Λίγο-πολύ γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, ιδιαίτερα αν ασχολείστε με τα MOBA παιχνίδια αλλά και την eSports σκηνή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

medusa

Αυτή την στιγμή, το/η Dota 2 (χρησιμοποιήστε όποια κλίση σας αρέσει για να μην έχουμε πρόβλημα) προσφέρει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία των eSports. Σίγουρα θα μου πείτε, όσο περνάει ο καιρός τα «Competitive eSports» παιχνίδια θα προσφέρουν όλο και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στις διαγωνιζόμενες ομάδες, αλλά το ιδιαίτερο στην περίπτωση του/της Dota 2 είναι ο ραγδαίος ρυθμός με τον οποίο αυξήθηκε αυτό το ποσό, μέσα σε μόλις 5 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό The International 2015 προσφέρει το ποσό των 18.000.000 Αμερικανικών Δολαρίων, τα οποία θα μοιραστούν σε 16 ομάδες (φυσικά σε όλο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και την κοινότητα, χάρις στην οποία μαζεύτηκε αυτό το τεράστιο ποσό). Η τελευταία ομάδα θα κερδίσει 55.000 Δολάρια, ενώ η πρώτη περίπου 6.600.000 Δολάρια. Επίσης, και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, τα ποσά τα οποία θα κερδίσουν οι ομάδες θα φορολογηθούν (οπότε θα μειωθούν). Όπως πιστεύω γίνεται και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, είτε αυτή είναι για Dota, LoL, CS:GO κλπ.

Πριν περίπου 4 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο The International που είχε γίνει το 2011, οι ομάδες πάλευαν για 1.000.000 Δολάρια. Αναλογιστείτε τώρα τις διαφορές.

Επιπλέον, όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενό μου άρθρο, το αγαπημένο μας MOBA παιχνίδι κατέχει τις πρωτιές και σε προηγούμενα Τουρνουά (The International 2013-2014, DAC 2015).

medusa

Σε 2 ώρες περίπου ξεκινάει ο ημιτελικός (BO3) του TI5, με τους LGD-Gaming (Κίνα) να παλεύουν στα Lower Brackets ενάντια στους EG (Αμερική). Στον τελικό (BO5) από την άλλη, θα δούμε την νεοσύστατη ομάδα των CDEC (Κίνα) να παλεύει για το μεγάλο έπαθλο ενάντια στον νικητή του ημιτελικού. Ο τελικός θα ξεκινήσει σε περίπου 5 ώρες – 23:00 CEST.

Μία από τις προσωπικές μου ελπίδες, είναι το αγαπημένο μας MOBA παιχνίδι να «ανθίσει» λίγο περισσότερο εδώ στην Ελλάδα, και σίγουρα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα απλό ενημερωτικό άρθρο και ένα λιτό τουρνουά. Ο χρόνος θα δείξει!