Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης του League of Legends που δεν έχει ακούσει για την κίνηση του xPeke ή του InSec. Υπάρχουν ακόμα κάποιες κινήσεις, καλές και κακές, που έχουν πάρει το όνομα τους από επαγγελματίες παίκτες. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές και πως έγιναν γνωστές.

 

1. xPeke

Ίσως η πιο διάσημη κίνηση στο League of Legends. Όταν χρησιμοποιείται εννοούμε ότι κάποιος παίκτης έκανε backdoor μόνος του το αντίπαλο nexus. Προήλθε από το, κατά πολλούς, πιο συγκλονιστικό τέλος παιχνιδιού στην ιστορία του competitive LoL. Ήταν περίπου ένα χρόνο πριν στο IEM Katowice, όπου οι SK κατάφεραν να απωθήσουν τους Fnatic από την βάση τους και έχοντας σκοτώσει 2 από αυτούς κατευθύνονταν στο αντίπαλο nexus για να τελειώσουν το παιχνίδι. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον xPeke, ο οποίος χρησιμοποιώντας το teleport του κατάφερε να δώσει τη νίκη στους Fnatic.

 

 

 

 

2.InSec

Η κίνηση αυτή είναι όταν πηδάμε πάνω σε έναν αντίπαλο με το Q του Lee Sin και αμέσως μετά χρησιμοποιούμε το W σε ένα ward από πίσω του, καταφέρνοντας έτσι να χρησιμοποιήσουμε την ulti του για να τον πετάξουμε πίσω προς την ομάδα μας. Η κίνηση αυτή έγινε ευρέως γνωστή στο περσινό All Stars, όπου ο InSec την χρησιμοποιούσε όταν παρουσιαζόταν έστω και η πιο μικρή ευκαιρία κερδίζοντας έτσι εύκολα teamfights για την ομάδα του.

3.Madlife

Η κίνηση αυτή είναι όταν χρησιμοποιούμε το hook του Thresh ή του Blitzcrank πίσω από κάποιο αντίπαλο, προβλέποντας ότι θα χρησιμοποιήσει κάποιο gap closer (flash, Ezreal E, Tristana W, κτλ.) στο σημείο αυτό. Είναι μια κίνηση εξαιρετικά δύσκολη, την οποία έκανε γνωστή ο MadLife, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος support παίκτης στον κόσμο!

 

 

 

4.Misaya

Με την κίνηση αυτή εννοούμε όταν ο Twisted Fate χρησιμοποιεί την ulti του μέσα στην αντίπαλη ομάδα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί Zhonya’s, προσπαθώντας έτσι να κάνει τους αντίπαλους να ξοδέψουν όλα τα skills τους για το τίποτα! Την κίνηση αυτή έκανε διάσημη ο Misaya, ο οποίος θεωρούνταν ο καλύτερος παίκτης Twisted Fate στον κόσμο, όταν έπαιζε επαγγελματικά στη season 2.

 

 

 

Όλες οι παραπάνω κινήσεις είναι δύσκολες και μπορούν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού όταν γίνουν. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες κινήσεις που έγιναν γνωστές από το πόσο κακές ήταν, ειδικά επειδή έγιναν από επαγγελματίες παίκτες. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι οι εξής:

  • Scarra Ward (όταν κάποιος δεν μπορεί να βάλει ward στο tribush) Video
  • Regi (όταν κάποιος χρησιμοποιεί την μπλε κάρτα με τον Twisted Fate αντί για την χρυσή)
  • Brokenshard (όταν κάποιος πεθαίνει από το red buff) Video