Η CD Project Red είναι μια εταιρία παραγωγής παιχνιδιών που επανειλημμένα έχει αποδείξει πως εύλογα της αξίζουν χαρακτηρισμοί όπως ότι είναι «μια από τις καλύτερες εταιρίες σε αυτήν την βιομηχανία». Ωστόσο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η CD Project Red αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με την ανάπτυξη του CCG παιχνιδιού, Gwent. Έτσι η αντίδραση της εν λόγο εταιρίας είναι να επαναπροσδιορίζει την κατεύθυνση που θέλει να πάρει το παιχνίδι κάνοντας αυτοκριτική και ανακοινώνοντας ορισμένα πράγματα σχετικά με την πορεία του Gwent.

«What we didn’t realize back then was that we also started slowly drifting away from our original vision for standalone Gwent. While fighting with the everyday reality of regular updates and content drops, we lost sight of what was unique and fun about the game. Thank you for your sincere feedback!»

Τον Ιανουάριο η CD Project Red είχε προχωρήσει σε απολογία για την βεβιασμένη κυκλοφορία του update που κυκλοφόρησε περίπου στα μέσα του χειμώνα. Παράλληλα οι fans είχαν «γευτεί» ήδη μια απογοήτευση λόγο της καθυστέρησης του πολυαναμενόμενου Thronebreaker campaing, που είχε δρομολογημένη κυκλοφορία κατά το προηγούμενο έτος (2017) και εν τέλει κατέληξε να επαναπρογραμματίζεται για φέτος. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, η CD Project Red, ανακοίνωσε πως περνάει σε μια καινούργια φάση ανάπτυξης, που την αποκαλεί Homecoming.

«We have never accepted ‘good enough’ at our company. We have always taken risks and made bold decisions if we believed they would result in a better game. And, you’ve guessed it, we’ve just made one now.»

Το Homecoming θα είναι μια διαδικασία κατά την οποία η ομάδα που ασχολείται με το Gwent, θα θέσει πλήρως την προσοχή της πάνω στο παιχνίδι και αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Σε αυτό το διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσουν δύο updates. Το πρώτο θα το δούμε αργότερα μέσα στον μήνα και θα προσθέσει κάποιες Premium κάρτες και board-skins, ενώ το δεύτερο θα έρθει τον Μάιο και θα περιέχει αλλαγές που θα έχουν να κάνουν με την ισορροπία του παιχνιδιού και θα αναδιαμορφώνει το σύστημα δημιουργίας Deck. Μετά την ολοκλήρωση του «Homecoming», η CD Project Red θα στραφεί προς την τελειοποίηση του παιχνιδιού για την επερχόμενη κυκλοφορία του, που θα γίνει τον Οκτώβριο.

«Six months is a long time, however, on the flip side, after Homecoming concludes, we will go out of beta and release Thronebreaker at the same time. Don’t worry about your progress, once Homecoming is complete, for a limited time, you will have the ability to mill all of your cards for their full value. Regarding our esports activities, for now, our calendar is not changing.»

Πιο συγκεκριμένα, στην περίοδο του «Homecoming», η ανάπτυξη θα χωριστεί σε οκτώ κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία θα στοχεύει σε πράγματα που θα δώσουν την τελική μορφή στο Gwent, μετατρέποντας το στο παιχνίδι καρτών που ήθελε η CD Project Red να κυκλοφορήσει εξ’ αρχής. Έτσι οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

  • Το Gwent θα γίνει «ένα πεδίο μάχης», παραμετροποιόντας ελάχιστα τον μηχανισμό με τις στήλες στο board.
  • Το coin-mechanic θα υποστεί αλλαγές για να αποτραπεί το πλεονέκτημα του δεύτερου παίκτη. Το board θα αναβαθμιστεί για να είναι πιο εύχρηστο προς τον παίκτη.
  • Το progression system θα επαναπροσδιοριστεί για να είναι πιο φιλικό προς τους παλιούς και τους νέους παίκτες του Gwent.
  • Επίσης θα δοθεί ανάλογη προσοχή στο feedback από τους επαγγελματίες παίκτες, αφήνοντας έτσι περιθώρια για προσθήκη community-based καρτών.
  • Θα δούμε να δίνετε μεγαλύτερη έμφαση στο lore σε συνδυασμό με το gameplay και μαζί με αυτό, η CD Project Red, ευελπιστεί να επιστρέψει το Gwent στην σκοτεινή αίσθηση α λα The Witcher, που θα έπρεπε να έχει.

Τέλος, το Thronebreaker θα ολοκληρωθεί σύντομα και έτσι οι παίκτες θα μπορούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν μια single-player (campaign) εμπειρία, ανοίγοντας έδαφος για περισσότερες μελλοντικές προσθήκες.