Η IO Interactive ανακοίνωσε πως ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αφού πλέον είναι ανεξάρτητη εταιρεία και έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα για το HITMAN. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία είναι ελεύθερη από δεσμεύσεις και έχει τον πλήρη έλεγχο πάνω στο HITMAN και όλα τα παιχνίδια της σειράς.

Στην ανακοίνωση που έγινε από τον επικεφαλή της εταιρείας Hakan, η ομάδα κατάφερε να αγοράσει την ανεξαρτησία της και τα δικαιώματα του HITMAN αι πλέον μπορεί να εργαστεί ελεύθερα ώς μια νέα AAA εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα πως η IOI είναι και επίσημα ένα ανεξάρτητο studio. Τελείωσαμε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις μας με την Square Enix και συμφωνήσαμε στην εξαγορά του ονόματός μας. Επιπλέον και πιο σημαντικό, θα κρατήσουμε όλα τα δικαιώματα του HITMAN IP.

Αυτή είναι πραγματικά μια συγκινητική στιγμή για εμάς καθώς από σήμερα έχουμε τον πλήρη έλεγχο στην κατεύθυνση της ομάδας και των παιχνιδιών της σειράς HITMAN – είμαστε σε θέση να χτίσουμε το δικό μας μέλλον. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες και μελλοντικές συνεργασίες με άτομα και ομάδες που θα δυναμώσουν το Studio και θα μας δώσουν την σιγουριά μεγαλύτερης και πιο ποιοτικής παραγωγής παιχνιδιών για την κοινότητά μας.

Και καταλήγει:

Βασιζόμαστε στην αμέριστη υποστήριξη όλων των παιχτών μας με το να διασκεδάζουν με τις δημιουργίες μας μέχρι τώρα – και θέλουμε να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους στο να δοκιμάσουν το παιχνίδι μας. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά μας μέσα στην επόμενη βδομάδα. 

Καλά νέα για μια πολύ καλή εταιρεία. Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε αυτή την στιγμή είναι πως η IO θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πρόσφατου HITMAN με νέες season και ίσως δούμε περισσότερα Mobile Games μέσα στους επόμενους μήνες.