Μερικά άσχημα νέα έρχονται από το «μέτωπο» του Destiny 2 και την κυκλοφορία του Curse of Osiris. Το Expansion που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες μπορεί να έφερε αρκετό νέο περιεχόμενο και αλλαγές στο παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πολλές από αυτές τις αλλαγές επηρεάζουν αρνητικά την εμπειρία των παιχτών που δεν έχουν αγοράσει το Expansion Pass. Πιο συγκεκριμένα, στο PC Gaming Subreddit ο χρήστης dd179 αναφέρει πως με την κυκλοφορία του DLC, περιεχόμενο που ήταν πριν προσβάσιμο από όλους τους παίχτες, τώρα είναι μόνο διαθέσιμο σε όσους έχουν το Pass.

Πριν το Curse of Osiris, οι παίχτες μπορούσαν να λάβουν μέρος στα εβδομαδιαία Raid (hard mode Raid), Prestige Nightfall και Trials of the Nine για να αποκομίσουν καλύτερο Loot και Achievements. Ωστόσο, από προχθές αυτό σταμάτησε να ισχύει μιας και οι τρεις αυτές δραστηριότητες έχουν κλειδωθεί πίσω από το Power Level του χαρακτήρα μας. Για παράδειγμα, για να λάβουμε μέρος στο Prestige Nightfall ή το Raid έπρεπε να έχουμε έναν χαρακτήρα με Power Level 300. Τώρα πλέον, το επίπεδο έχει ανέβει στο 330 – επίπεδο που επιτυγχάνεται με το ξεκλείδωμα των δραστηριοτήτων του Curse of Osiris.

To πρόβλημα αυτό παρατηρήθηκε και στο Destiny 1 όπου και τότε είχαν προκληθεί ανησυχίες και αντιδράσεις. Παρόλα αυτά, η Activision και η Bungie ποτέ δεν ενέργησαν για να αλλάξουν αυτό το σύστημα και όπως όλα δείχνουν ούτε εδώ πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Bungie προσπαθεί να καθησυχάσει τους παίχτες με «State of the Game» άρθρα και Podcasts στα οποία επικεντρώνουν στους σκληροπηρυνικούς και απλούς παίχτες.

Τελικά, έχουμε πολλά να αναλύσυμε στο επερχόμενο Expansion Review.