Μετά από διάφορες πληροφορίες για την νέα κάρτα γραφικών της Nvidia ήρθε και η νέα ανακοίνωση με τα χαρακτηριστικά της άλλα και την τιμή κυκλοφορίας της.

Η Titan X είναι βασισμένη στην νέα αρχιτεκτονική Maxwell που φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία. Το νέο GM200 chip θα έχει 8 δισεκατομμύρια transistors στα 28nm με 3072 πυρήνες CUDA, 192 μονάδες TM και 96 μονάδες ROP.

Εκτός αυτών η κάρτα θα κυκλοφορήσει με 12GB GDDR5 Ram ενώ από τροφοδοσία όπως θα δούμε και στις εικόνες θα χρειάζεται ένα 8pin και ένα 6pin κάτι που μας τραβάει πολύ την προσοχή. Με όλη αυτήν την δύναμη φαίνεται πως η κάρτα είναι αρκετά αποδοτική με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται μεγάλη τροφοδοσία ρεύματος.

Γενικά αν κάνουμε τους υπολογισμούς η κάρτα θα παίρνει τροφοδοσία 75W από την PCI, 75W από το 6pin και 150W από το 8pin τότε άνετα μπορούμε να πούμε πως η κάρτα θα καίει το πολύ 75W+75W+150W= Maximum 300W κάτι που είναι συνηθισμένο στην εποχή  μας άλλα όχι σε μια τόσο δυνατή κάρτα γραφικών. Στις συνδέσεις της κάρτας βλέπουμε πως υπάρχουν 3 συνδέσεις DisplayPort, μια σύνδεση HDMI και μια DVI-I

Εκτός των χαρακτηριστικών, η εταιρία ανακοίνωσε την τιμή της και όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι στα συνηθισμένα επίπεδα τις Nvidia και της προηγούμενης Titan. Η τιμή λοιπόν ορίστηκε στα 999$ άλλα δεν είναι και τόσο καλά νέα για την αγορά μας, μιας και πλέων το Ευρώ έχει γίνει σχεδόν ισάξιο με το δολάριο και αν συμπληρώσουμε και τους φόρους της Ελλάδας τότε άνετα η κάρτα θα ξεπερνάει τα 1100+ Ευρώ στην Ελληνική αγορά.