Από τη μία έχουμε την GameGune η οποία ανακοινώνει ότι στο τουρνουά της θα λάβουν μέρος γυναίκες επαγγελματίες παίκτριες και από την άλλη ο main caster του ESL Paul «ReDeYe» Chaloner ανακοινώνει στο twitter του πως το επόμενο IEM δεν θα περιλαμβάνει το CS:GO.

Αναλυτικότερα, το event θα διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουλίου στην πόλη της Ισπανίας το Μπιλμπάο και για 1η φορά στην ιστορία του, δεν θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του http://www.euskal.org. Σαν σημείο συνάντησης του event έχει οριστεί το Palace Euskalduna το οποίο βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Athletico Bilbao και τέως ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε για όποιον ενδιαφέρεται! Το site του event αποκαλύπτει πως μόνο 2 θα είναι τα games του event, το League of Legends και το CS:GO για γυναικείες ομάδες, μια απόφαση που εξέπληξε αρκετούς!

 

Palacio Euskalduna – Inside View

Από την άλλη, έχουμε τη μη συμμετοχή του CS:GO στο Intel Extreme Masters της 9ης σεζόν το οποίο επιβεβαιώθηκε όπως προαναφέραμε από τον Paul «ReDeYe» Chaloner. To event θα διεξαχθεί στην Shenzhen στην Κίνα από τις 16-21 Ιουλίου το οποίο θα είναι και qualifier για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επίσημες πληροφορίες για τα games που θα περιλαμβάνει το επόμενο IEM δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Τον περασμένο Μάρτιο, ο ESL chief Michal «Carmac» Blicharz παραδέχτηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για το CS:GO να βρίσκεται στα επόμενα IEM κυρίως για γεωγραφικούς λόγους, αφού το game δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χώρες της Ασίας. Συνεχίζει λέγοντας πως τους πρόσφατους μήνες το CS:GO γνώρισε μια μεγάλη ανάπτυξη το οποίο μεταφράζετε σε αύξηση του αριθμού των παιχτών αλλά και των χρηματικών επάθλων. Κατά τη διάρκεια του EMS One Katowice, το CS:GO ξεπέρασε τους 165.000 παίκτες, πράγμα που αποτελεί νέο ρεκόρ για το παιχνίδι που είναι πλέον Νο2 most-played game στο Steam. Κλείνοντας προσθέτει πως δεν θα δούμε σύντομα την επιστροφή του CS:GO στη σκηνή ενός από τα επόμενα ΙΕΜ, εξηγώντας ότι ακόμα δεν ταιριάζει στο concept ενός παγκοσμίου event.