Η Microsoft με μια ανακοίνωσή της και δηλώσεις στο Polygon, ενημέρωσε τύπο και παίχτες πως το Crackdown 3 θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ομάδα ανάπτυξης χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να φτιάξει ένα παιχνίδι αντάξιο των προσδοκιών μας.

Σε δηλώσεις που έκανε η Microsoft στο Polygon, είπε:

Είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι για το Crackdown 3, και το ίδιο ισχύει για πολλούς παίχτες, και γι’αυτό είναι δύσκολη η απόφαση να μετακινήσουμε την ημέρα κυκλοφορίας. Ωστόσο, θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα λανσάρουμε το σωστό παιχνίδι, με την καλύτερη ποιότητα, την καλύτερη στιγμή. Το Crackdown 3 είναι ένα σημαντικό έργο και θέλουμε να σιγουρέψουμε πως θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και θα αποδίδει την καλύτερη εμπειρία σε κάθε κομμάτι του, είτε αυτό είναι το Campaign, co-op multiplayer ή το Competitive Multiplayer mode, Wrecking Zone. Το να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των τριών modes είναι κάτι σημαντικό, και θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο για να το σιγουρέψουμε. Οι παίχτες μπορούν να περιμένουν το Crackdown 3 μέσα στην Άνοιξη του 2018.

Το Crackdown 3 αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου, ωστόσο απ’ότι φαίνεται η εταιρεία δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για μια νέα κυκλοφορία μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.