Είναι ήδη γνωστό πως το Monster Hunter : World θα κυκλοφορήσει για τους υπολογιστές μετά την κυκλοφορία του στις κονσόλες. Μπορεί το παιχνίδι να κάνει την εμφάνιση του τέλη του Ιανουαρίου σε XONE και PS4, αλλά οι απανταχού fans του πολυαγαπημένου franchise θα πρέπει να κάνουν υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο του 2018.

Όπως είπε και ο Tsujimoto, σε συζήτησή του με το ειδησεογραφικό site, GamesRadar, το Monster Hunter: World είναι το πρώτο παιχνίδι που έρχεται στους υπολογιστές και η ομάδα ήθελε να εξασφαλίσει πως οι PC Servers και το Matchmaking θα δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο.

Για το κύριο παιχνίδι της σειράς Monster Hunter, αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στους υπολογιστές, και γι’αυτό στοχεύουμε να γίνει σωστά. Προτιμήσαμε λοιπόν, να μην αφήσουμε (…την ανάπυτξη της έκδοσης των υπολογιστών…) να πάρει τον χρόνο μας από την ανάπτυξη του παιχνιδιού για τις κονσόλες, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να δώσουμε όλη μας την προσοχή σε αυτή. Με την έκδοση για τις κονσόλες να έχει φύγει από την μέση, θα αφιερώσουμε παραπάνω χρόνο και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε όσο καλύτερη γίνεται.

Ο Tsujimoto τελείωσε λέγοντας πως η Capcom στοχεύει να προσφέρει στους PC gamers ένα αποδοτικά πολύ καλό παιχνίδι:

Η έκδοση των υπολογιστών ωστόσο, χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Σε μια κονσόλα χρησιμοποιείς το first party matchmaking, απλά συνδέεσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε είσαι στο PSN είτε στο Xbox Live, αλλά στο PC έχουμε να δουλέψουμε πάνω σε δικό μας σύστημα matchmaking, και πρέπει να λειτουργεί σωστά. Οπότε ελπίζουμε πως οι PC Gamers δεν θα έχουν πρόβλημα να μας περιμένουν λίγο περισσότερο, για να τους δώσουμε μια καλύτερη εμπειρία.

Η ομάδα ανάπτυξης πίσω από την σειρά Monster Hunter πάντως, έχει ένα πολύ καλό ιστορικό σε ότι αφορά την απόδοση του παιχνιδιού και την διαδικτυακή σταθερότητά του. Ο πιο πρόσφατος τίτλος, το Monster Hunter Generations έχει πολύ σταθερό Netplay και οι παίχτες μπορούσαν να κηνυγήσουν τα τέρατα της επιλογής τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεδομένου του καλού ιστορικού της ομάδας λοιπόν, αναμένουμε ένα ακόμα «διαμάντι» στην συλλογή μας.