaming, stereo ηχεία και ένα stylus.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταμπλέτας και του ασύρματου controller όπως και διάφορα benchmarks.

Η NVidia λογικά κυνηγάει το βραβείο της καλύτερης εταιρίας για την προσφορά ευχαρίστησης και ασύγκριτης συμπαράστασης στον κάθε user της τουαλέτας. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει άνετα…