Με το Shenmue 3 να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, η Shibuya Productions προχώρησε σήμερα σε μια νέα μεγάλη ανακοίνωση για όλους τους φίλους της σειράς, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν παίξει ποτέ τα παιχνίδια. Η ανακοίνωση έχει να κάνει με τους δύο πρώτους τίτλους της σειράς, τα Shenmue 1 και 2 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά για υπολογιστές.

Η Sega δήλωσε πιο συγκεκριμένα:

Αυτή είναι η απόλυτη έκδοση των all-time classics και θα είναι η καλύτερη Shenmue εμπειρία μέχρι σήμερα. Η επανέκδοση θα παραμείνει πιστή στα πρώτα παιχνίδια με πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά και ρυθμιζόμενες αναλύσεις οθόνης, επιλογή κλασσικών ή νέων ρυθμίσεων χειρισμού, διάφορες επιλογές γραφικών, μια ανανεωμένη διεπαφή χρηστών και επιλογή μεταξύ Ιαπωνικών και Αγγλικών φωνών.

Το Shenmue ακολουθεί την ζωή του Ryo Hazuki, ενός νεαρού γνώστη πολεμικών τεχνών που έχει ξεκινήσει την αναζήτηση για τον δολοφόνο του πατέρα του. Οι παίκτες πρέπει να ψάξουν για στοιχεία, να μιλήσουν σε διάφορους χαρακτήρες, να μοιράσουν γροθιές και να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο που επηρεάζεται από την ημέρα και την νύχτα, τον καιρό και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Definitive Edition των παιχνιδιών θα σημάνει την πρώτη φορά που η σειρά έρχεται στους υπολογιστές. Το Shenmue 3 θα κυκλοφορήσει στα PC αργότερα μέσα στην χρονιά – χωρίς να είναι εντελώς σίγουρο.

Τα Shenmue 1 και 2 θα είναι σύντομα διαθέσιμα για προαγορά στο Steam. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το shenmue.sega.com.