Η Epic Games επιστρέφει για άλλη μια φορά με μια νέα μεγάλη ενημέρωση για το Fortnite: Battle Royale Mode. H ενημέρωση αυτή, αφορά μερικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σε όπλα του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, το SMG προσθέτει μια διαφορετική έκδοση του όπλου με σιγαστήρα που θα το κάνει το πιο ήσυχο και θανατηφόρο όπλο στο παιχνίδι μιας και ανεβάζει την ζημιά και την χωρητικότητα σε σφαίρες. To silenced SMG θα χωριστεί Common, Uncommon και Rare Rarity. Το Αssault Rifle θα δεχθεί εξίσου παρόμοιες αλλαγές. Αρχικά, θα ενισχυθεί το σύστημα στόχευσης και ακρίβειας.Επιπλέον, η ζημιά του ενισχύεται για να εναρμονιστεί με τις εκάστοτε αλλαγές.

Από την άλλη, έχουμε αλλαγές στο πόσο συχνά θα εμφανίζονται δυνατά buffs στο χάρτη όπως το «Bush Buff» που μας μετρατρέπει σε θάμνο. Τέλος, ένα μικρό glitch που εντοπίστηκε στο παρελθόν, το «Rocket Ride» που μας επέτρεπε να ανέβουμε σε έναν πύραυλο συμμάχου μας προκειμένου να φτάσουμε γρηγορότερα στην βάση του εχθρού μας, θα παραμείνει στο παιχνίδι. Η Epic Games δεν γνώριζε την ύπαρξή του, αλλά αφού οι παίχτες το εντόπισαν και το χρησιμοποιούν αποτελεσματικά, θα το υποστηρίξουν όσο μπορούν.

Μαζί με την ανακοίνωση αυτή, η Epic αποκάλυψε πως σχεδιάζει έναν Public Test Server ώστε να δοκιμάζονται πιο ριζικές αλλαγές πριν αυτές κυκλοφορήσουν στο παιχνίδι.