Η βδομάδα που μας πέρασε ήταν η «τιμητική» της Electronic Arts – αν μπορούμε να την λέμε έτσι – μιας και η αναστάτωση που δημιουργήθηκε με το Star Wars Battlefront 2 δεν έχει σταματημό. Η εταιρεία, αυτή την φορά, προχώρησε σε αλλαγές στο σύστημα προόδου του Need for Speed Payback, βασισμένες πάνω στις ιδέες και τις αναφορές της κοινότητας των παιχτών.

Στο sub-reddit του Need for Speed, ο F8RGE παραδέχεται πως οι αλλαγές έγιναν μετά τις αναφορές των παιχτών ανάλογα την εμπειρία τους με το σύστημα προόδου:

Χρησιμοποιούμε τα σχόλια της Κοινότητας, μαζί με τα δεδομένα που μαζεύουμε από το παιχνίδι και σκεφτήκαμε αρκετές αλλαγές, πολλές από τις οποίες αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Στόχος μας με αυτές τις αλλαγές είναι να κάνουμε την πρόοδο, ειδικά γύρω από την απόκτηση οχημάτων, μια πιο διασκεδαστική εμπειρία.

Με τις αλλαγές περιλαμβάνονται αυξήσεις στα REP και Bank που μαζεύουμε από τις διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των Bait crates, Events, και Roaming Racer Competitions. Επιπλέον, ενισχύονται τα REP και BANK που λαμβάνουμε αν πάρουμε την πρώτη θέση.

Οι σημερινές αλλαγές είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές και στον τρόπο που δουλεύουν τα tune-up shops, ειδικά γύρω από την ποιότητα και το επίπεδο των τμημάτων που πουλάνε.

Το σκηνικό με την EA θα κάνει καιρό να καθαρίσει και έχω την αίσθηση πως οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ενώ ηρεμούν κάπως τα πνεύματα, δεν είναι αρκετές για να την εξιλεώσουν. Το μέλλον θα δείξει, αλλά ας ελπίσουμε πως δεν θα ξαναδούμε τα ίδια στο μέλλον.