Στην εκδήλωση που έκανε για τα Windows 10 στο Redmond, η Microsoft ανακοίνωσε κάτι πρωτότυπο για τα Windows 10. Τα Windows Holographic, ένα λειτουργικό που είναι σχεδιασμένο για τα HoloLens, μια νέα προσπάθεια στα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Σε αντίθεση με το σύστημα Oculus Rift, όπου μέσω μιας LCD οθόνης μας βάζει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, τα HoloLens της Microsoft, χρησιμοποιούν διαφανείς φακούς για να προβάλουν τις εικόνες στον γύρω κόσμο μας.

Η Microsoft για να δείξει τις δυνατότητες που έχει το προϊόν της, έθεσε ως παράδειγμα την κατασκευή Minecraft-style κατασκευών μέσα στο σαλόνι μας. Η Microsoft παρουσίασε ένα demo των HoloLens με ένα νέο πρόγραμμα το οποίο λέγεται HoloStudio.

Το HoloStudio είναι στα αρχικά του στάδια ακόμα. Η Microsoft έκανε επίδειξη των HoloLens βάζοντας τα να κάνουν κάποια βασικά γεωμετρικά σχήματα. Το αξιοσημείωτο είναι πως μπορεί να γίνει εξαγωγή των αρχείων αυτών και να εκτυπωθούν μέσω 3D-Printer στον πραγματικό μας κόσμο.

Η επίδειξη του HoloStudio δεν μας έδειξε κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ «ολογραμμάτων» με τoν πραγματικό κόσμο. Είναι ένα φαινομενικά καλο αποτέλεσμα για αρχή, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουμε αυτές τις εικόνες/ολογράμματα να τα θεωρήσουμε διαδραστικά.

Τα HoloLens είναι εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Είναι πλήρως ασύρματα και η Microsoft λέει ότι έχουν πολύ ισχυρό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, με έναν «τρίτο επεξεργαστή» ο οποίος αναλαμβάνει τα δεδομένα του περιβάλλοντος. Ο «τρίτος αυτός επεξεργαστής» μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε που κοιτάζετε, τις κινήσεις που κάνετε, την φωνή σας, είπε η Microsoft.