Δεν έχει περάσει μία μέρα από τη στιγμή που η Corsair ανακοίνωσε ένα νέο gaming ποντίκι, με όνομα Katar.

Το Katar είναι ένα ποντίκι για όλους καθώς είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε και ένας δεξιόχειρας αλλά και ένας αριστερόχειρας να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Προσφέρει επίσης μοναδικό και λιτό σχεδιασμό αλλά ταυτόχρονα είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό gamer. Σε αυτό βέβαια βοηθάει η υποστήριξη του μέχρι 8000 DPI, ένας οπτικός αισθητήρας για μεγαλύτερη ακρίβεια κινήσεων καθώς και το πολύ μικρό του βάρος που είναι μόλις 85 γραμμάρια. Η σύνδεση του ποντικιού είναι ενσύρματη για να μην έχετε την παραμικρή καθυστέρηση στα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Επιπροσθέτως, στο ποντίκι βρίσκονται τοποθετημένα 4 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, μέσω των οποίων μπορείτε να καταχωρίσετε τις πιο συχνές σας κινήσεις, εντολές ή επιθέσεις (ακόμα και περίπλοκα macros) ανάλογα το παιχνίδι που παίζετε.

Παρακάτω θα βρείτε την πλήρη λίστα χαρακτηριστικών που προσφέρει το Corsair Katar:

  • Compact, πολύ ελαφρύ και λιτό, σας βοηθάει να αντιδράτε πιο γρήγορα και μειώνει την κούραση
  • Περιέχει οπτικό αισθητήρα ακρίβειας 8000 DPI για να έχετε απόλυτη ακρίβεια κινήσεων
  • Zero lag interface
  • Αμφιδέξιος σχεδιασμός
  • 4 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα
  • Πλήκτρο άμεσης αλλαγής DPI για να προσαρμόζετε την ακρίβεια του ποντικιού ανάλογα το περιβάλλον που βρίσκεστε

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά αναμένεται περίπου στα 30-40 ευρώ, με βάση τα χαρακτηριστικά του. Προσωπική άποψη του συντάκτη είναι ότι θα κερδίσει τις καρδιές των gamers, αρκεί η Corsair να έχει προσέξει την ποιότητα κατασκευής του.