Μετά από 7 ημέρες ανυπομονησίας, και ένα μικρό Recap των επεισοδίων του Living World 2017, η ArenaNet ανακοίνωσε το δεύτερο μεγάλο expansion για το πασίγνωστο MMORPG της, Guild Wars 2. Με τίτλο Path of Fire, το expansion αυτό πρόκειται να φέρει πολλές νέες προσθήκες στο παιχνίδι, αρκετές ανανεώσεις καθώς και νέα επεισόδια για το Living World Story όπως έγινε και με το Heart of Thorns.

Η ANet, στην ανακοίνωση που έγινε μέσω Streaming στο Twitch, Facebook και Youtube, έδωσε μερικά tease και πληροφορίες για το Path of Fire. Συνεχίζοντας από το τελευταίο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν, οι ήρωές μας καθώς και εμείς ξεχνάμε για λίγο τους δράκους και ερχόμαστε αντιμέτωποι με…Θεούς. Και το ταξίδι μας θα μας οδηγήσει στην Crystal Desert καθώς και σε άλλους νέους προορισμούς και τρόπους για να παίζουμε στον κόσμο της Elona, της νέας περιοχής της επέκτασης.

Πρώτη προσθήκη είναι αυτή των 5 νέων χαρτών που σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης αποτελούν και τους μεγαλύτερους χάρτες που έχουν φτιάξει μέχρι σήμερα. Ακόμα μια από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι αυτή των Mounts. Πλέον, ο ήρωάς μας θα μπορεί να καβαλήσει διάφορα πλάσματα για να ταξιδεύει γρήγορα στην Κρυστάλλινη Έρημο και στο υπόλοιπο της Elona και θα χρειαζόμαστε Mastery Points για να ξεκλειδώσουμε την ιδιότητα αυτή. Κάθε Mount έχει διαφορετικές ιδιότητες στην κίνηση που μας βοηθάνε να φτάσουμε σημεία που δεν θα μπορούσαμε με άλλο τρόπο όπως για παράδειγμα ο Raptor μπορεί να πηδήξει από μια όχθη ενός γκρεμού σε μια άλλη, ενώ το Bunny Jackalope μπορεί να πηδήξει αρκετά ψηλά.

Δεύτερη προσθήκη είναι τα Elite Specializations. Κάθε Class θα έχει ένα νέο Specialization, ιδιότητες και όπλα για να ξεκλειδώσει. Όπως και στο Heart of Thorns, έτσι και εδώ η αγαπημένη μας κλάση αποκτά νέες ιδιαιτερότητες και όπλα για χρήση:

  • Firebrand: Η Elite Specialization του Guardian χρησιμοποιεί την ασπίδα ως δευτερεύον όπλο και μαγικούς τόμους για να προκαλεί Fire Damage στους εχθρούς του ως υποστήριξη για την υπόλοιπη ομάδα.
  • Scourge: Ο Necromancer με όπλο το Torch, χρησιμοποιεί την ζωή του για να προστατεύσει τους φίλους του μέσα στην έρημο και να σώσει τις ψυχές που απειλεί ο Palala Jowko.
  • Deadeye: Με το Rifle ως νέο όπλο, η Νεα Elite Specialization του Thief μπορεί να δολοφονεί τους εχθρούς του από μακριά «υπογράφοντας» συμβόλαια θανάτου για τους εχθρούς του.
  • Mirage: Με το Axe, ο Mesmer μπορεί να ελέγξει την έρημο για να δημιουργήσει οφθαλμαπάτες και να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά με τα illusionary allies του.
  • Spellbreaker: ΟWarrior αφήνει τα μεγάλα όπλα και με τη χρήση του Dagger ως βασικού όπλου, μπορεί να αποκόψει τους εχθρούς του από την μαγεία μαζεύοντας και αξιοποιώντας την δύναμη του ήλιου.
  • Weaver: Ο Elementalist αποκτά πρόσβαση στο Sword και ξεκλειδώνει την δυνατότητα συνδιασμού δύο στοιχείων σε ένα. Για παράδειγμα, συνδιάζοντας Φωτιά και Νερό ή Φωτιά και Γη, ο Elementalist αποκτά μια πέμπτη επιθετική ειδικότητα που του δίνει διαφορετικές επιθέσεις και αποτελέσματα.
  • Soulbeast: Ο Ranger, με τα Daggers, χρησιμοποιεί τα Pets του για να αποκτήσει παραπάνω δύναμη. Πιο συγκεκριμένα, ο ήρωάς μας απορροφά το πνεύμα του ζώου για ένα μικρό χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί τις ιδιαιτερότητές του προς όφελός του.
  • Renegade: Ένα παντοδύναμο όπλο, το Longbow, στα χέρια ενός δυνατού class. Ο Renegade μπορεί να χρησιμοποιήσει το τόξο για να επικαλεστεί συμμάχους από το Mist ή για να εξαπολύσει AoE επιθέσεις πίσω από τους στόχους του.
  • Holosmith: Ο Engineer μαζεύει ενέργεια από τον Ήλιο και μπαίνει σε μια κατάσταση ολογράμματος. Με πιο απλά λόγια, ο Engineer μαζεύει ηλιακή ενέργεια και χρησιμοποιεί το φως για να δημιουργήσει διαφορετικά προσωρινά όπλα. Όσο μένει σε αυτή την κατάσταση, το σώμα του θερμαίνεται μέχρι να σκάσει σαν βόμβα.

Και αυτό ήταν το νέο περιεχόμενο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Path of Fire. Νέες ζώνες, Mounts, 9 Elite Specialization, νέο Guild Hall και νέοι εχθροί. Αλλά αυτό που μας έπιασε απροετοίμαστους ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας:

Το Guild Wars 2: Path of Fire κυκλοφορεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Και στο Σαβββατοκύριακο από 11 Αυγούστου μέχρι και τις 13 Αυγούστου, η ArenaNet θα ανοίξει τις πύλες της Elona για ένα μικρό Preview στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι παίχτες που διαθέτουν λογαριασμό στο GW2.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Livestream της ανακοίνωσης: