Η επόμενη επέκταση στο σύμπαν του Destiny 2 ακούει στο όνομα Forsaken, και θα είναι η τρίτη στην σειρά. Αρχικά, αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο, προκειμένου να αγοραστεί και να ξεκλειδωθεί το υλικό του Forsaken, να είναι ήδη αγορασμένα τα προηγούμενα δύο Expansions, Curse of Osiris & Warmind (προφανώς και το βασικό παιχνίδι). Στόχος του Forsaken, λοιπόν, είναι να δώσει μια νέα πνοή στο παιχνίδι και την σειρά γενικότερα και να αλλάξει κατά κόρον τα βασικότερα κομμάτια τους. Η Bungie, ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας πως «όλο το feedback που έχουμε δεχθεί από την κοινότητα… είναι το Forsaken». Δυστυχώς μέχρι στιγμής, αν και το Destiny 2 είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος, μοιάζει κατά κάποιον τρόπο μια «ζωντανή-νεκρή» online εμπειρία και σίγουρα τέτοιες κουβέντες μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος που έχει χαθεί από τους περισσότερους παίκτες.

Συνοπτικά, αυτά που είδαμε στο stream είναι τα εξής «ολίγα» πραγματάκια:

Με τον ερχομό του τρίτου Expansion, η Bungie θα αλλάξει το Destiny 2 σε κάτι πιο «ευέλικτο». Τι πάει να πει ευέλικτο; Αγνοούμε για την ώρα τις φυσιολογικές προσθήκες όπως καινούργια activities, καινούργια exotics -παρεμπιπτόντως, θα δούμε προσθήκη του τόξου ως weapon archetype-, καινούργιο raid κλπ. Φαίνεται πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευελιξία επιλογής load-out, δηλαδή πλέον θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις -αν το τραβάει η όρεξη σου φυσικά- μέχρι και 3 shotguns. Το customization των όπλων θα περάσει σε άλλο επίπεδο και θα έχει περισσότερο αντίκτυπο στο gameplay, και μαζί με αυτά έρχονται εννέα ολοκαίνουργιες Υπέρτατες επιθέσεις. Όσον αφορά την ιστορία δεν είδαμε κάτι συγκεκριμένο (περιμένουμε λυσσαλέα μέχρι την E3), πέρα από την εμφάνιση των Fallen και των Cayde-6 & Awoken. Έχουμε δύο καινούργιους προορισμούς, The Tangled Shore και The Dreaming City, και «ένα κυνήγι οκτώ Βαρόνων» που έχουν δραπετεύσει από την Prison of Elders (yay new enemies).

Στην πλευρά του PvP, η Bungie ανακοίνωσε το Gambit, ένα 4v4 Competitive PvPvE Mode. Πιο συγκεκριμένα, το Gambit είναι ένα hybrid 4v4 mode που συνδυάζει το PvP και το PvE. Δύο ομάδες των τεσσάρων ανταγωνίζονται προκειμένου να καλέσουν έναν Primeval εχθρό ενώ παράλληλα προσπαθούν να καθυστερήσουν την αντίπαλη ομάδα, με διάφορα μέσα, απο την ολοκλήρωση του ίδιου στόχου.

Με την αποκάλυψη του Forsaken, η Bungie προχώρησε σε ανακοίνωση καινούργιας στρατηγικής σχετικά με τον ερχομό περισσότερου υλικού, μετα-Forsaken εποχής. Αυτό σημαίνει λεφτά. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε το Annual Pass, που συμπεριλαμβάνει τρεις «premium» κυκλοφορίες υλικού που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στον χειμώνα του 2018 έως και το καλοκαίρι του 2019. Ίσως το καλύτερο -φυσικά, πέρα από το Forsaken ως σύνολο- που ανακοίνωσε η Bungie, είναι το «σπάσιμο» του αποκλειστικού υλικού που υπάρχει στο PlayStation 4, κάνοντας το διαθέσιμο στα PC & Xbox κατά την κυκλοφορία του καινούργιου Expansion.

To Destiny 2: Forsaken θα κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες PC, PlayStation 4 & Xbox One, στις 4 Σεπτεμβρίου. Το Forsaken Expansion υπόσχεται, μεταξύ άλλων, καινούργιες ικανότητες στους χαρακτήρες, καινούργιο campaign και καινούργιες περιοχές. Το Forsaken Expansion θα κοστίζει $39.99 ενώ το πακέτο Annual Pass & Forsaken Expansion θα κοστίζει $69.99. Όποιος νιώθει περισσότερο ανοιχτοχέρης, μπορεί να προχωρήσει στην αγορά της Digital Deluxe Edition που θα κοστίζει $79.99 και θα περιλαμβάνει, εκτός από το Expansion & Pass, in-game αντικείμενα.