Το παιχνίδι που τα ξεκίνησε όλα, το Mod για το Arma 2 που αργότερα κυκλοφόρησε ως Standalone τίτλος, το DayZ έχει πλέον παράθυρο ημερομηνίας κυκλοφορίας. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2013 στο Steam Early Access και από τότε μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής των παιχτών και αποτέλεσε προιόν αμφιβολίας – μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Όπως όλα δείχνουν, η Bohemia Interactive έγραψε σε ένα νέο Status Report πως το 2018 θα είναι σημαντική χρονιά για την εταιρεία και το παιχνίδι.

Ας επισημάνουμε το προφανές: η PC beta δεν θα συμβεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017. Προσπαθούμε να το επισπεύσουμε όσο μπορούμε, αλλά όπως φαίνεται θα γίνει μέσα στο 2018. To Beta Update και όλες οι ενημερώσεις από την  0.63 εως την έκδοση 1.0, θα συμβούν μέσα στο 2018, που αναμένεται να είναι μια από τις σημαντικότερες χρονιές του DayZ. Γι’αυτό είμαστε σίγουροι. Θα είμαστε ειλικρινείς, η αναμονή ήταν μεγάλη – ακόμα και για εμάς – αλλά αυτά έχουμε μέχρι στιγμής.

H ομάδα βασίζεται στις ικανότητές της αλλά και στην βοήθεια της Modding κοινότητας για να κρατήσουν το παιχνίδι φρέσκο και ζωντανό. Ωστόσο, από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει ανακοινώσεις και ανακοινώσεις που αναφέρουν κάποια σύντομη ημερομηνία κυκλοφορίας. Αλλά εδώ είμαστε, το έτος 2017, να συζητάμε για ημερομηνίες κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού που έχει «παγιδευτεί» στο Steam Early Access.

To 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την ομάδα, καθώς η μακροχρόνια εργασία μας αποδίδει επιτέλους καρπούς. Σίγουρα «πάμε με το πάσο μας», αλλά ειλικρινά πιστεύω πως οι παίχτες θυμούνται μόνο της διασκέδαση στα παιχνίδια μας, και όχι πόσο μας πήρε να τα φτιάξουμε.

Η αναφορά καλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για την υπόλοιπη χρονιά καθώς και τους στόχους για την ενημέρωση 0.63.