Η έρευνα της Επιτροπής Παιχνιδιών του Βελγίου έλαβε τέλος και η απόφαση πάρθηκε. Σύμφωνα με την Επιτροπή και το VTM News, τα Loot Boxes που πωλούνται σε παιχνίδια όπως το Overwatch και το Star Wars Battlefront 2 αποτελούν μορφή τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, Επιτροπή δηλώνει πως η μίξη χρημάτων και του εθισμού στα παιχνίδια είναι μορφή τζόγου. Από την άλλη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Koen Geens δήλωσε από την πλευρά τους πως η «Μίξη τζόγου και βιντεοπαιχνιδιών, ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες, είναι κάτι επικίνδυνο για την ψυχική υγεία ενός παιδιού».

Ο Geens, κατέληξε πως θέλει να απαγορεύσει τις αγορές των Loot Boxes – και πιο συγκεκριμένα, τις αγορές σε αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό του. Ωστόσο, δεν θέλει να περιοριστεί η απαγόρευση στο Βέλγιο αλλά να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη.

Αργά ή γρήγορα, η κοινή γνώμη θα λάμβανε θέση. Όταν πουλάς ένα παιχνίδι και το επιβαρρύνεις με Loot Boxes που δεν γνωρίζεις το περιεχόμενό τους τότε ίσως να μιλάμε για τυχερά παιχνίδια. Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε διάφορα Free-to-play MMORPG και έγινε ευρείως γνωστή με την υιοθέτησή τους στο Overwatch. Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση και με τι θα συνοδευτεί.