Η Microsoft και το IGN δημοσίευσαν ένα ολοκαίνουργιο video που παρουσιάζει τα πρώτα λεπτά του State of Decay 2. Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, το State of Decay 2, όπως και το πρώτο, είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με zombies. Το πρώτο, αν και ήταν εν μέρη καλό, δεν είχε καταφέρει να εκπληρώσει τον στόχο του. Απουσίαζαν αρκετά πράγματα και μηχανισμοί, που οι fans το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να εύχονται για κάποιο DLC ή patch, να τα προσθέσει. Έτσι, η Microsoft προχώρησε στην κυκλοφορία του sequel που υπόσχεται όλα όσα αναμέναμε από το πρώτο.

Στο State of Decay 2, οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να χτίσουν μια κοινότητα (κάτι ανάλογο του πρώτου), να συνεργαστούν με άλλους, μέσω co-op, για να επιβιώσουν και αυτά καθώς εξερευνούν μια μοναδική ιστορία που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις «επιλογές» που κάνει ο παίκτης.

Η κυκλοφορία του State of Decay 2 ανέρχεται στις 22 Μαΐου και θα κοστίζει 30$. Θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 4 και η Undead Labs, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το παιχνίδι, υπόσχεται πως δεν θα υπάρχουν microtransactions. Επίσης θα κυκλοφορήσουν expansions σε μορφή DLC.