Με την εξέλιξη στον χώρο του IoT (Internet of Things) και την διαρκή εξάπλωση συσκευών που μπορούν να το υπηρετήσουν, όπως φυσικά το Raspberry Pi, εταιρίες όμως η WD επενδύουν χρήματα στη δημιουργία λύσεων. Και σε τι ειδικεύεται η WD; Μα φυσικά στους σκληρούς δίσκους.

Παρακάτω θα δούμε για το WD Pidrive ένα σκληρό δίσκο χωριτικότητας 314GB σε slim διαστάσεις ικανός να δώσει όσο χώρο χρειαστεί κάποιος για να κάνει το δικό του Do-It-Yourself project χωρίς τον περιορισμό μιας Micro SD κάρτας μνήμης. Το κόστος του ανέρχεται στα 35€ και είναι συμβατό με όλα τα Raspberry PI!

1ΤΒ ΚΙΤ

Και επειδή πάντα όλοι θα θέλαμε το κάτι παραπάνω η WD έβγαλε τον ίδιο σκληρό σε 1TB χωρητικότητα. Στο KΙΤ αξίας 75€ θα βρείτε μια Micro SD card με SD adapter, τον σκληρό δίσκο, εξωτερική τροφοδοσία και τροφοδοτικό!

Το άξιο προσοχής όπως θα δείτε και στο βίντεο της εταιρίας, είναι ότι η τροφοδοσία του Raspberry PI ενώνεται με την τροφοδοσία του σκληρού δίσκου και καταλήγουν μαζί σε ένα τροφοδοτικό 12V/2A  γλυτώνοντας έτσι έξτρα καλώδια

Αν μη τι άλλο, μια τέτοια λύση μπορεί να κάνει το Raspberry PI έναν cloud file Server, ωστόσο χάνεται η μαγεία του περιορισμένου χώρου κάτι με το οποίο έμαθαν να ζουν οι χρήστες του.