Στην Ιαπωνέζικη έκθεση της NVIDIA (GPU Technology Conference), η ομώνυμη εταιρία ανακοίνωσε επιτέλους κάποιες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική των καινούργιων GPU στην οποία εργάζεται.

NVDA_Pascal_EngBoard

Η αρχιτεκτονική αυτή έχει κωδικό όνομα Pascal και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 16GB VRAM και 1TB/s Bandwidth. Επιπλέον, είχαμε την διαρροή μιας εικόνας (όπως φαίνεται παρακάτω) από την οποία βλέπουμε πως η NVIDIA παρέλαβε στα τέλη του περασμένου χρόνου μια παραγγελία. Η παραγγελία αυτή οδήγησε την ομάδα του 3dcenter στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα GP104 Chipset εξίσου βασισμένο στην αρχιτεκτονική Pascal και οι διαστάσεις όπως ισχυρίζονται είναι 37,5×37,5mm ενώ έχει 2152 pins.

Nvidia-Pascal-GP104-GPU

Το die του είναι μεγέθους 398 mm2 ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συνοδεύεται με ενσωματωμένη υδρόψυξη, αφού ένα από τα κομμάτια που υπήρχαν στην παραγγελία περιείχε την ονομασία «Water Cooling». Ίσως δούμε κάτι παρόμοιο όπως και με την R9 Fury X της Sapphire. Τέλος, το chipset θα είναι πολύ ισχυρότερο από τα προηγούμενα. Συγκεκριμένα θα έχει 4x επιδόσεις, 2x επιδόσεις ανά watt, 2.7x χωρητικότητα μνήμης και 3x bandwith σε σχέση με την αρχιτεκτονική Maxwell.