Το νέο ODROID-C1 είναι ένας τετραπύρηνος υπολογιστής και είναι διαθέσιμος στα 35 δολάρια!

Όπως και το Raspeberry Pi, το ODROID-C1 είναι ένας υπολογιστής που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Παρόλο που έχουν παρόμοια τιμή, το ODROID-C1 είναι πολύ πιο ισχυρό. Το ODROID-C1 έρχεται με έναν 1.5GHz τετραπύρηνο ARMv7 επεξεργαστή, 1 GB RAM και είναι σε θέση να «τρέχει» Ubuntu 14.04 ή Android KitKat. 

Παρόλο το μικρό μέγεθος που έχει, το ODROID-C1 έχει μια πληθώρα εισόδων και υποδοχών. Έχει 4 USB2.0 θύρες, micro-HDMI, θύρα για LAN, δέκτη υπερύθρων και μια υποδοχή eMMC η οποία είναι έως και 3 φορές πιο γρήγορη σε σχέση με μια SD κάρτα.

Με όλα αυτά στην τιμή των 35 δολαρίων, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να έχει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα είναι μια οθόνη ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό το λειτουργικό SteamOS, διότι η έκδοση Linux της Valve μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο επεξεργαστές με x86 αρχιτεκτονική. Δεν μπορεί προφανώς, να υποστηρίξει game streaming, αλλά είναι ότι πρέπει για να φτιάξει κάποιος έναν υπολογιστή ο οποίος θα «στρεαμάρει» ταινίες μέσω PLEX, XBCM κ.α. Ή απλά θα μπορούσε να είναι ιδανικό στο να ανακαλύψει κάποιος το πώς δουλεύουν τα Linux.

ΠΗΓΗ