Η Obsidian Entertainment ήταν μια από τις εταιρείες που παρουσίασαν την πρόοδό τους σε μερικά από τα επερχόμενα παιχνίδια τους. Πιο συγκεκριμένα, στην E3 2017, η εταιρεία παρουσίασε gameplay από το πιο πρόσφατο Build του Pillars of Eternity II: Deadfire. Το βίντεο έρχεται κατευθείαν από το κανάλι του IGN και μας δείχνει μερικά από αυτά που θα συναντήσουμε στον μαγικό κόσμο του τίτλου. 

Το Pillars of Eternity II: Deadfire, υπόσχεται στους παίχτες ένα ταξίδι σε ξεχωριστούς, μαγικούς κόσμους, με δυναμική διήγηση και ένα σύστημα μάχης ικανό νας μας βοηθήσει στην επιβίωση των χαρακτήρων μας. Στον κόσμο της Eora, και πιο συγκεκριμένα στο Deadfire Archipelago. οι ήρωες καλούνται να σώσουν τις ψυχές τους ενώ ταυτόχρονα κηνυγούν έναν Θεό.

Το παιχνίδι της Obsidian θα περιέχει πέρα από τα γνώριμα χαρακτηριστικά, βελτιωμένο και δυναμικό σύστημα καιρό, νέα μηχανή για τα Dynamic Lightning and Shadows, βελτιωμένα ξόρκια και ιδιότητες μαζί με καλύτερα ειδικά εφέ καθώς και καλύτερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των NPC. Τέλος, θα υπάρχουν νέες διεπαφές για το Inventory, τους διαλόγους καθώς και νέα τέρατα.