Παρά την καθυστέρηση της Logitech στην σκήνη των μηχανικών πληκτρολογίων για παιχνίδια με το αξιόλογο G710+ , έφτασε η στιγμή όπου κατασκεύασε τον διάδοχο του, το G910 Orion Spark. Το οποίο προσφέρει, τους δικους του μηχανικούς διακόπτες, RGB οπίσθιο φωτισμό και δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω της δικής του εφαρμογής.

G910_XRAY_1KEY_MOTION_72_dpiΤο πιο χτυπητό χαρακτηριστικό του, που θα ενθουσιάσει ειδκότερα τους gamers που ζουν για εκείνα τα έξτρα ms προβαδίσματος από τους αντιπάλους, είναι ο ολοκαίνουργιος Romer-G μηχανικός διακόπτης, που προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο στο G910. Ο οποίος υπόσχεται (σύμφωνα με τα λεγόμενα της Logitech πάντα) μέχρι και 25 τις εκατό ταχύτερη ενεργοποιήση του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αφού έχει σημέιο ενεργοποίησης στα 1.5 mm σε αντίθεση με τα γνωστά Cherry MX που βρίσκεται στα 2 mm. Αλλά και αναβαθμισμένη ανθεκτικότητα, αφού αντέχει μέχρι και 70 εκατομμύρια πληκτρολογήσεις, πέριπου 40 τις εκατό περισσότερο απο τους υπόλοιπους στην αγορά.

G910_XRAY_1KEY_72_dpiΤο G910 έρχεται με οπίσθιο RGB LED φωτισμό, όπου κάθε πλήκτρο έχει δικό του LED μπορεί να προγραματιστεί ξεχωριστά με συνδυασμό χρωμάτων μέχρι 16.8 εκατομμυρίων διαφορετικών χρωμάτων. Ένας ακόμα λόγος που η Logitech επέλεξε τα Romer-G αντί των Cherry MX είναι διότι, εκτός του ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν RGB φωτιζόμενα Cherries, ο πυρήνας των Romer-G είναι κούφιος, με αποτελέσμα να υπάρχει θέση για LED στο κέντρο, και να φωτίζεται ομοιόμορφα το πλήκτρο. Μπορείς να δημιούργήσεις ή να βάλεις προφίλ το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την επιφάνεια εργασίας σου ή με τα παιχνίδια που παίζεις. Δηλαδή, καθέ φορά που ξεκινάς κάποιο παιχνίδι ανάβουν συγκεκριμένα πληκτρα με συγκεκριμένο χρώμα που εξυπηρετούν διάφορούς σκοπούς, όπως ξόρκια, επιθέσεις, κινήσεις κτλ.

Untitled-1Με την εφαρμογή Arx Control και το Arx Dock, μετατρέπεις γρήγορα το smartphone σου σε οθόνη πληκτρολογίου για το G910 που σου παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του υπολογιστή σου. Η Logitech ομώς προνόησε, έβγαλε το Arx Control SDK με σκοπό οι προγραμματίστες παιχνιδιών να φτίαχνουν προγραμματάκια για τους διάφορους τίτλους και θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή και την χρήση media αλλά και τα στατιστικα του χαρακτήρα, quests, tips, hints ή και minimaps. Μέσα σε όλα υπάρχει και το Arx Dock, το όποιο αποτελεί βάση του smartphone, και υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα συσκευών για Android αλλά και iOS, χωρίς κάποια αναφορά στα κινητά Windows.

Τέλος, παρέχει 9 προγραματιζόμενα G-πληκτρα για εύκολη πρόσβαση και περίπλοκες εντολές, μέσα σε 3 διαφορετικά προφίλ υποστηρίζει μέχρι και 27 μακρό-εντολές. Ενώ δεν λείπουν τα πλήκτρα media και διακόπτης απενεργοποιησης του πλήκτρου windows.

Όλα ωραία, όλα καλά για το G910, αλλά και σε αρχική τιμή των $179.99 δηλαδή στην Ελλάδα θα κυμάινεται κοντα στα 180 € .