Μπορεί οι τελευταίες μέρες να ήταν καλές για το PlayerUnknown’s Battlegrounds αφού αποκαλύφθηκε ο νέος χάρτης του παιχνιδιού, η τελευταία ενημέρωση όμως έφερε αρκετά προβλήματα που βασανίζουν κυρίως αθώους χρήστες. Σύμφωνα με αναφορές, οι παίχτες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ανεξήγητα Bans πέρα από τα διάφορα crashes και προβλήματα με το framerate, πράγμα που έχει ανάψει φωτιές στα γραφεία της PUBG Corp.

Από ότι φαίνεται, το πρόβλημα προκαλείται από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα anti-cheat μέτρο, σε συνδυασμό με το τρέξιμο άλλων εφαρμογών στο background των υπολογιστών. Η Bluehole επίσης είπε πως μια πιθανή λύση είναι να προσθέσουμε το παιχνίδι στο antivirus μας ως exception, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά σε post της στα επίσημα Forum του παιχνιδιού:

Κυκλοφορήσαμε ένα patch χθές χωρίς να θέσουμε τους servers σε παύση για συντήρηση για να προσθέσουμε τα anti-cheat μέτρα. Παρόλα αυτά, ξέρουμε οτί υπάρχουν θέματα με πολλούς χρήστες, που λαμβάνουν crashes , ή ακόμα δεν μπορούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Κάνουμε ότι μπορούμε για να το διορθώσουμε. Όσον αφορά την μη εκκίνηση του παιχνιδιού, το πρόβλημα έχει να κάνει μάλλον με τα anti-cheat μέτρα και τα υπόλοιπα προγράμματα

Το θέμα με τα framerates είναι πιο διαδεδομένο, και ένα thread στο reddit έχει γεμίσει με παίχτες που αναφέρουν πως το παιχνίδι βρίσκεται σε unplayable κατάσταση. Ο community manager της Bluehole αναφέρθηκε στο πρόβλημα, δίνωντας ως λύση το κλείσιμο των εφαρμογών στο παρασκήνιο του υπολογιστή μας.

Κάποιοι από εμάς έχουν βιώσει τα ίδια προβλήματα και μετά από κάποιες δυσλειτουργίες έχουμε διαπιστώσει ότι διάφορα προγράμματα παρεμποδίζουν τα Anti-cheat μέτρα που προσθέσαμε, και πλέον πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για να διορθωθούν όλα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο για την κατάσταση του προβλήματος.