Θα μπορούσε να είναι αυτή η κίνηση της Nintendo έτσι ώστε να εισέλθει στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας; Ή έχει άλλα πλάνα;

Η United States Patent and Trademark Office μόλις έδωσε στην δημοσιότητα μια πατέντα που αφορά την Nintendo. Επιτρέπει την εξομοίωση (emulation) του GameBoy σε άλλο hardware, κυρίως σε κινητές συσκευές. Η πατέντα επιτρέπει επίσης την εξομοίωση στις οθόνες (πίσω από τα καθίσματα) αεροπλάνων, τρένων και PDA.

Όπως ,πολλοί από εμάς που ίσως έχουμε ψαχτεί, γνωρίζουμε πως εξομοιωτές για το Gameboy κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια, συγκεκριμένα από τις αρχές του 2004. Πλέον, υπάρχουν και εξομοιωτές Gameboy, Gameboy Advance, Nintendo DS κ.ά, μέχρι και σε κινητές συσκευές, ακόμα και στο απλό smartphone μας. Το Google Play όπως και το Windows Phone Marketplace, έχουν μια πληθώρα εφαρμογών που αφορούν το emulation για διάφορες πλατφόρμες. Το Iphone είχε και αυτό, αλλά η Apple τους αφαίρεσε από το App Store. Πλέον μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε «jailbroken» συσκεύες.

Η Nintendo είναι ενήμερη για το ότι έχουν βγει πολλά λογισμικά που εξομοιώνουν τα παιχνίδια του Gameboy. Και όπως αναφέρει στην πατέντα:

Ένας μεγάλος αριθμός GAME BOY.RTM. εξομοιωτών έχουν αναπτυχθεί, σε πολλές πλατφόρμες. Παρόλα αυτά, υπάρχει χώρος για βελτιώσεις και είναι επιθυμητές.

Η Nintendo γνωρίζει ότι ένα παλαιό αεροπλάνο(15 χρόνων), έχει την επεξεργαστική ισχύ για να εξομοιώσει τα παιχνίδια ενός GameBoy.

 Μια πλατφόρμα με χαμηλή επεξεργαστική ισχύ (όπως για παράδειγμα η πίσω θέση ενός αεροπλάνου), μπορεί να μην έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ έτσι ώστε να έχει ομαλή απόδοση. Εκτός αν ο εξομοιωτής είναι προσεκτικά σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμα και με έναν αδύναμο επεξεργαστή.

Στόχος της Nintendo είναι η δημιουργία ενός εξομοιωτή όπου θα μπορεί να «τρέξει» ακόμα και στα πιο αδύναμα συστήματα. Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη φόρα που η Nintendo σκέφτεται να βάλει τα παιχνίδια της σε καθίσματα. Στις αρχές του 1990 η Nintendo συνεργάστηκε με την Singapore Airline, για να βάλει τα παιχνίδια της σε κάθε κάθισμα. Για ένα παιδί το οποίο μπορεί να βαριόταν σε ένα ταξίδι, ήταν Θεόσταλτο.

Αν η Nintendo πατεντάρει την εξομοίωση του hardware της αυτό ίσως να σημαίνει το «τέλος» των 3rd-party εξομοιωτών που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να μην έχει «χασούρᨻ.Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε η Nintendo είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία και θέλει να αυξήσει τα κέρδη της.

Ίσως θα ήταν μια καλή στιγμή να εγκαταστήσουμε αυτά τα 3rd-party emulators από τώρα και να τα φυλάξουμε καλά.