Από ότι φαίνεται, μετά τις φήμες για την χρήση GDDR5x από την Nvidia πάνω σε ένα νέο της Chipη AMD χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία αυτή σε ολοκαίνουριο Chip των 14nm.

Αυτή την στιγμή η AMD εκτός από την τεχνολογία GDDR5x, δίνει βάση και στην κυκλοφορία μεγαλύτερου αριθμού HBM-Based καρτών. Βέβαια όσο είναι μικρός ο αριθμός των HBM GPU της AMD, υπάρχει ακόμα «χώρος» για τις GDDR5.

amd-logo-1[1]

Όπως αναφέρει άρθρο του site Techpowerup, η τεχνολογία GDDR5x μπορεί να προσφέρει την διπλάσια μεταφορά data-rate per second. Επίσης, οι GDDR5x κάρτες θα φέρουν νέες ταχύτητες που φτάνουν τα 12 Gbps, οι οποίες είναι αρκετά αυξημένες από τις προηγούμενες των GDDR5 που έφταναν μέχρι 7Gbps. Ένα μεγάλο θετικό για τους developers των GPU, που τους λύνει τα χέρια, είναι ότι η GDDR5x τεχνολογία χρησιμοποιεί τα ίδια pins όπως τα GDDR5 Chips.

Η Nvidia και όπως φαίνεται και η AMD, θα χρησιμοποιήσουν τις GDDR5x κάρτες γραφικών για να αντικαταστήσουν τις low-end GDDR5, ενώ η τεχνολογία HBM τις High-End. Όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι φήμες, οπότε καλό είναι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και από τις 2 μεριές, μιας και έρχεται ο νέος χρόνος και πολλοί θα προβούν στην αγορά νέου PC.