Πολύ πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη του νέου GM 204 chip της nvidia όπου και οι 2 high end κάρτες που το φιλοξενούν, 970 και 980 απέδειξαν ότι έχει εκπληκτικές δυνατότητες και στο overclock άλλα και στην απόδοση. Όπως είναι λογικό οι λάτρεις του σπόρ αμέσως μπήκαν στον αγώνα για την κορόνα του καλύτερου overclocker και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το KitGuru ο Elmor, ένας Σουηδός φίλος του overclocking από το SweClockers.com κατάφερε να ανεβάσει τους χρονισμούς της GTX 980 στον εκπληκτικό αριθμό των 2.20Ghz θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Elmor κατάφερε να ανεβάσει τον χρονισμό του GPU της Asus GTX 980 Direct CU II κατά 81.58 τις εκατό σε σχέση με τον χρονισμό που έρχεται από το εργοστάσιο. Επίσης κατάφερε να σηκώσει τα ρολόγια της GDDR5 μνήμης στα 8392Mhz περίπου 20% παραπάνω από το default. Για να καταφέρει φυσικά αυτό το κατόρθωμα χρησιμοποιήθηκε υγρό άζωτο με ένα voltage στα 1.2120Volts.

Τώρα φυσικά θα ρωτήσετε τι performance κατάφερε να βγάλει από αυτήν την μεταλλαγμένη κάρτα και τα αποτελέσματα είναι σίγουρα εκπληκτικά. Χρησιμοποιόντας ένα σύστημα με έναν επίσης overclocked στα 5586Mhz Core i7-5960X και τρέχοντας το 3DMark FireStrike Εxtreme κατάφερε να χτυπήσει το σκορ των 9568 πόντων και να δημιουργήσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ επίδοσης όπως ενημερώνει το Hwbot.

Πριν λίγες μέρες είχαμε δει άλλο ένα επίσης εντυπωσιακό overclock φτάνοντας την κάρτα στα 2.0Ghz. Είναι αρκετά εντυπωσιακοί οι αριθμοί που μπορεί να πραγματοποιήσει το νέο GM 204 chip και αυτό βασίζεται απόλυτα στην αρχιτεκτονική του. Τέτοιο performance σε ένα TDP των 170watt δεν βλέπεις τόσο εύκολα και εξαρχής φάνηκε ότι θα είναι φοβερά overclocking chips. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.